Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Notikusi kratīšana daudzu konkursu uzvarētājfirmā

«Mūsu darbi runā paši par sevi» - šāds uzraksts parādās, atverot uzņēmuma Moduls Rīga mājaslapu internetā. Šis uzņēmums bieži vai nu atsevišķi, vai pilnsabiedrībās ar citiem uzņēmumiem piedalās un uzvar pašvaldību iepirkumos. Vakar uzņēmuma birojā notika kratīšana. Minējumu līmenī izskan, ka tā saistīta ar uzņēmuma valdes locekli Māri Martinsonu, kurš ir arī Latvijas Hokeja federācijas, Latvijas Kikboksa asociācijas un basketbola kluba VEF Rīga valdes loceklis.

Informācija par notikušo kratīšanu ir skopa. Valsts policija ir apstiprinājusi, ka Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde veic kratīšanu kādā objektā Āgenskalna ielā saistībā ar pārvaldes lietvedībā esošu kriminālprocesu, taču nekas precīzāks nav paziņots.

Moduls Rīga pamatkapitāls ir 840 tūkstošu latu, liecina Lursoft dati. 2011. gada dati uzrāda 7,69 miljonu latu apgrozījumu un Ls 300 000 peļņu. Moduls Rīga pieder Harijam Seratinskim (52,38% daļu) un Krievijas pilsonim Aleksandram Abarinovam (47,62% daļu). Uzņēmuma valdē bez abiem līdzīpašniekiem strādā arī Māris Martinsons, kurš ir daudzu citu uzņēmumu līdzīpašnieks un amatpersona, starp tiem ir arī ātro kredītu firma 4finance, kas darbojas ar zīmolu SMSCredit.

Uzņēmums jau ilgus gadus veiksmīgi piedalās dažādos iepirkumu konkursos Rīgā un citviet Latvijā. Izveidojot pilnsabiedrību ar SIA Arčers, SIA Moduls Rīga ieguva tiesības par 13 miljoniem latu būvēt četras sociālās mājas Gobas un Gaigalas ielā. Šovasar vienai no ēkām jau pēc spāru svētkiem nācies nojaukt un uzbūvēt no jauna vienu stāvu, jo konstatēts, ka tā būvniecībā izmantots nekvalitatīvs betons, ziņo LETA. Moduls Rīga un SIA Velve rekonstruē pamatskolu Rīdze par 3,4 miljoniem latu. Šis objekts piesaistīja uzmanību ar darbinieku sūdzībām, ka uzņēmumu piesaistītie apakšuzņēmēji nelegāli nodarbina strādniekus un neizmaksā sākumā solīto atalgojumu. Senākā pagātnē Moduls Rīga bijis iesaistīts gan Rātsnama, gan Melngalvju nama būvniecībā. Šis uzņēmums bijis iesaistīts arī pilnsabiedrībā, kas uzvarēja konkursā par Rīgas kanāla malu izgaismošanu 2008. gadā, tomēr šis projekts sākotnējā variantā netika īstenots.

M. Martinsons netieši saistīts gan ar vicemēru Andri Ameriku, gan ar uzņēmēju Edgaru Jaunupu, norāda portāls pietiek.com. «Jau gadiem ilgi ir ticis runāts par to, ka tieši Martinsons ir tā persona, ar kuru nepieciešams «runāt», ja sarunas tēma ir vērienīgi galvaspilsētas pašvaldības un arī valsts mēroga būvniecības iepirkumi,» raksta portāla žurnāliste Agnese Margēviča. Rīgas vicemērs Andris Ameriks Dienai atteicās komentēt šos apgalvojumus, sakot: «Ja Margēvičai bijis slikts sapnis, es tur neko nevaru izdarīt. Skaidrs, ka Rīgā visas pirmā desmitnieka būvkompānijas ir veikušas būvdarbus, mēs viņus visus trenkājam par neizdarītiem darbiem.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?