Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Piloti sajutīs konkurences elpu

Pacietību, tikai pacietību! - izvairīgs ir Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, kad apkārtējie viņu kacina, mēģinot izdibināt pirmssezonas galveno intrigu, proti, vai no stūmēja par pilotu pārkvalificējušais Oskars Melbārdis jau šoziem būs konkurētspējīgs Eiropas līmenī. Bobslejisti ir beiguši treniņus Siguldā. Sestdien izlases dalībnieki ar mikroautobusiem dosies ceļā uz Īglsu, kur 18. novembrī sāksies Eiropas kausa izcīņas 1. posma sacensības.

Pēdējā mēneša laikā bobslejisti Rīgā krājuši spēkus atlētikas treniņos, kā arī Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē atsvaidzinājuši braukšanas iemaņas. Pagājušajā sestdienā ikdienas rutīnas mazināšanai treneru trio Sandis Prūsis, Olafs Kļaviņš un Jānis Ozols ekipāžas piekodināja braucienus pietuvināt sacensību režīmam. «Man būs parasts treniņš. Gatavojos, kā ierasts, turklāt pēdējās dienas mani nomoka saaukstēšanās sindromi,» starta zonā uz mačošanos nebija noskaņots izlases līderis Jānis Miņins. Abos braucienos Miņins ar ilggadējo stūmēju Daumantu Dreiškenu gan bija pārliecinoši ātrākie, summā Edgaru Maskalānu ar Raivi Broku apsteidzot par 0,85 sekundēm.

«Miņka (Miņins) jau ir mūsu labākais pilots, un es to nekad neesmu apstrīdējis,» jaunās sezonas pirmās pārbaudes rezultāti nebija pārsteigums Prūsim. Pēc trenera teiktā vēlreiz apstiprinājies, ka Maskalānam Siguldas trase nav parocīga. Tomēr tik un tā negaidīti, ka otrajā braucienā Latvijas otro - Maskalāna ekipāžu - apsteidza Oskars Melbārdis un Intars Dambis. Pēc 2010. gada Vankūveras olimpiskajām spēlēm pagājušajā pavasarī Melbārdis pirmo reizi satvēra bobsleja kamanu vadības sviras.

«Redz, ko nozīmē, ka pēc olimpiādes nesēdējām rokas klēpī salikuši, bet laikus sākām domāt par nākotni,» Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis sita sev pie krūts par pavasarī Siguldā noorganizētajiem treniņiem. «Tie bija ļoti vērtīgi. Trases malā Oskara pirmos braucienus vēroja tādi speciālisti kā Jānis Ķipurs, Māris Poikāns un arī es, tomēr nesteigsimies ar secinājumiem. Oskars ir tikai jauna ceļa sākumā.» Līdzīgi kā Prūsis, arī Ekmanis saglabāja piesardzību.

Vienā no trases sarežģītākajiem posmiem Prūsis jau pēc skaņas noteica, ka braucienu sācis Melbārdis. «Jā, ir atsitieni pret apmalēm, taču jāņem vērā, ka Osim šodien patiešām ir nopietns pārbaudījums. Trase ir sagatavota ļoti ātra. Rezultāti ir par divām sekundēm labāki nekā iepriekšējos treniņos. Skeletonists Martins Dukurs pat uzrādīja trases rekordu, kuru gan nevarēs reģistrēt, jo nav jau oficiālas sacensības.» Kā atklāja Prūsis, neesot gan pirmais gadījums, ka Melbārdis uzrāda labāku rezultātu par Maskalānu. «Pagaidīsim līdz Ziemassvētkiem. Tad Osis būs izbraucis četras Eiropas trases un varēs konkrētāk runāt par viņa pilota dotībām.»

Ceturtais pilots Uģis Žaļims braucienos no Miņina atpalika četras, no Maskalāna un Melbārža - aptuveni trīs sekundes. «Uģim galvenais uzdevums ir sveikam un veselam tikt līdz lejai. Par pareizām trajektorijām vēl pāragri runāt,» Prūsis noskaņojas uz pacietīgu darbu ar jauno pilotu.

Eiropas kausa izcīņas posmos Latvija startēs ar četrām divnieku un trijām četrinieku ekipāžām. Piloti būs Jānis Miņins, Edgars Maskalāns, Oskars Melbārdis un Uģis Žaļims. Četriniekos no pilotiem nestartēs Žaļims.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs Latvijas izlase

(Startam Eiropas kausa izcīņas posmos līdz Jaungadam)
Piloti - Jānis Miņins, Edgars Maskalāns, Oskars Melbārdis, Uģis Žaļims
Stūmēji - Daumants Dreiškens, Intars Dambis, Mihails Arhipovs, Raivis Broks, Jānis Strenga, Kristaps Kalniņš, Raivis Voitkūns, Arvis Vilkaste, Helvijs Lūsis, Raivis Zīrups
Latvijas izlases sezonas kalendārs
17./21. XI EK 1. posms Īglsā
24./28. XI EK 2. posms Čezānā
8./12. XII EK 3. posms Vinterbergā
16./19. XII EK 4. Posms Altenbergā
15./16. I PK 5. posms Īglsā
22./23. I PK 6. posms un EČ Vinterbergā
29./30. I PK 7. posms Sanktmoricā
5./6. II PK 8. Posms Čezānā
19./27. II PČ Kēnigszē
(EK - Eiropas kauss, PK - Pasaules kauss, EČ - Eiropas čempionāts,
PČ - pasaules čempionāts)

Pievērs uzmanību!

Latvijas bobsleja izlase 17. novembrī Īglsā Eiropas kausa (EK) izcīņas sacensībās sāks pēcolimpisko sezonu. Līdz Jaungadam bobslejisti startēs Eiropas kausa izcīņā, pēc tam labākās divas ekipāžas iekļausies Pasaules kausa izcīņas apritē
Ilggadējais Jāņa Miņina četrinieka ekipāžas stūmējs Oskars Melbārdis debitēs pilota statusā. Pirmās ugunskristības sacensību režīmā Melbārdim Austrijas trasē Īglsā
Treneru korpusā notikušas izmaiņas. Izlases galvenajam trenerim Sandim Prūsim šosezon būs divi jauni palīgi Jānis Ozols un Olafs Kļaviņš

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netici, Dauka, netici vēl!

Būt dullam latviešu ausīs vienmēr ir skanējis vairāk kā kompliments. Pēc Nacionālā teātra Dullā Daukas – vēl jo vairāk.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?