Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Neparasti vārdi, gardi ēdieni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Zupa Veracruzana

4 personām: 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, 2 tomāti, 1 paprika, 1 lauru lapa, 1 cm ingvera saknes, 1/3 čili pipara, 2 zariņi timiāna, 2 laimi, 4 ēd. k. olīveļļas, sāls, pipari pēc garšas, 150 g laša, 8 garneles ar galvu, 16 mīdijas

1. Dārzeņus vispirms nomazgā un sagriež.
2. Katlā uzsilda olīveļļu un apcep ķiplokus ar timiānu. Pēc tam pievieno sīpolus, ingveru, papriku un tomātus, tos pasautē.
3. Pievieno vienu litru ūdens un vāra uz lēnas uguns, kamēr dārzeņi kļūst mīksti.
4. Visu sablenderē un ievieto atpakaļ katlā, pievieno garneles, kubiņos sagrieztu lasi, mīdijas un garšvielas. Beigās piespiež laima sulu.

Piparmētru Panna cotta ar mango biezeni

4 personām: 400 g saldā krējuma, pāris piparmētras lapiņu, 70 g cukura, 1 ola, 10 g želatīna, 6 piparmētru ledenes, 1 mango, vēlams ļoti mīksts

1. Katlā uzvāra saldo krējumu, pievieno cukuru un sasmalcinātas piparmētru konfektes.
2. Atdzesē līdz 63°C , pēc tam pievieno uzbriedinātu želatīnu un ieputo vienu olas dzeltenumu.
3. Piparmētru lapiņas sasmalcina un liek trauciņos, virsū lej gatavo masu.
4. Liek ledusskapī uz pāris stundām atdzesēties. Pēc tam mango nomizo un sablenderē kopā ar cukuru.
5. Panna cotta pasniedz kopā ar mango biezeni.

Burrito Chimi Canga

4 personām: 300 g liellopu maltās gaļas, 1 paprika, 200 g konservētu pupiņu, 1 sīpols, 5 ēd. k. tomātu mērces, 20 g marinētu halapenjo piparu, 4 tortiljas, 250 g siera, 1 l eļļas cepšanai, sāls, pipari pēc garšas, 1 ola, skābais krējums
1. Dārzeņus nomazgā un sagriež nelielos kubiņos.
2. Katlā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un papriku, pēc tam pievieno malto gaļu un turpina cept.
3. Kad gaļa apcepta, pievieno tomātu mērci, garšvielas, sakapātus halapenjo piparus un nedaudz ūdeni, visu sautē 10 minūtes. Beigās pievieno pupiņas un sautē vēl 10 minūtes uz lēnas uguns. Gatavo ēdienu atdzesē.
4. Kviešu tortilju uzsilda, lai vieglāk būtu sarullēt.
5. Tortiljā pilda maltās gaļas, pupiņu masu un rīvētu sieru, sarullē tā, lai gali būtu ciet, pēc tam pārsmērē ar olu.
6. Katlā uzvāra eļļu un liek cepties sarullēto tortilju, cep zeltaini brūnu. Pasniedz kopā ar skābu krējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?