Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Piestāv jūnija dienām

«Latvijā klasiska vērtība, protams, ir aukstā biešu zupa. Tomēr kombinējot dažādus sezonas produktus, kā arī piedevas, iespējams iegūt jaunas, pārsteidzošas garšas nianses, vienlaikus padarot ikdienas ēdienkarti daudzveidīgāku,» saka LIDO šefpavāre Ilga Joma. «Tā kā daudziem bietes negaršo, esam sākuši eksperimentēt un gatavot citas aukstās zupas, piemēram, auksto gurķu zupu.»

Dienas lasītājiem šefpavāre piedāvā trīs oriģinālas, vienkārši pagatavojamas auksto zupu receptes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jogurta aukstā zupa ar mājas sieru un diedzētām

Sastāvdaļas 2 personām: 1 glāze bezpiedevu jogurta, 1 glāze kefīra, 1 kārbiņa mājas siera, 1/2 svaiga gurķa, 1 svaigs tomāts, sauja diļļu, sauja diedzētu redīsu sēklu, sāls, cukurs pēc garšas, lociņi vai citi garšaugi, kas garšo, piemēram, pētersīļi, kinza, rukola.

1. Sagriež svaigu gurķi un tomātu, sakapā dilles un citus iecienītus garšaugus - lociņus, pētersīļus, kinzu u. c.
2. Pievieno graudaino mājas biezpienu, diedzētas redīsu sēklas, sāli un cukuru vai medu pēc garšas.
3. Visu samaisa ar bezpiedevu jogurtu, kefīru un ceļ galdā.

Aukstā zemeņu zupa ar mellenēm 2. Zupu pasniedzot

Sastāvdaļas 2 personām: 1 kārba kokosriekstu piena, 1 glāze ābolu sulas, 500 g zemeņu, cukurs vai medus pēc garšas, 1 tējk. vaniļas cukura, pāris saujas melleņu, karamelizētas saulespuķu sēklas (pēc vēlēšanās).

1. Kokosriekstu pienu, zemenes, cukuru, vaniļas cukuru sablenderē.

Aukstā sēņu zupa

Sastāvdaļas 2 personām: 1 l salātu kefīra, marinētas sēnes (300 g celmeņu, 300 g šampinjonu, šitaki, austersēnes, baravikas), no katra pa saujai - lociņu, diļļu, pētersīļu, 1/2 garā gurķa, sāls, franču sinepes, baltmaizes grauzdiņi pasniegšanai, pēc vēlēšanās - salmiņos sagriezti kartupeļi, rīvēts ķiploks.
1. Sagriež svaigu gurķi un marinētas sēnes - šampinjonus, celmenes, šitaki sēnes, austersēnes vai baravikas, sakapā dilles, lociņus un pētersīļus.
2. Pievieno sāli, cukuru un nedaudz franču sinepes un visu samaisa ar salātu kefīru.
3. Lai zupa būtu sātīgāka, var pievienot arī salmiņos sagrieztus vārītus kartupeļus un nedaudz rīvēta ķiploka.
4. Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?