Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Noskatījuši somu

Trīs gadus Rīgas Dinamo vadījušo slovāku speciālistu Juliusu Šupleru galvenā trenera amatā nomainīšot soms Peka Rautakalio, liecina Dienas rīcībā esošā informācija. «Komunikabls, mēģina saturēt kopā ārzemniekus, bet ilgi nevienā klubā nav noturējies,» tā Rautakalio raksturo Harijs Vītoliņš. 1994./95. gada sezonā Vītoliņš spēlēja Rautakalio vadītajā komandā Rapersvilā. Šosezon Rautakalio vadīja Somijas elites līgas klubu Pori Assat.

Rīgas Dinamo ofciālu paziņojumu pagaidām nesniedz, taču Rautakalio atkārtotā vizīte Rīgā jāuztver kā nepārprotams mājiens, ka ar šo somu speciālistu plānots sākt sadarbību. Pirmo reizi Rautakalio bija atbraucis, kad Latvijas valstsvienība aizvadīja pārbaudes spēles ar Somiju. Arī somu mediji vēsta, ka Rautakalio ir tuvu līguma parakstīšanai ar Rīgas Dinamo.

Šosezon Peka vadīja Somijas virslīgas klubu Pori Assat. Regulārajā čempionātā Assat ar 119 sapelnītajiem punktiem ieņēma augsto otro vietu. Izslēgšanas stadijā Pori klubam nesekmējās, jo jau ceturtdaļfinālā tika zaudēts devītajai labākajai komandai Espo Blues ar 2:4.

Trenera karjeru viņš sāka deviņdesmito gadu sākumā Somijas jaunatnes komandā Kiekko-Espoo. Pēc tam Rautakalio pārcēlās uz Rapersvili Šveicē, kur strādāja līdz 1998. gadam. Pirmajā darba gadā viņš ar komandu pacēlās no B uz A līgu. Otrajā sezonā viņa vadībā spēlēja Harijs Vītoliņš. «Ilgs laiks pagājis, tāpēc Pekas trenera rokraksts gan jau ir mainījies, turklāt deviņdesmitajos gados komandas pie taktiskās sagatavotības tik rūpīgi nestrādāja,» Vītoliņš nezināja teikt, uz kuru pusi varētu mainīties Dinamo spēles stils, ja tiks panākta oficiāla vienošanās ar Rautakalio. «Man ar viņu bija labas attiecības. Peka uzskatīja, ka ārzemniekam trenerim un spēlētājiem ir jāturas vienkopus. Viņš arī meklēja atbalstu starp spēcīgākajiem - uzklausīja komandas līderu viedokli. Tiesa, pēc Rapersvilas viņš nevienā Šveices klubā ilgi nenoturējās.»

1998. gadā Rautakalio atgriezās Somijā Espo Blues klubā, bet darbu zaudēja jau sezonas pirmajā pusē 26. novembrī. Otrajā piegājienā pie Blues stūres 2004./05. gada sezonā viņu nomainīja Hannu Virta. 2006./2007. gada sezonā Šveices klubā Ambri-Piotta Rautakalio aizstāja Lerijs Hjurass.

Hokeja laukumā Peka bija aizsargs. Trīs sezonas no 1979. līdz 1982. gadam viņš aizvadīja NHL klubos Atlantas Flames un Kalgari Flames. Divas reizes izcīnījis Somijas čempionu titulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Dzimis 1953. gada 25. jūlijā Pori
Trenera karjera: Kiekko-Espoo U-18 (Somija, 1990.-91.), Rapperswil (Šveice, 1993.-98.), Espo Blues (Somija, 1998.-99.), Bern (Šveice, 1999.-01.), Cīrihes ZSC (Šveice, 2001.-2003.), Espo Blues (2004.-05.), Ambri-Piotta (Šveice, 2005.-07.), Pori Assat (2009.-11.)
Spēlējis: Pori Assat (Somija, 1970.-75., 1977.-79.), Fīniksas Roadrunners (WHA, 1975.-1977.), Atlantas Flames (NHL, 1979.-1980.), Kalgari Flames (1981.-82.), HIFK Helsinki (Somija, 1982.-1987.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?