Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Palīdzēs grūtā brīdī

Situācijā, kad Latvijas hokeja izlases balsti grīļojas, proti, vairāku vadošo spēlētāju gatavība ir zem lielas jautājuma zīmes, viens no cerību stariem Bratislavas virzienā ir 2010. gada pasaules čempionāta kapteiņa Herberta Vasiļjeva piekrišana arī šopavasar pārstāvēt valstsvienību. «Līdz piektdienai man vēl ir darāmais klubā, bet sestdien plānoju lidot uz Rīgu,» telefonsarunā Dienai Vasiļjevs apstiprināja savu gatavību spēlēt pasaules čempionātā.

Vasiļjeva spēlēšana Bratislavā ir vitāli svarīga, zinot, ka vienā no atbildīgākajiem komandas posmiem - centra uzbrucēju postenī - akūti trūkst pieredzējušu spēlētāju. «Es pat nezinu, kas notiks pēc diviem, trijiem vai četriem gadiem, kad spēlēšanu izlasē beigs Herberts Vasiļjevs. Paliksim ar vienu centra uzbrucēju Jāni Spruktu,» pēc pagājušā pasaules čempionāta Vācijā piesardzīgi drūmu nākotni ieskicēja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks. Realitāte ir tāda, ka Sprukts šopavasar izlasei pateicis nē. Ja vēl malā paietu Vasiļjevs...

«Ir man mikrotraumas. Arī tāpēc pēc sezonas beigām gribēju palikt Krēfeldē, lai nedaudz atvilktu elpu.» Vācijas hokeja līgā sezona bijusi veiksmīga gan pašam Herbertam, gan arī Krēfeldes Pinguine. «Pirms sezonas neviens mums neparedzēja tik augstu vietu, tāpēc visi ir apmierināti.» Regulārajā čempionātā Krēfeldes komanda ieņēma 4. vietu. Izslēgšanas stadijā Pinguine aizspēlējās līdz pusfinālam, kur gan sērijā zaudēja Volfsbrurgas Grizzly Adams ar 0:3. Vasiļjevs pēdējā 1:2 pagarinājumā zaudētajā spēlē nopelnīja 32 soda minūtes. «Tiesāšanas līmenis Vācijā ir zem katras kritikas,» savos izteikumos tiešs ir Herberts. «Visu spēli mūs gremdēja, bet tad vēl man pagarinājumā iedeva 2+10 minūtes par grūdienu apmalē. Pēc spēles viņiem pateicu, ko par to visu domāju.»

Vasiļjevs bija komandas rezultatīvākais spēlētājs regulārajā čempionātā (52 spēlēs 49 (16+33) punkti) un arī play-off (8 spēlēs 9 (6+3) punkti). Vācijas līgā (DEL) Herberts ir 10. vietā rezultatīvāko sarakstā. Līgums ar Krēfeldes klubu 34 gadus vecajam Latvijas uzbrucējam ir vēl uz diviem gadiem ar iespēju pagarināt vēl uz vienu sezonu. «Tas nozīmē, ka vismaz pāris gadu vēl grasos spēlēt. Sezona bijusi laba, bet nekad nevar zināt, kāda būs nākamā.»

Latvijas izlases kontekstā Herberts visas nianses nezina, bet ir lietas kursā par neskaidro situāciju ar vairākiem vadošajiem spēlētājiem. «Sazvanos ar Arvīdu Reķi. Esmu informēts, ka daži ir atteikušies spēlēt un vēl vairāki ārstē savainojumus. Tāpat zinu, ka šogad pasaules čempionātā mums ir ļoti smaga grupa. Dānijai ir ļoti spēcīga komanda ar NHL spēlētājiem. Sezonas laikā, kad Krēfeldes klubam bija nepieciešams pastiprinājums, mūsu ģenerālmenedžeris brauca uz Dāniju skatīties spēlētājus. Bija jau noskatījis, bet beigās Hamburga pārsolīja mūsu piedāvāto naudas summu.»

2009. gadā Cīrihē uzbrucēju trijnieks: Cipulis - Vasiļjevs - Ņiživijs aizvadīja spožu pasaules čempionātu, pa trijiem sapelnot 23 rezultativitātes punktus. Ražīgākais bija Vasiļjevs ar 9 (3+6) punktiem. Pērn šim trijniekam priekšējā līnijā pienesums varēja būt lielāks - pa visiem 7 punkti. «Pret Norvēģiju plānoju spēlēt, jo pēdējās divās pārbaudes spēlēs jau vajadzētu būt pasaules čempionāta virknējumam, lai pieslīpētu sapratni laukumā.» Spēles ar Norvēģiju būs 25. un 26. aprīlī Arēnā Rīga.

Latvijas izlase trešdien vēlu vakarā aizvadīja pirmo no divām izbraukuma spēlēm ar Austriju. Ceturtdien pulksten 19 otrā spēle. Tiešraide LTV7.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Herberts Vasiļjevs

Dzimis 1976. gada 23. maijā
Augums 181 cm, svars 80 kg
Pozīcija: malējais un centra uzbrucējs
Spēlējis: Guelph Storm (OHL), Karolīnas Monarchs (AHL), New Haven Nighthawks (AHL), Floridas Panthers (NHL), Kentucky Thoroughblades (AHL), Atlantas Thrashers (NHL), Orlando Solar Bears (IHL), Vankūveras Canucks (NHL), Manitobas Moose (AHL), Habarovskas Amur (Krievija), Nirnbergas Ice Tigers (DEL), Krēfeldes Pinguine (DEL)
Latvijas izlasē: 102 spēles, 58 (22+36) punkti
Pasaules čempionātā: 7 reizes (no 2004. līdz 2010. gadam)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?