Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nezaudēja ticību sev

Nepatīkamā situācijā saglabāja mieru un pārliecību, ka viss tiek darīts pareizi. Sestdien SMSCredit.lv virslīgas otrajā kārtā Ventspils futbolisti savā laukumā uzņēma čempionu Daugavpils Daugavu un uzvarēja ar 4:3, lai gan vēl 12 minūtes pirms pamatlaika beigām atradās iedzinējos ar 1:3.

Spēles sākums bija prognozējams. Mājinieki centās spēlēt tāpat kā pirms nedēļas šajā laukumā pret Jelgavu - augstā tempā, ātri kustinot bumbu, turpretim daugavpilieši uzsvaru lika uz kārtību aizsardzībā un pacietīgi gaidīja savas iespējas uzbrukt. Viesu pretuzbrukumi, kuros galvenajās lomās darbojās divi nigērieši - Stenlijs Ibe un Ibrahims Babatunde -, bija draudīgi, taču līdz reālām vārtu gūšanas iespējām viņi netika.

Spēles rezultāts tika atklāts ar tālu soda sitienu. Viesu pussargs Andrejs Kovaļovs centrēja bumbu soda laukumā, taču tā, nevienu neskārusi, atrada ceļu vārtos. Ne pārāk sekmīgi epizodē nospēlēja mājinieku vārtsargs Maksims Uvarenko, kurš pārliecību visa atlikušā mača gaitā tā arī neatguva. Izgājienos viņa tvertās bumbas slīdēja ārā no rokām, lēmumu pieņemšanā bija nedrošs. Vienā no tādām reizēm viņš pameta vārtus, notriecot pretspēlētāju un nopelnot 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem, ko realizēja Jurijs Sokolovs.

Viņam un ventspilniekiem par laimi pārliecības netrūka Ventspils uzbrūkošā bloka spēlētājiem. «Gandrīz visas spēles garumā mums bija pārsvars, taču bumba vienkārši negāja vārtos. Kad iesitām pirmos, pieauga arī pārliecība, un turpinājumā uzbrukumā veicās labāk. Kad rezultāts jau bija 1:3, protams, sajūtas nebija diez cik labas, bet zinājām, ka spēlējam labi. Uzbrukuma noslēgumā bija tikai jānospēlē mierīgāk, aukstasinīgāk, tad bija iespēja izglābties,» pēc mača atzina Jurijs Žigajevs.

Latvijas izlases kandidāts Žigajevs pirmajās divās kārtās guvis jau četrus vārtus. Pirmajā kārtā pret Jelgavu viņš guva savas komandas pirmos divus vārtus, bet nule pret Daugavu - divus pēdējos. Ja šādi turpinās, konkurentu par sezonas labākā spēlētāja balvu nebūs.

Runājot par čempionu - jaunās sezonas pirmajās divās spēlēs Daugavai ir tikai viens (!) punkts. Sākums neveiksmīgs, bet norakstīt viņus vēl pāragri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

SMSCredit.lv virslīgas otrā kārta
Metta/Latvijas Universitāte - Spartaks 0:1 (Mickevičs 73.), Ventspils - Daugava 4:3 (Pauļus 49., Turkovs 79., Žigajevs (11 m) 85., 90. - Kovaļovs 16., Žapalu 30., Sokolovs (11 m) 77.), Jelgava - Jūrmala 0:1 (Ikstens 78.), Skonto - Ilūkste 5:0 (Laizāns 11., Mingazovs 27., Šabala 36., 42., Karašausks 66.), Daugava Rīga - Liepājas metalurgs 2:1 (Savens (11 m) 1., 51. - Askerovs 48.)

Tabula
1. Ventspils 2 2 0 0 8-3 6
2. Skonto 2 1 1 0 5-0 4
3. Spartaks 2 1 1 0 3-2 4
4. Daugava (R) 2 1 1 0 2-1 4
5. Jūrmala 2 1 1 0 1-0 4
6. Metalurgs 2 1 0 1 5-2 3
7. Daugava 2 0 1 1 3-4 1
8. Ilūkste 2 0 1 1 2-7 1
9. Jelgava 2 0 0 2 0-5 0
10. Metta/LU 2 0 0 2 0-5 0

Kaleidoskops

Skaistākie vārti
Mants Savens pielika punktu Daugava Rīga komandas darbam. Gļebs Kļuškins centrēja Kristapam Grebim. Raženais uzbrucējs ar krūtīm atmeta bumbu pa sitienam Savenam, kurš no soda laukuma līnijas ar pirmo pieskārienu trieca bumbu tālajā stūrī.
Skaitlis
400. spēli virslīgā Ventspilī aizvadīja Daugavas veterāns Mihails Ziziļevs. Vairāk spēļu nekā viņam ir tikai Igoram Korabļovam - 475. To gan Ziziļevs diez vai spēs labot.
Laikus izspēlēts džokers
Lai arī Ventspils glābšanas operācijas virsvadītājs bija Jurijs Žigajevs, nevar nepieminēt Daniilu Turkovu, kurš laukumā devās uz maiņu tikai 73. minūtē, kad rezultāts bija 1:2. 79. minūtē uzbrucējs ar skaistu tālsitienu panāca 2:3, atjaunojot intrigu spēlē, bet 84. minūtē izprovocēja viesu vārtsargu Jevgeņiju Ņerugalu uz noteikumu pārkāpumu savā soda laukumā.
Joprojām «sausā»
Trīs komandas pirmajās divās kārtās vēl nav guvušas vārtus. Jelgava, Metta/Latvijas Universitāte un Jūrmala, kas svētdien Rīgā ar 0:5 kapitulēja Skonto priekšā. Jūrmala un Skonto vēl ne reizi nav zaudējušas vārtus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?