Pusdienas pēc Lielās talkas
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Grilēts ananass ar mango jogurtu 3. Apcep ananas
Sastāvdaļas 2 personām: 1/2 gatava ananasa, 1 mango, 200 g
bezpiedevu jogurta, medus, piparmētras
Sagatavošanās
mājās
1. Nomizo ananasu un sagriež šķēlītēs.
2. Nomizo mango
un izņem kauliņu, sablenderē ar jogurtu un medu, pievieno mazliet
smalki sagrieztas piparmētras.
Pie ugunskura vai uz
grila
3. Vāra, kamēr saldais kartupelis kļūst mīksts. Pi
Sastāvdaļas 2 personām: 1 liels saldais kartupelis (batāte), 1
sīpols, 2 ēd. k. sojas mērces, 1 ķiploka daiviņa, mazliet ingvera,
čili (pēc vēlēšanās), eļļa, 1-2 ēd. k. karija pastas (vai pulvera),
2 ēd. k. grauzdētu zemesriekstu, svaiga kinza, 0,2 l kokosriekstu
piena, sāls, 1 laims, 0,4 l dārzeņu buljona (var aizvietot ar
ūdeni)
Sagatavošanās mājās
1. Saldo kartupeli, sīpolu,
ingveru un ķiploku nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Apgrauzdē
zemesriekstus pannā vai krāsnī bez eļļas, sagriež laimu daiviņās,
sasmalcina kinzu.
Pie ugunskura
2. Uzkarsē lielo katlu, ielej
mazliet eļļas, iemet sīpolu, ķiploku un saldo kartupeli. Kad tie
kļūst gaiši brūni, pievieno kariju un ļauj dažas sekundes
pagrauzdēties, aktivizējot karija aromātu. Pievieno ingveru (pēc
izvēles pievieno čili, ja esat gatavi īstai uguns zupai!) un pārlej
dārzeņu buljonu vai ūdeni.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 2 personām: 1 zandarts, timiāns, sarkanā paprika,
1/4 citrona, čabatas maize, olīveļļa, rukola. Tapenādei: 200 g
olīvu bez kauliņiem (iesaku Kalamata, bet var izmantot arī citas),
1 ķiploka daiviņa, 1 tējk. kaperu, 100 ml olīveļļas, 1 anšovs,
dažas pētersīļa lapas, ēdamkarote saulē kaltētu
tomātu
Sagatavošanās mājās
1. Ja zandarts nav tīrīts, tad
notīra, izņem asakas un sagatavo fileju. Uz galda uzliek foliju,
uzpilina mazliet olīveļļas, vidū liek zandarta fileju. Virsū liek
mazliet timiāna un šķēlēs sagrieztu papriku, aizver ļoti
cieši.
2. Sablenderē visas tapenādes sastāvdaļas un pievieno
mazliet citrona sulas un rīvētu citrona miziņu. Sagriež čabatu,
uzpilina olīveļļu. Nomazgā rukolu.
Pie ugunskura vai uz
grila
3. Liek uz restēm folijā ietīto zandartu, pa laikam
apgriež. Kad no paciņas sāk nākt tvaiks, to novieto mazāk karstā
apvidū un atstāj uz vēl dažām minūtēm, tad zivs ir gatava.
4.
Apgrauzdē čabatu, uz čabatas uzpilina mazliet olīveļļas, uzsmērē
gatavo tapenādi, uzber rukolu un liek virsū ugunskurā cepto
zivi.
Pietrūkst tikai mazliet auksta baltvīna - siltākās dienās
iesaku papildināt pusdienas ar Vino verde vai
Riesling!
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri