Olimpiādi atklājot
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
6-8 personām: 500 g balto pupiņu, 1 litrs 250 ml ūdens, 150 g
žāvēta speķa (krūtiņa), nomizots, bet nesagriezts sīpols, tējk.
sinepju pulvera, 250 ml kļavu sīrupa, sāls un pipari pēc
garšas
Šis ir vienkāršs prērijās dzīvojošo poļu un ukraiņu
ieceļotāju ēdiens. Iepriekšējā vakarā iemērc pupiņas ūdenī. No rīta
noskalo, nolej ūdeni, liek katlā un pārlej ar citu ūdeni. Uzvāra un
vāra aptuveni 10 minūtes. Nokāš, bet ūdeni pataupa. Liek pupiņas,
speķi un sīpolu lielā ugunsdrošā podā. Sajauc sīrupu, sinepju
pulveri, sāli un piparus un 250 ml pataupītā ūdens. Iejauc pupiņās
un pievieno vēl ūdeni, līdz pupiņas pārklātas. Speķa gabalu liek
vidū ar kamaru uz augšu. Aizvāko. Cep iesildītā 150˚ C krāsnī
aptuveni divas stundas. Pievieno atlikušo ūdeni, labi samaisa un
cep vēl pusotras stundas, līdz pupiņas mīkstas. Pēdējo pusstundu
cep neaizvākotu. Izņem sīpolu un speķi. Speķim nogriež kamaru un
sagriež gabaliņos, ko iejauc pupiņās. Var pasniegt ar kļavu
sīrupu.
Bez nosaukuma
10-12 personām: 1 kg dzelteno zirnīšu pusīšu,
300 g žāvēta
speķa (krūtiņa), 50 g cūku tauku, 100 g kubiciņos sagrieztu
burkānu, 100 g kubiciņos sagrieztu selerijas kātu, 100 g sakapāta
sīpola, buntīte sakapātu pētersīļu, lauru lapa, trīs marles
gabaliņā iesieti pētersīļu zariņi, timiāna zariņš, sāls un pipari
pēc garšas
Iepriekšējā vakarā iemērc ūdenī zirnīšus. Speķi
liek katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Nokāš. Sagriež gabaliņos
un apcep cūku taukos. Pievieno pārējos produktus, pārlej ar ūdeni,
uzvāra, samazina liesmu un vāra apmēram divas stundas. Izņem marles
maisiņu un lauru lapu, lej šķīvjos un pasniedz.
Birutas
draudzene no Kanādas Ruta saka - viņa zupu parasti vāra pirms
slēpošanas. Tā ir tik sātīga, ka lieliski remdē izsalkumu pēc
izkustēšanās Latvijas sniegos.
Bez nosaukuma
4 personām: 4 laša steiki (ap 250 g katrs), 75 ml kļavu sīrupa,
75 ml sojas mērces, ēd.k. sinepju
Mazā bļodiņā sajauc sīrupu,
sojas mērci un sinepes. Liek laša steikus uz plāts, kurā izklāta
folija, un apsmērē ar sajaukto glazūru. Cep 220˚ C krāsnī 12
minūšu. Uzmanīgi izceļ uz sasildīta servējamā šķīvja.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri