Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Neapturami pamatspēki

Pārliecinošs komandas līderu sniegums un spēles kvalitātes kritums, tiklīdz cīņā iesaistās uzreiz vairākas rezervistes, - tāda bija Latvijas dāmu basketbola valstsvienība priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra. Ukrainas izlase tika apspēlēta pārliecinoši (79:62), tomēr nedēļai līdz oficiālo cīņu sākumam darba vēl pietiks. Pirmdien Liepājā pēdējā pārbaudes spēle ar Turciju. Svētdien starts EČ finālturnīrā.

Pērn pāragri izšāvuši daļu pulvera pārbaudes mačos ar ļoti stiprām pretiniecēm, šosezon dāmu valstsvienības vadītāji apzināti izvēlējušies mierīgāku sagatavošanās ciklu. Sestdien Liepājā Ukrainas komanda tika pievienota to komandu sarakstam, kuru vadītāji ar cieņu novērtējuši latviešu pārsvaru meistarībā un atzinuši, ka mači ar Eiropas ceturto labāko komandu noderēšot viņu vienības progresa veicināšanai.

Starta izrāviens (10:2 - jau 2.minūtē) latvietēm sagādāja iniciatīvu, un tā atkārtojums otrās ceturtdaļas pirmajās septiņās minūtēs likvidēja šaubas par uzvaru (fragmentā 16:0, spēlē no 24:21 līdz 40:21). Skaidrības labad jāuzsver, ka pārsvars tika sasniegts ar pamatpiecnieka (Eglīte, Jēkabsone, Baško, Jansone un Tamane) spēkiem.

Neteikšu, ka uz maiņu nākošās spēlētājas galīgi nezināja, ko darīt ar bumbu, taču darbībām uzbrukumā trūka īstas pārliecības, bet metieniem - precizitātes (abiem defektiem ir savstarpēja saistība). Aizsardzība gan turējās braši, piespiežot sāncenses kļūdīties 26(!) reizes.

Pie labojamiem trūkumiem pieskaitāms arī centra spēlētāju trio paknapais punktu devums (Lienes Jansones divi precīzie trīspunktnieki gan uzlaboja statistiku, taču ne kopīgo bilanci uzbrukumos no soda laukuma). Gan Zanes Tamanes, gan Aijas Brumermanes mazrezultativitātes galvenais iemesls meklējams veselības likstās. Tās gan apārstētas, un ir cerība, ka līdz oficiālajām cīņām medicīna (lasi: valstsvienības mediķu korpuss) kārtējo reizi būs darījusi brīnumus.

Vismaz pagaidām neviena no 14 kandidātēm nav svītrojama veselības problēmu dēļ, un tas savā ziņā apgrūtina darbu treneriem, kuriem līdz piektdienai jānosauc divas «liekās». Tiesa, traumas savu iespaidu varētu būt atstājušas uz konkrētu spēlētāju sportisko formu un prasmi iekļauties komandas mehānismā. Piemēram, savainojuma dēļ vairākus treniņus izlaidusī saspēles vadītāja Kristīne Kārkliņa sestdien gan izcēlās ar enerģisku darbību un saviem pirmajiem punktiem valstsvienības sastāvā, tomēr statistikā palika piecas kļūdas iepretim vienai rezultatīvajai piespēlei un vienai pārķertajai bumbai.

Pirmdienas spēlē ar turcietēm Kārkliņai tiek solīta vēl viena iespēja parādīt savu noderību - tāpat kā Elīnai Babkinai. Iespējams, viena «liekā» būs kāda no viņām, toties par otro neveiksminieci skaidrības nav. Izskatās, ka izšķiroša nozīme būs ne tik daudz spēles kvalitātei, cik treneru izvēlei starp atšķirīgu pozīciju un stilu spēlētājām, raugot paturēt tās, kuras Eiropas čempionāta garajā distancē komandai varētu noderēt visvairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

24:21, 47:29, 63:39
Dāmas. Pārbaudes spēle
Latvija: Eglīte 2, Jēkabsone-Žogota 24, Baško 13, Jansone 10, Tamane 4; Putniņa 7, Kārkliņa 2, Krūmberga 6, Tāre 6, Brumermane 2, Niedola 1, Dreimane, Ebele 2

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?