Nekas man līdz šim nav pārspējis mammas ceptās kartupeļu pankūkas vai papiņa uz pannas glīti sarindotās, ar sīpolu ripiņām un biezu krējuma kārtu pārklātās cepeškrāsnī gatavotās mencas, kurām pat asakas nebija jāņem laukā, tik mīkstas tās bija! Ticat vai ne, bet tā es varētu pierakstīt veselu lapu ar saviem iemīļotajiem ēdieniem. Restorānu Zilā govs un 4 Rooms šefpavārs Rolands Rudzāts smejoties strīdas pretī - garšas kārpiņām arī vajag jaunus iespaidus, tāpēc ierastos ēdienus var atsvaidzināt ar mazām piešpricēm.
Nu, kur vēl latviskāk?
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Siltie grūbu salāti ar liellopu gaļu, marinētiem
Četrām personām vajadzēs: 350 g liellopu šķiņķa, 200 g grūbu,
100 g dzērveņu, 100 g sīpolu, 10 g pētersīļu, mazliet kinzas,
ķiploku, sviesta, sāli un piparus pēc garšas. Marinādei: 350 g
ķirbja, 1 ēd. k. etiķa, 3 ēd. k. cukura, 1 tējk. sāls, 1
krustnagliņu, 1/2 l ūdens
1. Iemarinē ķirbi: to sagriež vienādos
gabalos, tad visas marinādes sastāvdaļas nedaudz pavāra, līdz
ķirbis viegli mīksts.
2. Izmērcētas grūbas novāra gatavas.
3.
Liellopu gaļu, sīpolus, ķiplokus sagriež kubiņos un apcep sviestā,
pievieno sakapātus zaļumus, garšvielas, dzērvenes un marinētu ķirbi
un vēl nedaudz apcep.
4. Visu kārto uz šķīvjiem un pasniedz.
Cūkgaļas cepetis ar ceptiem kartupeļiem un sautēti
Četrām personām vajadzēs: 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes, 40 g
eļļas, 1 kg kartupeļu, 20 g zaļumu, 10 g ķiploku, 1 kg skābu
kāpostu, 1 ēd. k. tomātu pastas, sāli, cukuru, piparus pēc
garšas
1. Cūkgaļu apcep no visām pusēm, ierīvē ar garšvielām,
zaļumiem, ķiplokiem, tad ietin folijā un liek cepeškrāsnī 170'C.
Cep 40 min.
2. Kartupeļus apcep uz pannas.
3. Kāpostus ar
tomātu pastu sautē, līdz tie kļūst mīksti. Tad visu kārto uz šķīvja
un pasniedz.
Skābā krējuma kūka ar aveņu ievārījumu
Divpadsmit personām vajadzēs: 6 olas, 400 g cukura, 320
g miltu, 500 g skābā krējuma (biskvītam), 2 citronu sulu, 1 tējk.
cepamā pulvera, 200 g mīksta sviesta, 300 g aveņu ievārījuma un
(smērēšanai starp kārtām) 300 g skāba krējuma
1. Olu
dzeltenumus puto ar cukuru un sviestu, tad iesijā miltus un cepamo
pulveri, pievieno citronu sulu un skābo krējumu, un beigās iecilā
saputotus olu baltumus.
2. Masu liek formā un cep 180 grādos
40-50 min.
3. Tad kūku atdzesē un sagriež četrās kārtās. Starp
kārtām smērē ievārījumu un skābo krējumu, un visu liek ledusskapī
aptuveni uz vienu stundu, lai sastingst.
4. Beigās kūku ņem no
formas ārā, dekorē un pasniedz veselu vai sagrieztu porcijās.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!