Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nepatīk zaudēt

«Ātrie secinājumi ne vienmēr ir tie pareizākie,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins uzreiz pēc sieviešu basketbola valstsvienības izstāšanās Eiropas čempionāta priekšsacīkstēs nevēlējās uz emociju fona analizēt neveiksmes iemeslus, taču uzsvēra, ka valde un treneru komisija noteikti vērtēs pieļautās kļūdas. Sarunā ar Latvijas žurnālistiem viņš vairākkārt atgriezās pie tā, ka finālturnīrā neizdevās sapulcināt visas labākās Latvijas basketbolistes.

«Faktiski bijām ļoti tuvu iekļūšanai nākamajā kārtā. Ja izvērtējam spēku samēru, redzējām, ka Franciju mēs pat pie ļoti labas apstākļu sakritības diezin vai varētu uzvarēt, Angliju - pie nedaudz mazākas veiksmes, bet Serbija bija mūsu līmeņa komanda. Diemžēl veiksme šoreiz bija pretinieču pusē, un mums neiznāca spert to nākamo soli,» sacīja Voins. «Federācija radīja izlasei maksimāli labus apstākļus, pārbaudes spēlēs pretinieki bija tie, kurus treneri vēlējās redzēt, bija vairāki pārbaudes turnīri. Nevajadzētu tagad sākt kaisīt pelnus uz galvas. Protams, visi cerējām uz labāku rezultātu. Zaudēt nepatīk nevienam, taču tāda ir realitāte.»

LBS prezidents lūdza ņemt vērā to, ka gandrīz divas trešdaļas komandas Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalījās pirmo reizi. «Atsevišķas labākās spēlētājas nepiedalījās čempionātā, bet mūsu rezerves nav tik plašas. Esam tik, cik esam, tāpēc mums ir daudz jāstrādā pie tā, lai mobilizētu tos spēkus, kas ir mūsu rīcībā,» Voins pauda nožēlu, ka valstsvienībā nespēlēja visas mūsu labākās basketbolistes. «Savienība ar visām potenciālajām kandidātēm, kuras bija beigušas vai gatavojās beigt karjeru, vai arī kaut kādu veselības problēmu dēļ nespēlēja, veica pārrunas, ne vienas vien. Centāmies pārliecināt, ka viņām vajadzētu palīdzēt Latvijas izlasei, taču katrs ir brīvs cilvēks savā izvēlē. Voins uzsvēra, ka diezin vai kādas spēlētājas parādīšanās komandā uzreiz nozīmētu, ka Latvijas izlase pēkšņi visus sāks uzvarēt. Prezidents paslavēja saspēles vadītāju Elīnu Babkinu, kura pērn nepiedalījās kvalifikācijas turnīrā, taču turēja doto solījumu palīdzēt komandai finālturnīrā. «Ar Elīnu nebija nekādu problēmu. Viņa teica, ka spēlēs, un mēs par to nemaz nešaubījāmies. Arī pārējās meitenes, kuras bija komandā, ar prieku piekrita spēlēt. Liela daļa no viņām vēl ir jaunas, un es ceru, ka starts Eiropas čempionātā viņām palīdzēs arī turpmākajā karjerā.»

«Šo čempionātu beidzam, taču nebeidzam domāt par mūsu sieviešu basketbola izlasi. Joprojām uzskatām, ka tā ir viena no Latvijas perspektīvākajām sporta spēļu komandām, kas nākotnē varētu sasniegt labus rezultātus,» pārliecināts ir Voins. Viņš gan tālāko nākotni cer būvēt uz perspektīvo jauno spēlētāju bāzes, nevis par katru cenu piesaistot agrākās līderes. «Mums ir vairākas perspektīvas spēlētājas, kurām šobrīd vēl ir septiņpa-dsmit gadu. Viņas tuvāko divu trīs gadu laikā varētu Latviju pienācīgi pārstāvēt jau sieviešu izlases sastāvā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?