Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Publiski nosauktie līderi uz Saskaņas centru neraujas

Krietnu brīdi pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām Latvijas Televīzijas raidījumā Panorāma izskanējusi versija, ka Saskaņas centrs (SC) un partija Vienoti Latvijai Aināra Šlesera vadībā varētu veidot kopīgu sarakstu, nosacīti latviskajos reģionos par līderiem virzot savulaik augstos amatos pabijušas personas - A. Šleseru Vidzemē, eiroparlamentārieti Ivaru Godmani Zemgalē un bijušo Tautas partijas biedru, kādreizējo reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu Kurzemē. Tomēr vismaz divi no nosauktajiem pagaidām par šādu iespēju izsakās noraidoši.

Runājis, nevis piekritis

«Ja jūs prasāt, vai esmu runājis ar Šleseru - jā; vai viņš ir piedāvājis startēt savā sarakstā - jā; vai esmu piekritis - nē,» Dienai atbildēja E. Zalāns, kurš izteica pārsteigumu, ka pirms ziņas publiskošanas Panorāma nav ar viņu sazinājusies. Ekspolitiķis nenoliedza, ka ir ticies ar A. Šleseru un informēts par viņa plāniem, taču ir ticies arī ar Reģionu alianses pārstāvjiem. Vismaz pagaidām viņš ir noskaņots Saeimas vēlēšanās nepiedalīties, tomēr atzina, ka nevēlētos to apgalvot kategoriski, jo situācija vēl varot mainīties.

Ja ar Saskaņas centru būtu runāts par E. Zalānu kā Kurzemes saraksta līderi, tas būtu jāzina SC Kurzemes koordinatoram un partijas Saskaņa valdes loceklim Valērijam Agešinam, taču viņš šo ziņu izdzirdējis medijos. «Šī informācija, maigi sakot, neatbilst patiesībai. Kāds grib sev vēlamo uzdot par esošo. Diskusijas par kopīga saraksta veidošanu Saeimas vēlēšanām ir bijušas tikai ar partiju Gods kalpot Rīgai (GKR), ar kuru ir sadarbība Rīgas domē,» uzsvēra V. Agešins. Izskanējušo ziņu par E. Zalāna, I. Godmaņa un A. Šlesera startēšanu SC sarakstā viņš nosauca par spekulācijām, sakot, ka tādu informāciju izplatot politiskie oponenti. Arī I. Godmanis aģentūrai LETA noliedzis informāciju par startu SC sarakstā.

Grib mainīt Saskaņu

A. Šlesers Dienai atzina, ka viņa vadītās, pašlaik tikai dažās Latgales pašvaldībās pārstāvētās partijas Vienoti Latvijai vīzija ir veidot koalīciju ar SC un citiem politiskajiem spēkiem. Ideālā variantā, kādu to saskata A. Šlesers, vēlēšanās piedalītos divas spēcīgas koalīcijas, zināmā mērā darbojoties pēc ASV modeļa, kur cīņa notiek starp divām spēcīgām partijām. A. Šlesers uzskata, ka būtu vēlams izveidot opozīcijas koalīciju, kura jau pirms vēlēšanām vienotos par nostāju dažādos jautājumos, lai pēc vēlēšanām nebūtu negaidītu pārsteigumu. Viņš arī neslēpa, ka labprāt vēlēšanās startētu kopā arī ar Reģionu aliansi, jo vairāki tās biedri vēloties sadarboties ar Vienoti Latvijai. «Kas attiecas uz SC - tai nepieciešams mainīties, un es redzu, ka tas jau notiek, jo Sociālistiskā partija ir aizgājusi projām. Radikalizācija ir jāsamazina. Rīgā SC ir veiksmes stāsts, jo koalīcijā ir līdzsvars starp krieviem un latviešiem. Saeimā kaut kas nav bijis pareizs, un viens no būtiskajiem momentiem ir tas, ka krievvalodīgo deputātu ir vairāk. Koalīcija jāveido tā, lai latviešu pārstāvniecība būtu pietiekami liela lēmumu pieņemšanā,» izteicās A. Šlesers. Viņš nenoliedza, ka ar SC pārstāvjiem bijušas kuluāru sarunas un viņš aicinājis uz šādu sadarbību. Tomēr konkrētākas diskusijas varēšot sākties pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Arī GKR līderis Andris Ameriks Dienai apstiprināja, ka ir bijušas sarunas ar SC vadītājiem Nilu Ušakovu un Jāni Urbanoviču, ka GKR varētu deleģēt savus pārstāvjus SC sarakstā ne vien Rīgas, bet arī citu vēlēšanu apgabalu sarakstos. Par to partija lemšot 15. martā plānotajā kongresā. Savukārt par A. Šlesera vēlmi veidot koalīciju ar SC viņa bijušais partijas biedrs A. Ameriks izteicās lakoniski: «Ir grūti komentēt. Tā ir cita partija.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?