Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Padomniekiem uzdots lauzt Jūrmalas pārvaldes sistēmu

«Ar Jūrmalai piesaistīto labāko nozaru speciālistu palīdzību esam apņēmības pilni lauzt veco, iesīkstējušo pārvaldes sistēmu. Ir sākts ceļš uz jauno Jūrmalu, un šis process ir neatgriezenisks.» Šādu, teju patētisku, Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa paziņojumu Jūrmalas dome izsūtīja piektdienas pievakarē, atbildot uz Dienas interesi par Jūrmalas mēra jaunajiem padomniekiem.

Atšķirībā no iepriekšējā sasaukuma, kad G. Truksnim bija divi padomnieki ar iedragātu reputāciju - par kukuļošanu sodu izcietušais Juris Hlevickis un kukuļošanā apsūdzētais Raimonds Munkevics -, šajā sasaukumā viņa komandā ir savu nozaru profesionāļi. Tiesa, nav tā, ka viņi nemaz nebūtu personiski saistīti ar domes vadību.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās Zaļo un zemnieku savienības saraksts Jūrmalā ieguva šai pilsētā pēdējos gados rekordlielu pārstāvniecību - septiņas no 15 deputātu vietām. Tomēr, koalīciju veidojot, tika radītas jaunas komitejas, turklāt to priekšsēdētājiem noteikts pastāvīgs atalgojums. Taču par padomniekiem G. Truksnis iecēlis cilvēkus, kuru uzdevums ir reformēt pašreizējo pārvaldes modeli. «Neviena sistēma pati sevi nevar reorganizēt, ir loģiski, ka pieaicina cilvēkus no malas. Par viņu profesionalitāti šaubu nav,» Dienai teica G. Truksnis. Viņa padomdevēju komandā ir kādreizējais Uzņēmumu reģistra galvenais notārs Ringolds Balodis, bijusī laikraksta Dienas Bizness galvenā redaktore Līga Dzirnekle un bijusī Dzintaru koncertzāles valdes locekle Ingrīda Vilkārse. R. Balodim un I. Vilkārsei ir doktora grāds, L. Dzirnekle ir maģistre biznesa administrācijā.

R. Balodim uzticēts vadīt darba grupu, kurai jāizstrādā jauna Jūrmalas domes administrācijas struktūra, kuru plānots apstiprināt jau šomēnes. R. Balodi ieņemt šo amatu uzrunājis G. Truksnis personīgi. L. Dzirnekle sniegs padomus mārketinga jomā, savukārt par padomnieci kultūras un sporta jautājumos iecelta I. Vilkārse, kura iepriekš strādājusi Kultūras ministrijā, bijusi arī Dzintaru koncertzāles valdes locekle, pagājušās sezonas Spēlmaņu nakts žūrijas priekšsēdētāja. Viņa Dienai izteicās, ka ministrijā strādājusi bērnu un jauniešu kultūrpolitikas jomā, tāpēc piekritusi būt padomniece jautājumos, kas lielā mērā saistīti arī ar Jūrmalas mākslas skolas un mūzikas skolas darbību. Vaicāta, vai iepriekšējais mēra padomnieks kultūras un sporta jautājumos R. Munkevics atstājis viņai kādas iestrādes, I. Vilkārse atbildēja noraidoši: «Es ienācu tukšā vietā.» Lūgts komentēt šo situāciju, G. Truksnis atzina, ka amats R. Munkevicam ticis tikai koalīcijas balsu nodrošināšanai: «Nevajag iedomāties, ka šis padomnieks man deva padomus. Neviens par šo situāciju nebija laimīgs.» Savukārt cits bijušais padomnieks - J. Hlevickis - ir viens no diviem valdes locekļiem Jūrmalas slimnīcā. G. Truksnis izteicās, ka J. Hlevicka profesionalitāte ir neapšaubāma, bet uz politiskiem amatiem viņš nepretendē. Jāatceras, ka tieši laikā, kad J. Hlevickis vadīja pilsētu, G. Truksni iecēla par domes izpilddirektoru, viņi abi bijuši LPP/LC biedri.

Neapstrīdot jauno padomnieku profesionālās spējas, informācija Dienas rīcībā tomēr liecina, ka vismaz divos gadījumos padomnieku izvēle bijusi saistīta arī ar personisku pazīšanos. L. Dzirnekle ir privāti pazīstama ar Jūrmalas mēra vietnieku Romānu Mežecki, savukārt I. Vilkārses vīrs scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis ir G. Trukšņa klasesbiedrs. «Ar to gan drīzāk jālepojas, nevis jākaunas, ka man ir tāds klasesbiedrs un viņam tāda sieva. Ja kāds domā, ka ir spēcīgāks kandidāts, lai iepazīstina mani ar tādu,» izteicās G. Truksnis. Neprecizējot, par ko tieši ir runa, mērs pieļāva, ka kāds no padomniekiem pieņemts tikai uz reorganizācijas laiku, bet kādam atradīšoties vieta arī jaunajā sistēmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?