Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Pavāram grūti kļūt resnam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Ko dara?
Sagatavo ēdienkartes un ēdienu receptes, novērtē pārtikas produktu kvalitāti, veic to pirmapstrādi, aprēķina nepieciešamo izejvielu daudzumu un proporcijas, pagatavo pasūtītos ēdienus vai sadala darba pienākumus saviem palīgiem.



Kur mācās?
Pavāra profesiju var apgūt daudzās valsts un privātajās profesionālās izglītības iestādēs, ar pamatskolas izglītību jāmācās trīs gadi, ar vidējo izglītību - viens gads, tiek iegūts 2. vai 3. profesionālās kvalifikācijas līmenis. Pārsvarā mācības ir valsts budžeta apmaksātas, bet, piemēram, Restorānu servisa skolā mācību maksa ir Ls 80 mēnesī, savukārt mācību centrā Riman - par viena gada mācībām jāmaksā Ls 650, mācoties trīs gadus - Ls 500 gadā.
Profesionālo kvalifikāciju iespējams paaugstināt, turpinot tālākizglītību pavāra specialitātē profesionālajās skolās. Šīs mācību programmas var ilgt no 640 līdz 1600 stundām, mācību maksa - Ls 39-350.
Ja pavārs grib kļūt par restorāna vadītāju, ir iespēja studēt profesionālā bakalaura studiju programmā Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Studiju ilgums ir četri gadi, ir 40 budžeta vietu un 30 par maksu - pilna laika studijām tā ir Ls 950 gadā, 2010./2011. mācību gadā šai programmai bija pieteicies 421 pretendents.
Ēdināšanas uzņēmējdarbības pamatus var apgūt arī atsevišķos tālākizglītības maksas kursos.
Vairāk informācijas: www.niid.lv


Kur strādā?
Ātrās ēdināšanas uzņēmumos, restorānos, viesnīcās, bāros, ēdnīcās un kafejnīcās. Pavārs var arī nodibināt pats savu ēdināšanas uzņēmumu.


Darbarīki
Dažāda izmēra virtuves instrumenti, trauki, katli, pannas, krāsnis, plītis un grili, kā arī mikseri, kombaini un citas virtuves elektroiekārtas.


Cik pelna?
Algas apmērs atkarīgs no pavāra profesionalitātes un uzņēmuma, kurā viņš strādā. Alga vidēji var svārstīties no 200 līdz 400 latiem mēnesī, bet šefpavāra atalgojums var sasniegt arī apmēram 1000 latu mēnesī.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?