Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pārtrumpoja ar standartiem

Četrarpus gadu ilgā tradīcija, ka Kurzemes derbijā Liepājā Metalurgs nezaudē, tika pagarināta. Sestdien SMSCredit.lv virslīgas trešajā kārtā mājinieku futbolisti ar 3:1 pārspēja Ventspili, sagādājot tam pirmo zaudējumu šajā sezonā.

Iepriekšējā kārtā abu konkurentu sekmes bija atšķirīgas - Ventspils spēles galotnē no 1:3 atspēlējās un ar 4:3 uzvarēja čempioni Daugavu, bet liepājnieki ar 1:2 piekāpās Rīgas Daugavai. Kurzemes derbijā liepājnieku sākumsastāvā, salīdzinot ar iepriekšējo kārtu, bija viena izmaiņa - Mareka Zuntnera pozīcijā spēlēja no uzbrukuma atvirzītais Jurģis Kalns, bet viņa vietu ieņēma Iļja Šadčins. Turpretim Ventspils sākumsastāvs palika nemainīgs, kaut arī labās malas pussargs Vladislavs Kozlovs pret Daugavu spēlēja nepārliecinoši, bet uz maiņu nākušais Daniils Turkovs bija aktīvāks un rezultatīvāks.

Ventspils problēmas labajā flangā bija aktuālas arī spēlē Liepājā. Kozlovs bija nemanāms, un viesi vairākumu uzbrukumu virzīja caur savu kreiso flangu, kur spēlēja Jurijs Žigajevs un Antons Kurakins. Taču liepājnieki sekmīgi neitralizēja pretinieku draudus tajā flangā. Šosezon Metalurgs spēlē ar trim centra aizsargiem un tuvāk vidējai līnijai esošiem malējiem aizsargiem. Viņu labajā malā spēlējošais Dmitrijs Hmizs un Dzintars Zirnis neļāva Žigajevam un Kurakinam izvērsties. Turklāt Hmizs sagādāja ventspilniekiem daudz raižu arī pie viesu vārtiem. Viņš trīsreiz pārspēja Ventspils vārtsargu Maksimu Uvarenko, bet vienus vārtus neieskaitīja. Ar trim precīziem sitieniem čempionātā 20 gadu vecais uzbrūkošais aizsargs Hmizs negaidīti kļuvis par otru labāko vārtu guvēju.

Tiesa, bumbas kontrolē liels pārsvars bija Ventspils komandai. Liepājnieki savu spēli balstīja uz organizētu aizsardzību un pacietīgu pretuzbrukuma iespēju sagaidīšanu. Pretuzbrukumi varbūt neizdevās diez ko labi, bet tajos tika nopelnītas iespējas izpildīt standartsituācijas, un tās bija šīs partijas trumpis. Visus vārtus spēlē liepājnieki guva pēc standartsituāciju izspēlēm - arī tos, kurus neieskaitīja.

Ventspils nemaz nebija tālu no labāka rezultāta. Otrajā puslaikā, rezultātam vēl esot 1:1, Kozlovu nomainījušais Turkovs izgāja viens pret vienu ar mājinieku vārtsargu Pāvelu Doroševu, kurš neticamā veidā glāba savu komandu. Varbūt Turkovs devās laukumā mazliet par vēlu... Starp citu, mača beigās pirmo reizi šosezon laukumā devās arī Ahmeds Abdultaofiks, kurš pagājušās sezonas noslēgumā Ventspils labajā flangā «vazāja» visus, kas stājās pretī.

Pēdējā dzeltenzilo uzvara Liepājā bija 2008. gada rudenī. Kopš tā laika astoņos mačos vēju pilsētā četrreiz uzvarēja liepājnieki un tikpat reižu spēlēts neizšķirti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

SMSCredit.lv virslīgas trešā kārta
Jūrmala - Ilūkste 1:1 (Malašenoks 62. - Kuplovs-Oginskis (11 m) 86.), Skonto - Metta/Latvijas Universitāte 4:0 (Puķītis (s. v.) 21., Fertovs 42., Karašausks 49., Mingazovs 90.), Daugava - Jelgava 2:1 (Sokolovs (11 m) 20., Ibe 75. - Gubins 55.), Liepājas metalurgs - Ventspils 3:1 (Hmizs 5., 71., Jemeļins 83. - Tarknišvili 46.), Spartaks - Daugava Rīga 0:1 (Gripa 88.)

Tabula
1. Skonto 3 2 1 0 9-0 7
2. Daugava (R) 3 2 1 0 3-1 7
3. Metalurgs 3 2 1 0 8-3 6
4. Ventspils 3 2 0 1 9-6 6
5. Jūrmala 3 1 2 0 2-1 5
6. Daugava 3 1 1 1 5-5 4
7. Spartaks 3 1 1 1 3-3 4
8. Ilūkste 3 0 2 1 3-8 2
9. Jelgava 3 0 0 3 1-7 1
10. Metta/LU 3 0 0 3 0-9 0

Kaleidoskops

Skaistākie vārti
Atkal Ventspils. Kaspars Dubra atdeva tālu piespēli uz priekšu, Vadims Jančuks uzvarēja gaisa divcīņu un nometa bumbu Jurijam Žigajevam, kurš ar papēdi atspēlēja to Tornikem Tarknišvili, un gruzīns bija precīzs ar spēcīgu sitienu no metriem 20.
Skaitlis
1. uzvaru šajā sezonā izcīnīja čempionvienība Daugavpils Daugava. Mājās ar 2:1 knapi uzveikta pastarīte Jelgava. Turklāt viesi kompensācijas laikā neizmantoja lielisku iespēju panākt 2:2, bet pirmos vārtus zaudēja no 11 metru soda sitiena, kas nopelnīts bērnišķīgas kļūdas dēļ.
Drāma. Deviņvīru spēks
Spēle Jūrmala - Ilūkstes NSS. Mājinieki otrajā puslaikā izvirzās vadībā, pēc kā viesu rindās ar sešu minūšu intervālu tiek noraidīti divi spēlētāji: Ivans Sputajs un Kaspars Svārups (abiem divi brīdinājumi). Taču deviņu vīru sastāvā spēlējošie viesi 86. minūtē nopelna 11 metru soda sitienu, ko realizē, un ilūkstiešiem punkts spēlē, kura šķita jau zaudēta - 1:1.
Kārtas citāti: Pertijam un Rihertam
Skonto treneris Tamazs Pertija detalizēti paskaidroja savu izvēli spēlēt ar četriem, nevis trim aizsargiem, bet teikto nobeidza ar tekstu: «Nejaucieties trenera darbā! Lūdzu.»

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?