Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

No interneta komentāriem

Iksa. Ļoti neētiska iecere. Ar tādiem audioierakstiem ir plašas iespējas manipulēt, turklāt jebkuru frāzi var saprast dažādi, jebkuru situāciju var pārprast, jebkuru audioierakstu XXI gadsimtā var izkropļot līdz nepazīšanai. Un kāds no tā visa labums? Kāds pēkšņi uzzinās, kas notiek klasē?

Dace. Es gan būtu «par». Viens gadījums no mana bērna skolas gaitām, kad nopietni apsvēru vērsties augstākās instancēs. Rit zīmēšanas stunda 2. klasē, skolotāja Mārīte, skaļi runājot pa mobilo tālruni, risina savas privātās lietas. Kad pabeigusi, apstaigā solu rindas. Paņem mana bērna zīmējumu, saplēš, sakot - tavs zīmējums der vienīgi miskastei, ej un izmet. Un mazā skolnieka komentārs bija: «Bet man mans zīmējums ļoti patika». Tomēr neuzdrošinājos iet pret skolu, jo bērnam taču tur vēl jāmācās. Bet varbūt šī sajūta, ka, iespējams, kāds var uzzināt, kas notiek aiz klašu durvīm, liktu padomāt tādai skolotājai Mārītei.

Pūce. Vispirms, cienījamie eksperimentētāji, maksājiet skolotājiem atbilstošas algas. Nu tādas, it kā viņi ar cilvēkiem strādātu, ar jūsu «lolojumiem». (..) Protams, ir dažādi skolotāji, bet pa lielam - manuprāt, skolotājiem ordenis būtu jāpiešķir par to, ka viņi vispār vēl uz skolu iet un bērnus gatavi mācīt.

Interesanti. Filmējiet gan uz nebēdu. Par pilnu slodzi ( 21 kontaktstundu) saņemot 175 latus uz rokas un pārējos iztikas līdzekļus piepelnot vēl divās darbavietās (kaut kā gribas arī ēst, starp citu, arī maniem bērniem), neko vairāk par audzēkņu pieskatīšanu stundās no manis laikam nevajadzētu diži gaidīt.

Zita. Bērni, neejiet mācīties par skolotājiem, izvēlieties citu profesiju! Skolotājs Latvijā tiek pazemots un nicināts, nu jau pat žurnālisti aģitē izspiegot, pieķert nedarbos un visādi citādi izsmiet skolotājus.

Liene. Ziniet, kas ir neētiski - kā skolotāji iztaisās, sapošas, saņemas uz akreditāciju stundām. Tad viņi ir tik ieinteresēti pasniegt mācību vielu pēc iespējas saistošāk, uzdod skolēniem jautājumus, sagaida atbildes un visādi citādi lieliski tēlo to, ko no viņiem sagaida.

Skolu akreditācija pašlaik ir tas pārbaudes mehānisms, ar kura palīdzību noskaidro reālā mācību procesa norises kvalitāti. Tad jājautā - ja akreditācijai manīgie pedagogi savlaicīgi sagatavojas un tādejādi neatklāj patieso stundu norises gaitu pārējo 3,5 vai sazin cik gadu laikā (līdz nākamajai akreditācijai), tad varbūt ir vērts pielietot šādas metodes, lai noskaidrotu, kur tad īsti slēpjas mūsu izglītības sistēmas problēma?

Reinis. Esmu skolnieks, un man ļoti nepatīk daudzu cilvēku nostāja, ka šis eksperiments ir neētisks - skolēniem tas nekādā veidā nekaitē. Es ļoti gribu, lai sabiedrība uzzina par to, kā skolotāji īstenībā izturas pret skolēniem. Neviens taču to nezina, izņemot pašus skolēnus, jo viena lieta ir skolotāja attieksme stundā, bet otra - vecāku sapulcītēs izrādītā laipnība.

Nē. Esmu apguvusi jaunās metodes un sākumā ar tām aizrāvos. Bet rezultāti bija ļoti slikti. Bez šaubām ir dažādi priekšmeti un dažādas iespējas. Bet eksaktajos priekšmetos ir darba stundas un svētku stundas.

Proporcija 6:1, tad arī ir rezultāti. Tā kā, ja filmēs manu stundu, tad liela varbūtība, ka tā būs darba stunda. Un man par to nebūs kauns. Izglītības kvalitāte ir kritusies tāpēc, ka mēs pārāk lielu uzmanību pievēršam procesam, nevis rezultātam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?