Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Mūzikas festivālu vasara '09 Latvijā

Šī vasara muzikālā ziņā būs krietni mierīgāka par aizgājušo - to mēs zinājām jau gada sākumā. Plānoto viesmākslinieku koncertu skaits sarucis, ik pa brīdim nākas dzirdēt par kāda koncerta atcelšanu. Taču, par spīti recesijai, daudzviet Latvijā joprojām notiks muzikāli pasākumi vairāku dienu garumā, kas pulcēs svaiga gaisa, jaunu skaņu un festivāla brīvības cienītājus. Plecos mugursoma un telts, kājās ērtākie apavi, prātā gaišs skats uz dzīvi un gatavība pavadīt pāris dienu vidē, kurā valda savi noteikumi - esat gatavi?

Par lielākajiem vasaras festivāliem - Positivus un Tele2 Baltic Beach Party - runā vai visi, par mazākajiem - lielākoties zinātāji. Taču raibajā festivālu piedāvājumā katrs var atrast sev ko piemērotu.

Lielākie un pamanāmākie

Visvairāk uzmanības šogad pievērsts Positivus festivālam, kas Salacgrīvā notiks 17.un 18.jūlijā, un kā nu ne - skaļāko vārdu ziņā šis būs blīvākais festivāls. Kā galvenie mākslinieki - Moby un pašmāju Prāta vētra, kā arī Šineida O'Konora, Pīts Dohertijs (ja atbrauks, protams) un daudzas citas ārzemju un pašmāju apvienības. Festivāla organizatori joprojām fanus tur «uz āķa» - visas grupas vēl nav izziņotas, pēdējais lielākais izskanējušais vārds - The Tiger Lillies -, taču nevar zināt, kas vēl padomā (tiek minēts, ka kopumā uzstāsies ap 50 muzikālo apvienību!).

Skaitli 50 min arī festivāla Tele2 Baltic Beach Party organizētāji, tas notiks 24. un 25.jūlijā Liepājas pludmalē. Kā galvenie mākslinieki tiek minēti Mandi Diao, Safri Duo, Mumiy Troll un September, kā arī festivāla jau ierastie viesi Audiosmog. Saules, jūras, vēja baudītājiem tieši laikā. Savukārt tradicionālie BBP konkurenti Fontaine Festival pagaidām neko īpaši daudz nav pavēstījuši - zināms vien tas, ka šogad festivāls notiks augustā. Nebūšot skaļi populāru mākslinieku, pamatā tikšot aicinātas mazāk pazīstamas grupas, lai radītu īpašo festivāla atmosfēru.

Mazi un ņipri

Mazāka izmēra un līdzīga formāta festivālos, kā Sarkasms, Zvērā, Zaļumballe u.c., visā Latvijā lielākoties rotēs vienas un tās pašas pašmāju apvienības, retumis uzaicinot arī ne pārāk plaši pazīstamus ārvalstu mūziķus. Kā īpašu notikumu gribas izcelt Fonofest 2009, kas 3. un 4.jūlijā notiks Cēsu rajona Uplandos, - lielākoties britu Anathema ierašanās dēļ. Taču arī pārējie vārdi komentārus neprasa - pašmāju Dzelzs vilks, Huskvarn, Voiceks Voiska, kā arī vairākas kvalitatīvas grupas no citām valstīm. Smagākas mūzikas cienītājiem šogad izpaliks jau ierastais ceļojums uz Blomi - šogad Metalshow festivāls pārcēlies uz Rīgu, kur 10. un 11.jūlijā Latvijas pazīstamākās metāla grupas dārdinās klubā Melnā piektdiena.

Joprojām pozīcijas notur Bauskas Kantrī mūzikas festivāls, kas no 10. līdz 11.jūlijam notiks jau devīto reizi, krīze nav skārusi arī džeza festivālus - Rīgas ritmi 2009 apdzīvos Rīgu no 29.jūnija līdz 5.jūlijam, savukārt Saulkrastu džeza festivāls notiks no 20. līdz 25.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?