Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Olimpiādi atklājot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

6-8 personām: 500 g balto pupiņu, 1 litrs 250 ml ūdens, 150 g žāvēta speķa (krūtiņa), nomizots, bet nesagriezts sīpols, tējk. sinepju pulvera, 250 ml kļavu sīrupa, sāls un pipari pēc garšas

Šis ir vienkāršs prērijās dzīvojošo poļu un ukraiņu ieceļotāju ēdiens. Iepriekšējā vakarā iemērc pupiņas ūdenī. No rīta noskalo, nolej ūdeni, liek katlā un pārlej ar citu ūdeni. Uzvāra un vāra aptuveni 10 minūtes. Nokāš, bet ūdeni pataupa. Liek pupiņas, speķi un sīpolu lielā ugunsdrošā podā. Sajauc sīrupu, sinepju pulveri, sāli un piparus un 250 ml pataupītā ūdens. Iejauc pupiņās un pievieno vēl ūdeni, līdz pupiņas pārklātas. Speķa gabalu liek vidū ar kamaru uz augšu. Aizvāko. Cep iesildītā 150˚ C krāsnī aptuveni divas stundas. Pievieno atlikušo ūdeni, labi samaisa un cep vēl pusotras stundas, līdz pupiņas mīkstas. Pēdējo pusstundu cep neaizvākotu. Izņem sīpolu un speķi. Speķim nogriež kamaru un sagriež gabaliņos, ko iejauc pupiņās. Var pasniegt ar kļavu sīrupu.

Bez nosaukuma

10-12 personām: 1 kg dzelteno zirnīšu pusīšu,
300 g žāvēta speķa (krūtiņa), 50 g cūku tauku, 100 g kubiciņos sagrieztu burkānu, 100 g kubiciņos sagrieztu selerijas kātu, 100 g sakapāta sīpola, buntīte sakapātu pētersīļu, lauru lapa, trīs marles gabaliņā iesieti pētersīļu zariņi, timiāna zariņš, sāls un pipari pēc garšas

Iepriekšējā vakarā iemērc ūdenī zirnīšus. Speķi liek katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Nokāš. Sagriež gabaliņos un apcep cūku taukos. Pievieno pārējos produktus, pārlej ar ūdeni, uzvāra, samazina liesmu un vāra apmēram divas stundas. Izņem marles maisiņu un lauru lapu, lej šķīvjos un pasniedz.
Birutas draudzene no Kanādas Ruta saka - viņa zupu parasti vāra pirms slēpošanas. Tā ir tik sātīga, ka lieliski remdē izsalkumu pēc izkustēšanās Latvijas sniegos.

Bez nosaukuma

4 personām: 4 laša steiki (ap 250 g katrs), 75 ml kļavu sīrupa, 75 ml sojas mērces, ēd.k. sinepju
Mazā bļodiņā sajauc sīrupu, sojas mērci un sinepes. Liek laša steikus uz plāts, kurā izklāta folija, un apsmērē ar sajaukto glazūru. Cep 220˚ C krāsnī 12 minūšu. Uzmanīgi izceļ uz sasildīta servējamā šķīvja.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mantotie ēdieni

Valsts svētku nedēļā – tradīcijām un atmiņām bagātas receptes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?