Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Nopelnīja lielāko kausu

Kā gadu iesāksi, tā arī pavadīsi. Kaut tā būtu skeletonistiem Martinam un Tomasam Dukuriem! Pasaules kausa (PK) izcīņas jaunā gada pirmajās sacensībās Vinterbergā brāļi Dukuri svinēja dubultpanākumu. Martins bija pirmais, bet Tomass - otrais. Nopietnākais konkurents krievs Aleksandrs Tretjakovs zaudēja Martinam negaidīti daudz - pusotru sekundi.

Lietainajā Vācijas pilsētā Vinterbergā ir Martinam parocīgākā trase. Piekto reizi pēc kārtas viņš tur uzvarēja, ir bijusi vēl viena pirmā un vēl divas trešās vietas. Tikai pirmajā sezonā, kad M. Dukurs sāka startēt PK apritē, viņš Vinterbergā palika ārpus pjedestāla 37. vietā.

«Jau treniņbraucienos man slīdēja labi, tomēr nevarēju iedomāties, ka pārsvars būs tik liels. Es pats biju šokā par šādu iznākumu! Pirms sacensībām papētīju pagājušā gada Vinterbergas sacensību protokolus un atcerējos, ka cīņa ar Tretjakovu bija ļoti sīva. Abos braucienos viņu apsteidzu tikai par dažām simtdaļām (divu braucienu summā pārsvars bija 0,16 sekunžu - aut.). Tiešām necerēju uz tik pārliecinošu uzvaru,» Dienai atzina Martins. Divu braucienu summā M. Dukurs vecāko brāli Tomasu apsteidza par 1,19, bet Tretjakovu - par 1,53 sekundēm. Iepriekšējo reizi Martins tik tālu aiz sevis konkurentu bija atstājis 2011./2012. gada sezonā Sanktmoricā, kad jaunzēlandietis Bens Senfords atpalika 1,76 sekundes. Tomēr jāņem vērā, ka Sanktmoricas trase ir garākā pasaulē, tāpēc Šveices ledus labirintos ir vieglāk uzaudzēt pārsvaru. Vēl tikai 2010./2011. gada sezonā Martins bija neaizsniedzams vairāk nekā sekundes attālumā. Zīmīgi, ka arī toreiz otrais bija Tomass, atpaliekot 1,21 sekundi. Starp citu, piekto reizi abi brāļi svinēja dubultuzvaru PK posma sacensībās.

«Esmu ļoti apmierināts ar to, kā slīdēja no jauna izgatavotās slidas,» Martins norādīja uz pozitīvajām pārmaiņām tehniskajā nodrošinājumā. «Jau treniņos Siguldā tās uzrādīja labu tendenci, tāpēc teicu: davai, noriskējam un uzliekam arī mačos. Šīs slidas speciāli gatavoju Vinterbergas laikapstākļiem. Runājot par slidām Soču kontekstā, eksperimenti turpināsies, tomēr par kamanām esmu ticis skaidrībā, jo esmu atgriezies pie kamanām, kas mani aizveda līdz uzvarai 2012. gada pasaules čempionātā Leikplesidā. Ziemeļamerikā vēl mēģināju braukt ar pēdējām mūsu izgatavotajām kamanām, taču esmu sapratis, ka šīs man ir piemērotākas.»

Leikplesidā notika pēdējās 2013. gada PK sacensības, un Martins ieņēma sev neraksturīgi zemu - 8. - vietu. Pārliecība ir atgūta, uzlūkojot arī konkurentu rezultātus. Tretjakovs abas reizes pārliecinoši bija labākais starta ieskrējienā, taču distancē ievērojami atpalika. «Ārēji viņš bija mierīgs. Nezinu, kāpēc Tretjakovam neslīdēja. Varbūt eksperimentēja ar tehniku?» Sacensībās Vācijā beidzot vajadzēja mosties šīs zemes skeletonistiem, taču labākajam no vāciešiem Frankam Rommelam tikai 7. vieta. «No vāciešiem brīnumus vairs negaidu. Tagad jau ir apdraudēta viņu līdzdalība Sočos. Nacionālie atlases kritēriji nosaka, ka sezonas laikā trīs reizes jāiekļūst sešniekā. Rommelam to pagaidām vēl nav izdevies izdarīt.»

Mierīgāks prāts pēc Vinterbergas ir Tomasam Dukuram. Sportistu tēvs Dainis Dukurs pēc Ziemeļamerikas posmu sacensībām diezgan nopietni dabūja pasvīst, lai pielabotu Tomasa kamanas, kas diezgan nopietni bija cietušas. Rezultāts ir acīmredzams. «Tomasam Vinterbergas trases beigās vienmēr dzisa ātrums. Šoreiz tā nebija, tāpēc Tomass ir apmierināts, ka beidzot kamana slīd labi,» norādīja Martins.

Jau sestdienas vakarā brāļi Dukuri bija pārbraukuši uz nākamo sacensību vietu Sanktmoricu, kur pirmdien sāksies treniņbraucieni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

PK Vinterbergā (Vācija)
Kungi. 1. M. Dukurs (ASV) 1:54,93, 2. T. Dukurs (abi Latvija) +1,19, 3. A. Tretjakovs (Krievija) +1,53. Startēja 29. PK kopvērtējums. 1. A. Tretjakovs 845 punkti, 2. M. Dukurs 820 p. 3. M. Antuāns 785 p., 4. T. Dukurs 778 p.
Dāmas. 1. E. Džernolda (Lielbritānija) 1:57,53, 2. N. Paikusa-Peisa (ASV) +0,57, 3. S. Reida (Kanāda) +0,96, 15. L. Priedulēna (Latvija) +2,19. Startēja 24. PK kopvērtējums. 1. E. Džernolda 1085 p., 2. N. Paikusa-Peisa 860 p., 3. Š. Radmena (Lielbritānija) 848 p., 19. L. Priedulēna 396 p.
10.-12.I PK Sanktmoricā (Šveice)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?