Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Palīgā, cukurvates deficīts!

KULDĪGA. Ar ulmaņlaiku šarmu

Čau! Šovasar pie mums ikviens var atklāt kādu skaistu vietu. Man tas ir pilsētas dārzs. Ulmaņlaiki, kad tas bija populārākā randiņu vieta, gan pagājuši, taču dārzs šogad atjaunots karaliski. Kādreiz bīstamajā ielejā iekārtots dīķītis ar strūklaku. Tam klāt arī bonuss - pīles. Turpat arī soliņi, tiltiņi, lapenītes XX gadsimta sākuma stilā un mūsu tēlnieces Līvijas Rezevskas 22 skulptūru ansamblis. Un daudz ziedu! Piemēram, dobe -ziedu upe. Kuldīdznieki ļoti priecājas par dārzu un apmeklē to bieži, īpaši nedēļu nogalēs. Viņi pat gribētu, ka visa pilsēta būtu kā šis dārzs!

Krista Papēde, Kuldīgas 2. vidusskola

JAUNPIEBALGA. Forša satikšanās

Čau visiem! Esmu atgriezusies no mūzikas festivāla Satiksimies Piebalgā, kurš šogad notika jau devīto reizi. Jautrība sita augstu vilni līdz rīta gaismai. Mūs priecēja vairāk nekā 30 roka, popa un šlāgera mākslinieku. Piebalgā daudziem patīk grupu Apvadceļš, Riči, Z-scars, Otra puse, dziedātājas Jany May dziesmas. Bet pusnaktī vislielāko sajūsmu radīja Jaunpiebalgas vidusskolas ritma grupa Rhythmical Storm, viņu perkusiju skaņas klausītājos rosināja rituāla ritmam līdzīgas sajūtas. Dejoja eksotisko deju studijas pārstāves, bija pārsteiguma balvu loterija. Darbojās īpašā R'n'B DJ telts, kuru pārsvarā apmeklēja jaunieši. Pasākumu vadīja mūsu vietējie piebaldzēni - aktieris Jānis Paukštello un Laine Lapiņa. Tiešām forši! Katru gadu festivāls notiek citā Piebalgas pagastā, redzēsim, kur tiks rīkots nākamgad.

Madara Grīvāne, Jaunpie-balgas vidusskolas absolvente

BALVI. Klusums Zaļajā troksnī

Sestdien pilsētas parkā Balvu Bērnu un jauniešu centrs bija sagatavojis oriģinālu pasākumu Zaļais troksnis. Visas dienas garumā norisinājās dažādas aktivitātes - brīvā skatuve, radošās darbnīcas, minifutbols, bet vakarā iespēja nodemonstrēt prasmes tika dota jaunajām grupām. Diemžēl nācās vilties Balvu jauniešos, jo ieradušies bija vien daži cilvēki. Organizatori bija rūpīgi gatavojušies, arī mūziķi mērojuši ceļus no citām pilsētām, bet no apmeklētājiem ne miņas. Man jauno grupu mūzika ļoti patika! Visi tie, kas neieradās uz koncertu, palaida garām lielisku vasaras notikumu.

Kristīne Antonova, Balvu Valsts ģimnāzija

SALDUS. Epicentrā

Pagājusī nedēļa Saldū atnesa pamatīgas lietusgāzes. Es patrāpījos notikumu epicentrā. Lietus sāka līt ceturtdienas pēcpusdienā, un pat iedomāties nevarēja, ka pilsēta vienas nakts laikā pārvērtīsies līdz nepazīšanai. Nākamajā dienā devāmies vērot postījumus. Skati tiešām iespaidīgi. Ciecere izgājusi no krastiem, ābeles līdz galotnēm ūdenī, dažām mājām ūdens līdz palodzēm. Visai komisks skats bija vērojams pie mājas, kurai malka aizgājusi pa straumi. Saimniekam nācās sēsties laivā un airēt pēc malkas. Daži šo katastrofu izmantoja lietderīgi, trenējoties ar kanoe laiviņām. Ko tādu redzēju pirmo reizi! Tā kā dzīvoju tai Saldus daļā, kura atrodas kalnā, mums lietus nebija atstājis pat ne dubļu peļķīti, tomēr kaimiņu dārzā bija izveidojies varens dīķis.

Zane Hazena, Rojas vidusskola

VIĻĀNI. Ziedu paklājs jubilejā

Savu 83. dzimšanas dienu piektdien un sestdien svinēja Viļāni. Starp citu, pilsēta svētkiem sāka gatavoties jau maija beigās, veidojot dekorācijas. Arī es piedalījos! Pirmajā svētku dienā bērni devās uz informatīvajām darbnīcām, piedalījās jautrās spēlēs, izklaidējās piepūšamajās atrakcijās. Vēlāk ieradās Cūkmens, kurš stāstīja par dabu. Īsta dzimšanas dienas jautrība! Bet svētku otrajā dienā iedzīvotāji ar saviem ziediem tikai aicināti piedalīties ziedu paklāja Viļānu novads veidošanā. Koncertā skatītājus izklaidēja Liepājas aktieru koncertapvienība Aģenti. Pēc tam visi tika aicināti uz zaļumballi.

Laura Upeniece, Viļānu vidusskola

SALACGRĪVA. Lielais loms

Debesis lietu un pērkona negaisu nav žēlojušas. Pēc kārtējās lietusgāzes nolēmu kopā ar draugu un viņa mazo brāli doties uz ezeru makšķerēt. Ezerā esot daudz līdaku un līņu, un man kā iesācējai radās maza cerība, ka varbūt pirmoreiz izdosies noķert lielo lomu. Iesēdāmies laivā un airējām uz ezera tālāko galu. Visi trīs sākām spiningot. Nepagāja ne piecas minūtes, kad draugs izvilka 2,5 kg smagu līdaku! Nu jau man likās, ka makšķerēšana ir tīrā bērnu spēle un zivis viena pēc otras pašas lēks laivā, bet tā nebija vis. Lai arī kā centos - no loma ne vēsts, kaut gan ik pa laikam saņēmu uzslavas par to, cik precīza ir mana makšķerēšanas tehnika. Turpmākajās piecās stundās tā arī neko nenoķērām. Vienīgi, airējot atpakaļ krastā, draugam atkal paveicās, viņš noķēra mazu līdaciņu, bet to palaida atpakaļ ūdenī. Mājās, tīrot mūsu lomu, izrādījās, ka tas bijis ļoti ēdelīgs, jo līdakas vēderā atradām mazu līnīti!

Laine Karlsone, Salacgrīvas vidusskola

KRĀSLAVA. Aidā - zirga mugurā!

Nesen dzirdēju, ka tieši augustā ceļo visvairāk, tāpēc pastāstīšu par iespējām atpūsties Krāslavas novadā. Ja Krāslavā šķērsosi Daugavu un brauksi 13 kilometru Kaplavas virzienā, nokļūsi zirgu sētā Klajumi, kur saimniece Ilze Stabulniece jau ilgus gadus kopj zirgus un strādā ar viņiem. Te ir iespējams gan jāt, gan braukt pajūgos, arī doties pārgājienos. Pieejama pat reitterapija - ārstēšanās ar zirgu palīdzību. Šī vieta jau 2007. gadā ieguvusi ģimenei draudzīgākās atpūtas vietas nosaukumu. Tas ir pelnīti - pilsētas bērni tur var iepazīties ar dabu. Zirgi ir mierīgi, pat mazi bērni var justies pilnīgi droši. Arī pieaugušajiem tur ir ko darīt - jaunākie var doties garākos pārgājienos, kas prasa fizisko izturību, savukārt vecākie gremdēties jaunības atmiņās par laikiem, kad mašīnas aizstāja zirgi.

Evelīna Puzo, Krāslavas Valsts ģimnāzija

VALKA. Kapusvētki

Sveiciens visiem pēdējā vasaras mēnesī! Mūsu novadā aktuālākais notikums ir kapusvētki. Tā ir kā tradīcija - katru gadu uz dzimtas un piederīgo kapiņiem visi sabrauc, lai pieminētu aizgājušos un satiktu sen neredzētus radus un paziņas. Lai arī šie svētki ir ar skumīgu noskaņu, tie tomēr ir arī pacilājoši, jo var satikt visus savus radus, ko ikdienā neredzi. Kapusvētki ir gaidīts notikums. Jaunie visvairāk gaida kapusvētku balli, lai varētu izdejoties ar radiem, draugiem, paziņām. Savukārt čaklākajiem vietējiem iedzīvotājiem šī ir lieliska iespēja taisīt košus puķu pušķus un uz noras tirgoties. Šie svētki ir saticības un sirsnības pilni, tādēļ iesaku nevairīties, bet gan ar tīru sirdi tajos piedalīties!

Vivita Brolīte, Valkas ģimnāzija

DAGDA. Par maz cukurvates!

Vēl visu pagājušo nedēļu svinējām Annas. Kā sakās ar Dagdas pilsētas svētkiem, tā turpinājās. Secināju, ka šajos svētkos lielākie ienākumi bijuši vienīgajai cukurvates teltij. Jau sen pamanīju, ka mūsu novadā ir vislielākie cukurvates cienītāji. Es pat teiktu, ka mani novadnieki ir cukurvates kārumnieki. Pati arī neatsakos! Jācer, ka šo pie mums reto gardumu atvedīs biežāk.

Daiga Krilova, Dagdas vidusskola

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?