Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Pavasaris laužas ēdienkartē

Aizgāju uz tirgu un ieraudzīju zemenes. Ne mūsu smaržīgās un smeķīgās, taču tikpat skaistas un cenas ziņā pieņemamas. Padevos kārdinājumam, nopirku. Turpat dārzeņu paviljonā acis priecē sulīgie jaunie zaļumi. Izvēlējos meža ķiplokus un skābenes un, mājās pārnācis, sāku gatavot maltīti.

Ceru, ka manas receptes iekārdinās arī Dienas lasītājus, - tā savu maltītes izvēli šai ēdienu lapai pamato jaunā bāra restorāna Queens Antonijas ielā 9 šefpavārs Rolands Rudzāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Laša karpačo ar baltajiem sparģeļiem un skābeņu m

Četrām personām vajadzēs: 600 g laša filejas, 400 g sparģeļu, 30 g rukolas, 1 olu, 100 g eļļas, 20 g svaigu skābeņu, 4 ķirštomātus, sāli, piparus un cukuru
Laša fileju sagriež plānās šķēlītēs, liek starp 2 pārtikas plēves loksnēm un ar gaļas āmura plakano daļu izdauza pavisam plānas, tad izgriež vajadzīgo formu un liek uz šķīvja.
Olas dzeltenumu liek blenderī un, pamazām lejot klāt eļļu, blenderē, uz beigām pieliek garšvielas un skābenes.
Sparģeļus nomizo un liek verdošā ūdenī uz 3-5 min.
Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Upes forele ar dārzeņu un meža ķiploku kārtojumu

Četrām personām vajadzēs:
4 foreles, 2 paprikas, 2 cukīni, 2 baklažānus, 2 tomātus, 20 g meža ķiploku (lakšus), 150 g sviesta, 20 g lociņu, pavisam nedaudz diļļu un ķiploku, sāli, cukuru un piparus
Forelei izņem muguras asaku, atstājot galvu un asti, zivi apsāla, appiparo un liek krāsnī 165 °C aptuveni uz 12-15 min.
Paprikai izņem sēklas un liek cepeškrāsnī 200 °C, kamēr paliek melna, tad izņem, ieliek celofāna maisiņā un pagaida, lai nedaudz atdziest. Tā būs vieglāk noņemt mizu. Cukīni un baklažānus sagriež plānās šķēlēs un apcep uz pannas. Tad baklažānus, cukīni, tomātu šķēles, papriku un lakšus liek kārtās, apkaisot ar garšvielām, un ievieto cepeškrāsnī 175 °C uz aptuveni 10 min.
Sakapā zaļumus un ķiplokus un ieber izkausētā sviestā, pieliek sāli un piparus.
Kārtojot uz šķīvja, dārzeņus liek starp abām zivs filejām, pārlej ar zaļumu sviestu un pasniedz.

Siera kūka ar auzu pārslu cepumiem un zemeņu mērc

Četrām personām vajadzēs: 200 g Filadelfijas siera, 200 g saldā krējuma, 1 olu, 1/2 citrona, 50 g cukura, 100 g auzu pārslu cepumu, 200 g zemeņu, piparmētru lapiņas
Olas dzeltenumu saputo ūdens peldē, pievieno sieru, sarīvētu citrona mizu un ar cukuru saputotu saldo krējumu, visu samaisa un pilda trauciņos. Vidū kārto auzu pārslu cepumus un pārlej ar sablenderētām zemenēm, dekorē ar piparmētrām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?