Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Neatstāj goda pjedestālu

Stabilitāte ir labākā meistarības mēraukla. Vienās sacensībās var «izšaut» daudzi, taču noturēties elitē spēj tikai izcili sportisti. Jāņa Miņina pilotētais Latvijas bobsleja četrinieks olimpiskās sezonas pirmajās sacensībās Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Pārksitijā divu braucienu summā uzrādīja otru labāko rezultātu, apliecinot, ka pavasarī izcīnītās pasaules čempionāta bronzas medaļas nebija nejaušība. Pārksitijā uzvarēja Kanādas otrā ekipāža ar pilotu Lindonu Rašu.

Pavasarī pasaules čempionātā Leikplesidā mūsu kvartets ieguva bronzu, tikai trīs sekundes simtdaļas atpaliekot no otrās vietas ieguvēja vācieša Andrē Langes. Jaunās sezonas pirmajā startā 2002.gada olimpisko spēļu trasē Pārksitijā arī pavisam nedaudz - divas sekundes simtdaļas (!) - pietrūka līdz zeltam. «Šī bija tā reize, kad vajadzēja uzvarēt,» pēc sacensībām vienā balsī apgalvoja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis un Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis. Tikai speciālistiem pamanāmas kļūdiņas Miņins pieļāva trases augšā un vidusdaļā.

Pirmās četrinieku sacensības bija pārsteigumiem bagātas. Pirmo uzvaru karjerā ar vācu firmas Singer kamanām izcīnīja kanādietis Lindons Rašs, un uz goda pjedestāla uzkāpa pasaules junioru čempiona krieva Dmitrija Abramoviča ekipāža, kura divu braucienu summā uzrādīja vienādu laiku ar Miņina kvartetu. Pirmā brauciena labākā rezultāta īpašnieks amerikānis Tods Hejs iestiepa muskuli un otrā brauciena startā iekavēto distancē neatguva, atkrītot uz 6.vietu. Neveiksmes otrajā braucienā piemeklēja vēl divas ASV ekipāžas. Stīvens Holkombs no 3.vietas noslīdēja uz 10., Džons Napjērs - no 5. uz 14. Vēl divi potenciālie sezonas favorīti atrodami otrajā desmitniekā. Slavenais vācietis Andrē Langē startēja pēc treniņā gūta savainojuma, ātri ielēca kamanās un ieņēma tikai 17.vietu. Olimpiskās sezonas sākumā optimālās tehnikas meklējumos apmaldījies ir krievs Aleksandrs Zubkovs (13.vieta), vismaz pagaidām norādot uz to, ka pārāk lielas variācijas iespējas spēj novirzīt no optimālā varianta. Šķiet, ka nopietns konkurents cīņā par vietu uz goda pjedestālu būs holandietis van Kalkers. No vācieša Renē Špīsa viņš ir iegādājies labu slidu komplektu.

Patīkami, ka līdzās pasaules dūžiem rezultātu ailēs ir sameklējams Edgars Maskalāns, kura četriniekam 9.vieta. Jā, mūsējiem šoreiz paveicās, jo sniegs patraucēja konkurentiem, tomēr jebkurā gadījumā ir patīkama Latvijas otrās ekipāžas augšupejošā tendence.

Divnieku sacensībās Jānim Miņinam/Daumantam Dreiškenam 11., Edgaram Maskalānam/Raivim Brokam - 21.vieta. Slikti bija tas, ka Maskalāns netika pie otrā brauciena. Izlases treneris Prūsis uzskata, ka pagaidām nav reāla pamata, lai Miņina divnieks iesaistītos cīņā par vietu trijniekā. Tehnika ir uzlabota, bet labākam vajadzētu būt arī starta ieskrējienam.

Nākamais posms nedēļas nogalē Leikplesidā (ASV).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

PK 1.posms Pārksitija

Divnieki

1. B.Hefti/A.Baumans SUI1 1:37,08 2. T.Hejs/S.Lengtons USA1 +0,11 3. I.Riegs/S.Grands SUI2 +0,17 11. J.Miņins/D.Dreiškens LAT1 +0,74 21. E.Maskalāns/R.Broks LAT2 49,27 Startēja 28 ekipāžas

Četrinieki

1. CAN2 (L.Rašs) 1:36,43 2. LAT1 (J.Miņins) +0,02 3. RUS2 (D.Abramovičs) +0,02 9. LAT2 (E.Maskalāns) +0,33 Startēja 26 ekipāžas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?