Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Platforma jaunajiem un pieredzējušajiem

Linda Liepiņa

Jo vairāk dara, jo labāk sanāk - tā varētu raksturot ne tikai Latvijas modes dizaineru darinājumus, bet arī viņu aktivitātes. Latvijas modes festivāls pārtapis par Modes manifestāciju, kas turpina tradīciju, kuru uzsāka lielākā un aktīvākā Latvijas modes dizaineru apvienība - biedrība Latvijas Modes palāta, piecus gadus organizējot Latvijas modes zīmolu jaunāko kolekciju skates.

Dita Danosa, Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja, ar lepnumu pievērš uzmanību tam, ka šogad Modes manifestācija atzīta par valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu, jo iegūts līdzfinansējums no Valsts kultūrkapitāla fonda. Tas ir kā atspēriena punkts jebkuram modes zīmolam, kurš mērķtiecīgi attīstās. Bet zīmolu Latvijai netrūkst! Tos visus varēs redzēt un vērtēt Latvijas modes nedēļā no 16. līdz 19. martam.

D. Danosa uzsver, ka pasākums kļuvis vērienīgāks - tas notiks četras dienas, kurās varēs skatīt 20 dažādu zīmolu kolekcijas. «Tā ir iespēja mūsu modes māksliniekiem parādīt radošumu un kvalitāti, ko novērtē modes industrijas pārstāvji un cienītāji arī ārpus Latvijas robežām. Esmu gandarīta, ka varu būt daļa no tiem, kas ar Modes manifestācijas palīdzību, iespējams, atklās ne vienu vien Latvijas modes zvaigzni,» viņa saka un skatēs sola daudz pārsteigumu. Būs gan pašmāju modes autoritāšu, gan jauno talantu radītie tērpi.

Modes skates pirmajā dienā - pludmales apģērbi un apakšveļa. «Kopš padomju laikiem apakšveļas komercsegments ir ļoti attīstījies. Un tieši dizaina jomā ir vairākas pozitīvas ziņas, piemēram, modes dizainere Keita, sadarbojoties ar apakšveļas ražotāju Rosme, veidojusi kolekciju. Tas ir labs piemērs, kā dizainers integrējas ražojošā uzņēmumā. Jutekliska pieeja un spēcīgs seksapīls ir Reiņa Ratnieka un Arvila Lindes pirmajai apakšveļas kolekcijai,» aizrautīgi stāsta D. Danosa. «Savukārt 17. un 18. martā tiks demonstrētas Latvijas modes zīmolu kolekcijas, sākot no Latvijā labi pazīstamiem zīmoliem kā Aleksander Pavlov, Cinnamon concept, Blankblank, Šeila, Indra Salcēviča, beidzot ar jauniem modes dizaineriem, kuriem Latvijas modes nedēļa kalpo kā starta platforma tālākai attīstībai.» Sestdien, 19. martā, - bērnu modes diena. «Šis segments ir tik ļoti dažāds!» priecājas D. Danosa. «No ikdienā valkājamiem tērpiem līdz svētkiem piemērotiem.»

Modes manifestācijas skates būs vērojamas RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O6 Ūdens ielā 6 Rīgā. Tās var apmeklēt ikviens interesents, iegādājoties biļeti Biļešu servisa tirdzniecības vietās. Modes skates būs skatāmas arī tiešraidē lietotnē LMT Straume, http://straume.lmt.lv un RīgaTV 24 vietnē play24.lv. «Tas dos iespēju ārvalstīs dzīvojošiem modes iepircējiem, medijiem un citiem industrijas interesentiem ieskatīties notikumos un - kas zina - dos impulsu sadarbībai!» D. Danosa ir optimiste.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?