Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

RD pretojas slimnīcu reorganizācijai

«Nevis slēgt, bet reorganizēt,» trešdien izskanējušo vēsti par Veselības ministrijas piedāvājumu Rīgas 1.slimnīcu slēgt no janvāra, bet Rīgas 2.slimnīcu jau no septembra vēlāk precizēja ministrijā. Rīgas dome ministrijas piedāvājumam pretojas, tomēr tai nav skaidra plāna, kā turpmāk organizēt abu pašvaldības slimnīcu darbu.

Kaut arī precīzi skaitļi pašlaik vēl nav zināmi, ir skaidrs, ka naudas veselības aprūpei nākamgad būs krietni mazāk, līdz ar to izmaiņas ir neizbēgamas. Veselības ministrija norāda, ka 2.slimnīcai no septembra jākļūst par aprūpes iestādi, savukārt 1.slimnīca ministrijas redzējumā turpmāk varētu sniegt ambulatoro aprūpi, izmeklējumus un dienas stacionāra pakalpojumus. Daļu slimnīcas telpu varētu izīrēt ģimenes ārstu privātpraksēm. Stacionāro aprūpi un neatliekamo palīdzību plānots pilnībā nodot Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas ziņā.

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) trešdien, tiekoties ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un viņa vietnieku Aināru Šleseru (LPP/LC), atzina, ka jebkurā gadījumā ir skaidrs, ka Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra līgumu ar Rīgas 1.slimnīcu par neatliekamās palīdzības pakalpojumu nodrošināšanu ir noslēgusi līdz gada beigām, pēc tam domei esot jāmeklē citi risinājumi.

«Rīgas dome un rīdzinieki kārtējo reizi ir nonākuši ķīlnieku lomā valdības priekšā. Samazinot finansējumu veselības nozarei, Finanšu ministrija nogriež arī līdzekļus pašvaldības slimnīcām. Mēs nevaram pieļaut ne Rīgas 1.slimnīcas, ne citu pašvaldības medicīnas iestāžu slēgšanu,» uzskata N.Ušakovs. Jautāta, vai pašvaldībai ir plāns, kā rīkoties turpmāk, mēra preses pārstāve Anna Kononova informē, ka vispirms no ministrijas tiek gaidīta konkrēta atbilde, vai un kādā apmērā finasējums slimnīcām būs arī no nākamā gada janvāra: «Pašlaik tas joprojām nav skaidrs, līdz ar to arī neko vairāk pašlaik nevaram spriest.» Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders prognozē, ka konkrēti finansējuma apmēri pašvaldības slimnīcām kļūs zināmi augustā.

Rīgas domes Labklājības departamenta Veselības aprūpes pārvaldes priekšnieks Mārtiņš Rempe aģentūrai LETA atzinis, ka viens no iespējamajiem variantiem ir saglabāt Rīgas 1.slimnīcā Kardioloģijas un Neiroloģijas nodaļu. «Konkrēti neko nevaru pateikt, jo mums nav skaidrs, cik ministrija piešķirs nākamajam gadam ambulatorajai aprūpei. Tikai tad mēs varēsim secināt, vai pašvaldība var atļauties saglabāt kādas citas nodaļas vai ne,» uzsvēra M.Rempe. Lai saglabātu Rīgas 1.slimnīcas daudzprofila statusu, līdz gada beigām nepieciešami vēl 1,7 miljoni latu, neskaitot tos līdzekļus, kurus piešķir ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?