Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nebūs nekāda fabrika Franšīzes un citas idejas Eksperimentu poligons Veloekspansija Vēl vairāk pakalpojumu

Eva Narunovska,

IT uzņēmums IT Sapiens

Mana vīzija ir tāda - pēc pieciem gadiem IT Sapiens būs pilnībā attaisnojis savu nosaukumu. Būs viens no nozares līderiem Latvijā, aizvien atpazīstamāks arī ārvalstīs. Cilvēki zinās, ka šeit viņiem tiek piedāvāti gudri, kvalitatīvi un efektīvi risinājumi, ka šeit strādā lieliskas un stipras komandas. Mūsu klienti dalīsies savā pieredzē ar citiem, kā IT Sapiens risinājumi palīdzējuši viņu biznesam - ne vien ērtuma ziņā, bet arī uzskatāmos skaitļos.

IT Sapiens noteikti būs lielāks nekā šobrīd, tomēr, neraugoties uz cilvēku skaitu, tas būs komandu darbs, nevis fabrika. Darbinieki būs profesionāli, mērķtiecīgi, aizrautīgi, leposies ar savu darbavietu, viņiem būs prieks strādāt kopā! Tas būs pārsteidzoši, bet darbosies - katrs būs līderis savā jomā, tomēr arī pietiekami vieds auglīgai sadarbībai ar pārējiem.

Tāds variants - kā slēgt biznesu - man nav pieļaujams. Esmu šeit ar savu sirdi un dvēseli, un šķiet, ka esmu jau saaugusi kopā ar savu uzņēmumu kā viens vesels. Tāpēc ir motivācija arī turpmāk darīt visu iespējamo un nepadoties. Patiesībā pamazām cenšos nodrošināt, lai uzņēmums spētu dzīvot pat bez manis. Turklāt bez emocionālā faktora ir arī kas reālistiskāks. Esmu novērojusi, ka jebkurā situācijā var atrast izeju. Pirmie skarbie gadi uzņēmuma izveidē man ir iemācījuši elastību un spēju pielāgoties mainīgiem apstākļiem. Ja radīsies negaidītas grūtības, varu veikt visdažādākās izmaiņas biznesā bez nepieciešamības to slēgt. Gints Zīverts,

Taizemiešu restorāns Kotai

Runājot par nākotni, es iedomājos to tā: Rīgā ir divi Kotai taizemiešu restorāni, ir arī franšīzes pa visu Baltiju un Krieviju.

Es tobrīd jau esmu atvēris Latvijā arī vēl citu savādāku restorānu ar tādu kulināriju, kādas Latvijā vēl nav, - ideja man jau ir, bet neteikšu, kāda. Nestāstīšu, bet esmu iedomājies, ka arī šos restorānus Latvijā varētu ļoti cienīt, tāpat kā jau esošo Kotai, kas kļūst arvien populārāks.

Par neizdošanos - biznesu var nākties slēgt dažādos gadījumos. Tas ir ļoti atkarīgs no dažādiem apstākļiem, bet es domāju, ka jauniem un inovatīviem biznesiem Latvijā ir liela nākotne, jo tiem tāda ir arī visur citur pasaulē. Tikai Latvijā ir jāmāk darīt visu, lai izdzīvotu. Es arī domāju ne tikai par ēdienu pārdošanu, bet par daudziem IT risinājumiem, ko varētu piedāvāt restorāniem.

Es izlemtu slēgt biznesu, ja tas nespētu noturēt pietiekamu apgrozījumu neatkarīgi no tā izveidē pieliktajiem pūliņiem. Respektīvi - ja latviešiem tas neietu pie sirds. Noteikti nelemtu slēgt biznesu tikai tāpēc, ka tas nenes peļņu, bet apgrozījums ir. Tas nozīmē tikai to, ka kaut ko vajag pieslīpēt, tad viss var izdoties, tas nozīmē, ka viss vēl nav zaudēts. Iemesls biznesa slēgšanai varētu būt arī latviešu aizbraukšana no valsts - ja šeit paliktu tikai mēs, biznesmeņi. Un tad, ja valsts arvien celtu nodokļus un celtu tos pēc iespējas augstāk. Inga Munda,

Valodu skola Password X

Patlaban uzņēmums strādā vairākos virzienos, un es ļoti ceru, ka pēc pieciem gadiem kāds no šiem virzieniem, kas ir papildu ienākumu avots šobrīd, nomainīs valodu apmācību kā galveno darbības virzienu.

Daudz tiek runāts, ka drīz cilvēki vairs nemācīsies rakstīt, bet uzreiz visu klabinās planšetdatoros, taču es uzskatu, ka tā gluži nebūs, jo valodu nevar iemācīties, runājot ar datoru. Tam ir vajadzīga komunikācija ar dzīvu cilvēku. Datorā var iemācīties dažus valodas aspektus - gramatiku, jaunus vārdus, taču aktīvai valodas lietošanai nepieciešama sarunvalodas prasmju attīstīšana.

Gribētos, lai pēc pieciem gadiem Password valodu centrs būtu kā tāds izmēģinājumu lauciņš, kur tiek testēti jaunākie mūsu izstrādātie mācību līdzekļi, un mūsu klienti būtu pirmie, kas tos varētu izmēģināt.

Runājot par valodu apmācību - šonedēļ uzzināju, ka arī mazajā Jelgavā īpašumus jau ir iegādājušies pirmie ķīnieši. Domāju, ka pēc gadiem četriem pieciem pienāks laiks, kad saņemsim cilvēku zvanus par vēlmi apgūt ne tikai skandināvu valodas, bet arī ķīniešu un japāņu valodu. Ja jau Zviedrija uzskata sevi par mazu valsti un drīzumā plāno skolās ieviest ķīniešu valodu kā obligātu mācību priekšmetu, es domāju, ka mazajai Latvijai vajadzētu sekot šim solim. Un šķiet, ka arī man būs laiks drīz doties atpakaļ uz universitāti un apgūt šo valodu.

Pašlaik neredzu, ka kādā brīdī varētu nonākt pie biznesa slēgšanas, un īsti par tādām lietām nedomāju, jo jūtu, ka viss pamazām sāk darboties, aiziet. Man pašai tagad ir ļoti interesanti, jo jūtu, kā viss palēnām iet uz priekšu. Ir tikai jāsaprot, kurā virzienā strādāt. Pašai man ļoti patīk mans darbs, un tagad ir tikai jāsakārto uzņēmuma iekšējā sistēma, lai lietas nestāvētu uz vietas, bet ietu uz priekšu.

Romāns Ruzins,

Elektrisko velosipēdu un rikšu tirdzniecības firma eRitenis.lv

Es nākotnē redzu elektrisko velosipēdu distribūcijas tīklu, kas ir aptvēris visu Latviju, nē, vēl labāk - visu Baltiju. Velosipēdi tiek tirgoti gan dodot tos realizācijai citiem mazumtirgotājiem, gan atverot eRitenis.lv firmas pārstāvniecības lielākajās tirdzniecības vietās, lielveikalos.

Es redzu, ka pēc gadiem veloceliņu tīkls Rīgā ir attīstījies un beidzot ir atvērta elektrisko velosipēdu noma Rīgas lidostā. Noslēgts arī līgums ar Baltic Bike, un e-riteņus var iznomāt viņu nomas vietās līdztekus parastajiem velosipēdiem.

Par elektrisko automašīnu tirdzniecību gan es vēl nedomāju, jo uzskatu, ka tehnoloģijām vēl mazliet ir jāattīstās, lai šī inovācija būtu pietiekami efektīva ikdienas lietošanai un tajā pašā laikā pietiekami pieejama cenas ziņā.

Ja velosipēdu bizness sāktu buksēt, es meklētu jaunas reklāmas iespējas. Ja sāktu beigties nauda, izmantotu partizānu reklāmas stratēģijas, kas ir lētas un efektīvas. Ja visi striķi trūktu, pārdotu preci konkurentiem un attīstītu citas biznesa idejas. Nešaubieties, ideju man ir daudz. Sandis Tutins,

Mazgāšanas un tīrīšanas pakalpojumu uzņēmums tutinelli

savu uzņēmumu nākotnē es redzu kā veiksmīgu tirgus spēlētāju ne tikai reģiona līmenī, bet arī visas valsts mērogā. Mans uzņēmums, lai gan neliels - varbūt kādi desmit darbinieki -, vienalga liktu trīcēt konkurentiem un runāt apmierinātajiem klientiem.

Bez telpu uzkopšanas un fasāžu mazgāšanas kā iespēju izvērst biznesu es redzu industriālās tīrīšanas pakalpojumus rūpniecības un ražošanas objektiem, HACAP sertificētu tīrīšanas pakalpojumu sniegšanu sabiedriskās ēdināšanas un pārtikas ražošanas kompānijām.

Otrs virziens varētu būt lēti un efektīvi kravu pārvadājumi, kas ir vienkārši sarunājami, pieejami ikvienam un ar prognozējamām izmaksām. Tā, lai nav vairs jāzvana draugiem, kas palīdz uznest piektajā stāvā veļas mašīnu, bet pēc tam jāpērk viņiem visiem alus. Lētāk būs piezvanīt man.

Ja bizness neaizies, es šo jomu atstāšu kā hobija biznesu no darba brīvajā laikā. Aizņēmums nav liels, un es to varu atmaksāt, tajā pašā laikā, ja kādam vajadzēs ko nomazgāt, aizvest vai sakopt, man tas būs labs papildu ienākums pamatdarbam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?