Otrajiem Ziemassvētkiem
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
Foto - Kristians Putniņš, Diena
Biešu krēmzupa ar zilo sieru, bumbieri un rukolu
ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 700 g biešu, 300 g dārzeņu buljona, 100 g saldā krējuma, 150 g piena, šķipsnu rozmarīna, sāli, piparus un cukuru pēc garšas, 1 ēd. k. olīveļļas, 100 g baltvīna, 100 g šalotes sīpolu, rukolu, bumbieri, zilo sieru
Bietes novāra mīkstas. Nomizo, sagriež kubiņos, liek katlā ar šķēlēs sagrieztiem šalotes sīpoliem, garšvielām, olīveļļu, baltvīnu, sautē uz lēnas uguns, līdz šķidrums iztvaikojis, tad pielej buljonu, pienu, saldo krējumu un vāra 15 minūtes. Sablendē un izkāš caur sietu.
Lej šķīvī, virsū kārto bumbiera šķēlītes, zilo sieru un rukolas lapiņas
Citronu kūciņa ar ogu saldējumu un mandarīnu salāt
ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: citronu kūciņu smilšu mīklai: 225 g miltu, 100 g cukura, 100 g sviesta, 1 olu, šķipsnu cepamā pulvera. Sastāvdaļas samīca, liek ledusskapī uz stundu. Tad mīklu ieklāj četrās ietaukotās formiņās. Cep 180 grādos 5 min, līdz zeltainas. Pildījumam: 3 olas, 100 g sviesta, 150 g cukura, 2 citronu sulu, pavisam nedaudz želatīna. Olas, sviestu, cukuru un citronu sulu karsē ūdens peldē, kamēr masa sāk biezēt. Pievieno uzbriedinātu želatīnu, samaisa, lej formiņās un liek ledusskapī. Ogu saldējumam: 250 g saldētu ogu, 200 g cukura, 1 g vaniļas, 125 g piena, 225 g saldā krējuma
Sablendē ogas ar cukuru, pievieno pienu, vaniļu, uzputotu saldo krējumu. Samaisa un liek ledusskapī. Notīra mandarīnu daiviņas, nomizo un plāni sagriež mango, arī zemenes plāni sagriež. Augļus kārto formiņās, pasniedz kopā ar saldējumu un citronu kūciņu.
Bez nosaukuma
ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 600 g zandarta filejas, 150 g grūbu, nedaudz parmezāna, 300 g saldā krējuma, 100 g piena, 120 g sviesta, 40 g olīveļļas, 100 g zaļumu (dilles, pētersīļi, timiāns, maurloki), 150 g selerijas saknes, nedaudz timiāna, sāli un piparus pēc garšas, pesto (blenderī viendabīgā masā sastrādā bazilika lapas, ķiploku, ciedru riekstus, laima sulu, parmezānu, olīveļļu), var nopirkt gatavu pesto
Grūbas divas stundas mērcē aukstā ūdenī, vāra (pirms vārīšanas nolej ūdeni, kurā grūbas mērcētas, un uzlej aukstu ūdeni), kamēr mīkstas, noskalo zem auksta ūdens, ber atpakaļ katliņā. Pielej 120 g saldā krējuma un silda, kamēr grūbas sakarst, pievieno parmezānu, pesto, nedaudz sāli, samaisa.
Atlikušajā saldajā krējumā vāra selerijas sakni, kamēr tā mīksta, pievieno zaļumus, sāli, piparus, pienu, visu sablendē un izkāš caur sietu.
Zandarta fileju cep olīveļļā ar ādu uz leju, kamēr zeltaina, apgriež, pieliek sviestu, timiānu un cep uz lēnas uguns, līdz gatavs. Visu kārto uz šķīvja.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!