Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pirmie sviedri līst kāpās

Šaurākā lokā nekā citus gadus gatavošanos jaunajai KHL sezonai ir uzsākusi Rīgas Dinamo hokeja komanda. Treneru Arta Ābola, Jura Klodāna un Viļņa Kluča uzraudzībā piektdienas «sausajā» treniņā piedalījās divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 16 uzbrucēju. Konkrētākas sastāva aprises būs zināmas svētdien, kad Dinamo dosies uz treniņnometni Valmierā.

Komandas sniegumu galvenokārt nosaka vadošie spēlētāji, bet Dinamo no šī aspekta pagaidām puslīdz skaidra ir tikai vārtsargu līnija. Par vietu vārtos konkurēs pagājušās sezonas otrais numurs čehs Jakubs Sedlāčeks un Latvijas izlases ilggadējais vārtsargs Edgars Masaļskis. Paredzams, ka šonedēļ Masaļskis parakstīs līgumu ar Dinamo. Edgars jau trenējas kopā ar komandu.

Aizsardzībā varētu būt izmaiņas pat līdz 50 procentiem. Skaidrs, ka komandā vairs nespēlēs hokejista karjeru beigušais Sandis Ozoliņš, leģionārs Mets Robinsons, kurš pārcēlies uz Harija Vītoliņa vadīto Maskavas Dinamo, vēl viens pieredzējušais aizsargs Rodrigo Laviņš un acīmredzot komandā nebūs vairs arī Jēkaba Rēdliha. Pagaidām treniņos nepiedalās arī Georgijs Pujacs. Pašlaik var izlobīt četrus pamatsastāva aizsargus - Arvīdu Reķi, Krišjāni Rēdlihu, Kristapu Sotnieku un Oskaru Cibuļski. It kā aiz okeāna esot noskatīts kanādiešu aizsargs ar Latvijas hokejam deficīto labo nūjas tvērienu.

Uzbrukumā no ārzemniekiem ir palicis tikai Marcels Hosa. Nebūs vairs Kaila Vilsona, Pola Šekuras, Marcela Haščāka un Džemija Džonsona, tāpat arī pieredzējušā Latvijas izlases uzbrucēja Aleksandra Ņiživija. Pagaidām treniņos nepiedalās arī Mārtiņš Cipulis. Divi jaunās paaudzes uzbrucēji Rustams Begovs un Artūrs Kuzmenkovs ir devušies līdzi bijušajam HK Rīga trenerim Leonīdam Tambijevam uz Krievijas augstākās hokeja līgas (VHL) klubu Karagandas Saryarka. Par vietu sastāvā cīnās četri Latvijas uzbrucēji Kaspars Saulietis, Lauris Bajaruns, Artūrs Ozoliņš un Jānis Ozoliņš, kuri pagājušo sezonu spēlēja ārvalstu klubos. Pārbaudes līgums ir Čehijas centra uzbrucējam Vladimiram Rūžičkam (25 gadi), kurš ir pašreizējā Čehijas izlases galvenā trenera Vladimira Rūžičkas dēls. Visu savu karjeru jaunākais Rūžička ir spēlējis tēva vadītajā Prāgas Slavia klubā. Savulaik Rūžičkas maiņas partneris ir bijis arī Romans Červenka, kas sevi kā snaiperi ir apliecinājis KHL klubos Avangard un SKA. Vladimirs Rūžička pagājušajā sezonā Čehijas ekstralīgā 49 spēlēs iekrāja 21 (8+13) punktu. Kad sāksies līgumu parakstīšana, Dinamo rindas varētu papildināt vēl divi kanādiešu uzbrucēji un viens slovāks. Pagaidām līgumsaistības uz 2014./2015. gada sezonu ir tikai 11 Rīgas Dinamo spēlētājiem.

Vakances ir arī uz treneru komandtiltiņa. Viktors Ignatjevs, kurš pagājušajā sezonā koriģēja aizsargu darbību, iekļausies Maskavas Dinamo trenera korpusā. Vēl viens galvenā trenera Arta Ābola palīgs Ģirts Ankipāns pagaidām sezonai gatavo HK Rīga jauniešus. Iespējama esot pieredzējušā Latvijas trenera Leonīda Beresņeva iekļaušanās Dinamo sistēmā.

Svētdien uz Valmieru jau braukšot tikai tie spēlētāji, kuriem būs līgumi uz nākamo sezonu vai arī parakstīti pārbaudes līgumi. Pirmā pārbaudes spēle ir plānota 1. augustā Liepājā ar Krievijas augstākās līgas klubu Ņeftekamskas Toros.

KHL 7. sezona sāksies septembra sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rīgas Dinamo

Koptreniņus uzsākušie hokejisti
Vārtsargi - Jakubs Sedlāčeks un Edgars Masaļskis
Aizsargi - Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Mārtiņš Porejs, Ēriks Ševčenko un Edgars Dīķis
Uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Marcels Hosa, Miks Indrašis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Roberts Bukarts, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Juris Upītis, Artūrs Ozoliņš, Jānis Ozoliņš, Kaspars Saulietis, Lauris Bajaruns, Rodrigo Ābols un Vladimirs Rūžička

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?