Pirmais zaļums šķīvī, ne vāzē
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rabarberu Napoleona bezē
4 PERSONĀM VAJADZĒS: 4 olu baltumus, 4 tējk. pūdercukura, 1
tējk. etiķa, 800 g rabarberu, 150 g cukura, 5 olu dzeltenumus
(vaniļas mērcei) 250 g zemeņu, 100 g cukura sīrupa, svaigu
piparmētru dekorēšanai. Vaniļas mērcei: 500 g saldā krējuma, 10 olu
dzeltenumus, 10 ēd. k. cukura.
Olu baltumus saputo ar
pūdercukuru, līdz izveidojas stingras putas, pievieno etiķi,
samaisa, uzziež formas veidā uz pergamenta papīra un cep 90 grādu
temperatūrā, līdz cepumi sausi.
Rabarberus nomizo, sagriež
vienādās daļās, pārkaisa ar cukuru, katliņā sutina mīkstus. Uz
caurdura nokāš lieko šķidrumu.
Vaniļas mērce: uzvāra 0,5 l saldā
krējuma un 0,5 l piena. Saberž 10 olu dzeltenumus ar 10 strīķētām
ēdamkarotēm cukura, tur iemaisa uzvārītu piena un saldā krējuma
maisījumu pievieno vaniļas cukuru, atdzesē.
Zemenes sakuļ ar
cukura sīrupu (tam cukuru uzvāra ar mazāku daudzumu ūdens).
Bez nosaukuma
4 PERSONĀM VAJADZĒS: 200 g spinātu lapu, 4 svaigus mazos gurķus,
8 redīsus, pa 1 saišķītim pētersīļu, bazilika
un diļļu, 4 ēd.k.
olīveļļas, sāli un cukuru pēc garšas,
2 tējk. parastā vai
baltvīna etiķa
Dārzeņus nomazgā, spinātu lapas ar asu nazi
sagriež salmiņos (šifonādes sagriešanas veids). Gurķus un redīsus
arī sagriež salmiņos, sajauc ar zaļumiem un dārzeņiem, liek uz
salātu šķīvja un pārlej ar mērci. Mērce: sāli un cukuri sajauc ar
etiķi un lēnām iemaisa olīveļļu.
Bez nosaukuma
4 PERSONĀM VAJADZĒS:
2 svaigas mencas (apmēram 800 g), 2
sīpolus, 200 g eļļu cepšanai, 4 ēd.k. pašu gatavotas sabriedušas
rīvmaizes, 2 ēd.k. sviesta,
2 ēd.k. pētersīļu, tējk. citrona
miziņu, 600 g jauno kartupeļu, saišķītis maurlociņu, sāli un
piparus pēc garšas, svaigi izspiestu citrona sulu.
Rīvmaizei:
mājā sažuvušās maizes doniņas izkaltēt un sarīvēt uz rokas rīves.
Mencai notīra zvīņas un sadala zivi uz pusēm. Iesaku asaku
neizņemt, jo, gatavojot zivi ar centrālo asaku, garša būs sulīgāka
un zivs izskatīsies labāk. Mencu apkaisa ar sāli un pipariem,
pievieno nedaudz citronu sulu un apcep uz pannas no ādas puses, tad
zivi apgriež uz otru pusi. No rīvmaizes sagatavo panējumu -
pievieno sviestu, zaļumus, pētersīļus un citrona miziņu. Šādi
sagatavotu rīvmaizi ar ēdamkaroti liek uz zivs ādas puses un cep
cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 10 minūtes.
Pasniedz ar
novārītiem jaunajiem kartupeļiem un mērci.
Maurlociņu mērces:
saldo krējumu novāra, lai mazliet sabiezē, pievieno
sāli un
piparus, pirms pasniegšanas iemaisa sasmalcinātus maurlociņus.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri