Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Popkultūras Mona Liza

Pagājušajā rudenī Lana del Reja pavedinoši raudzījās uz rīdziniekiem no veikalu tīkla H&M reklāmas plakātiem. Jau drīz viņa uz jums skatīsies no sava gaidāmā koncerta afišām: 14. jūnijā 26 gadus vecā amerikāņu popdīva uzstāsies Arēnā Rīga. Aprīlī Francijā sāksies viņas pirmā lielā Eiropas turneja, un vairākumā pilsētu visas biļetes jau ir pārdotas.†

Lanas del Rejas panākumu pirmsākumi meklējami internetā - 2011. gada otrajā pusē tīmeklī parādījās viņas pirmie videoklipi, kas tika veidoti kolāžas stilistikā un aplikācijas Instagram estētikā. Lanas klipi, piemēram, Video Games, tika samontēti no dažādu laikmetu arhīva filmām, televīzijas raidījumiem un amatieru video fragmentiem. Dziedātāja pārsteidza gan ar savu seksapīlu, gan ar aukstasinīgo atsvešinātību. Viņas rūpīgi konstruētais tēls ir izteikti laikmetīgs, taču tajā pašā laikā tas ir kā aizgājušā gadsimta Holivudas un estrādes retrodīvu koptēls. Amerikāņu zvaigzne Lana del Reja ir kļuvusi par popmūzikas Monu Lizu, kurai ir viss - dramatiski depresīvas, greznas dziesmas, dvēsele, spēks un mistiski erotisks magnētisms.

Dziedātāja var lepoties ar sava debijas albuma Born to Die materiālu - viņas kompozīcijās ideāli savienojas 50.-60. gadu amerikāņu popmūzikas tradīcijas un mūsdienu hiphopa skaņu ainavas. Lanas disks ir pamatīgs, monolīts darbs, kuru gribas klausīties no sākuma līdz beigām, nevis tikai ieciklēties uz hitiem. 2012. gada beigās tika izdota albuma papildinātā versija Born to Die: The Paradise Edition ar astoņām jaunām kompozīcijām.

Pērn notikušie Lanas del Rejas koncerti ilga aptuveni stundu, taču dziedātāja demonstrēja tik pašpietiekamu šovu, ka tam nebija ko atņemt vai pielikt klāt. Par Lanu mēdz teikt, ka viņa nav pārāk spēcīga koncertizpildītāja un dzīvajā nespēj pārliecināt ar savu vokālu tā, kā viņai tas izdodas ierakstā. Uz skatuves Lana izspēlē citus trumpjus, kuri, iespējams, ir svarīgāki par vokālo talantu, - viņai ir noslēpumaina, pat dīvaina aura un savdabīgs šarms, kas zombē un magnetizē skatītājus. Es redzēju Lanas del Rejas priekšnesumu pagājušā gada vasaras festivālā Lovebox Londonā: māksliniecei ir ļoti aktīvi fani, kuri dziedāja pat skaļāk nekā viņa, turklāt koncertā Lanas dziesmu temps ir vēl lēnāks nekā albumā. Uz skatuves viņa bija statiska - un neatvairāma, laiku pa laikam krita ceļos klausītāju priekšā, šova beigās dziedātāja nokāpa no skatuves un ļāva sev pieskarties tiem, kuri stāvēja pirmajās rindās. Sajūsminātais pūlis Lanu gandrīz saplēsa uz pusēm.

Koncertu Rīgā rīko Positivus Music un Live Nation. Biļetes būs nopērkamas Biļešu servisa un TicketPro kasēs un internetā no 6. marta. Pirmās 500 stāvvietu biļetes Positivus.com reģistrētajiem lietotājiem un koncertkluba FBI biedriem maksās Ls 27. Stāvvietas biļetes cena būs Ls 29, sēdvietas - Ls 30-39.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?