Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Pavisam vienkārši, sātīgi un silti

Restorānu Zilā govs un 4 Rooms šefpavārs atraktīvais Rolands Rudzāts nemīl čammāties pie plīts. Katru recepti viņš jūt ar sesto prātu, un tad jau asie, gludie, spožie darba rīki rokās zibēt zib. Kad apmeklētāji šajā aukstajā bezsniega ziemā ienāk restorānā ar sārtiem vaigiem un ziliem deguniem, galvenais ir viņus sasildīt ar gardu, sātīgu ēdienu, un ne mazāk nozīmīgi ir panākt, lai pēc maltītes garšas kārpiņas ilgāk saglabā mutē patīkamu pēcgaršu.

Rolands to ir panācis, jo kurš viņa vadītajos restorānos vienreiz iegriezies, tas nāk un nāk atkal. Rolandam gandarījums. Mums, mājas pusdienas iecienījušajiem, viņš piedāvā pašiem pagatavot ziemīgi gardus ēdienus. Galvenais, lai pie rokas būtu visas receptēs norādītās sastāvdaļas, labs garastāvoklis un mazliet izsalkuši sagatavotā vērtētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Liellopgaļas medaljoni bekonā ar pastinaku bieze

4 porcijām vajadzēs: 800 g liellopu filejas vai karbonādes, 250 g bekona, 1 kg pastinaku, 100 g sīpolu, 20 g ķiploku, 50 g sviesta, 250 g biešu, 10 g eļļas, sāli, cukuru un piparus.
1. Bekonu sagriež plānās šķēlēs un tajās ietin gaļas gabaliņus, pievieno garšvielas un liek krāsnī 180°C apmēram uz 10 min.
2. Pastinakus, sīpolus un ķiplokus viegli apcep un vāra, kamēr gatavi, tad nokāš ūdeni un sablendē, pievienojot sviestu un garšvielas.
3. Bietes nomizo un sagriež smalkos salmiņos un uz pannas viegli apcep.
4. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Dzelteno zirņu biezzupa ar kazas siera krēmu un ce

4 porcijām vajadzēs: 300 g dzelteno zirņu, 150 g sīpolu, 10 g ķiploku, 200 g saldā krējuma, 100 g kazas siera, 200 g bekona, sāli, cukuru, piparus.
1. Zirņus novāra gatavus un nokāš. Sīpolus un ķiplokus viegli apcep, pievieno zirņus, ūdeni, garšvielas un nedaudz pavāra, tad pielej saldo krējumu, uzvāra un sablendē.

Šokolādes kūka ar biezpiena krēmu un lāceņu ievārī

14 porcijām vajadzēs: 3/4 ēd. k. kakao, 1 ēd. k. eļļas, 2 ēd. k. miltu, 2 ēd. k. cukura, 1 ēd. k. ūdens, 1 ēd. k. skābā krējuma, 1 tējk. sodas, 1 tējk. sāls, 100 g šokolādes, 600 g biezpiena, 100 g rudzu rīvmaizes, 250 g saldā krējuma, 50 g cukura, 1 tējk. citrona sulas, lāceņu ievārījumu (var izmantot arī kādu citu).
1. Šokolādi un cukuru izkausē ūdenī ar eļļu, tad pievieno kakao, miltus, sodu, sāli un visu samaisa, beigās iemaisa skābo krējumu. Masu lej kēksu formiņās un cep 190°C aptuveni uz 15 min. Ļauj atdzist, tad sagriež trīs daļās.
2. Gatavo krēmu - saputo saldo krējumu ar cukuru, pievieno biezpienu, citronu sulu un rīvmaizi, tad smērē starp kūkas daļām, dekorē un pasniedz ar ievārījumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?