Kā liecina pētījumi, cilvēki patērē vairāk šķidruma, ja tam ir pievienota kāda garša, nekā vienkārši dzerot ūdeni. Tādējādi ir vieglāk uzņemt vairāk šķidruma un nodrošināt ķermeni ar nepieciešamo šķidruma daudzumu - saldinātāji gāzētiem dzērieniem piešķir patīkamu garšu. Lielākā daļa gāzētu dzērienu, gan parastie, gan dzērieni ar zemu vai bezkaloriju saturu, satur no 85 līdz 99 procentiem ūdens. Dažas saldvielas, piemēram, saharoze un kukurūzas sīrups, kurām ir augsts fruktozes saturs, organismā tiek pārvērsts glikozē. Šis vienkāršais cukura veids ir galvenais kaloriju avots, kas apgādā organismu ar enerģiju, un glikoze ir galvenā barības viela, kas nepieciešama smadzeņu darbībai.
Svarīgi atcerēties, ka no ēdieniem un dzērieniem iegūtā enerģija, piemēram, enerģija, kuru nodrošina pārtikas cukurs un kukurūzas sīrups ar augstu fruktozes saturu, tiek mērīta kalorijās un svarīgas ir visas kalorijas. Ievērojot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, kas ietver saprātīgu, sabalansētu uzturu un regulāras fiziskas aktivitātes, uzturā var iekļaut visa veida ēdienus un dzērienus.
Ir divu veidu saldinātāji - kalorijas saturoši saldinātāji un bezkaloriju saldinātāji. Tie, kas satur kalorijas, ir barojoši saldinātāji, un tajos ietilpst gan vienkārši cukuri - fruktoze un glikoze, gan pārtikas cukurs, melase, medus, agaves un kukurūzas sīrups ar augstu fruktozes saturu. Tie nodrošina kalorijas (enerģiju) ar ogļhidrātu palīdzību. Ogļhidrātu kalorijas palīdz nodrošināt enerģiju ikdienas uzdevumu veikšanai. Cukuru un kaloriju daudzums gāzētajos dzērienos ir aptuveni tāds pats kā daudzās augļu sulās.