Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rīgas Brazīlijā lāpa deg

Emociju kontrastu izbauda olimpieši, arī Latvijas pārstāvji, kuri arvien lielākā skaitā ierodas 2016. gada vasaras olimpisko spēļu mājvietā Riodežaneiro. Pēc svinīgas pavadīšanas dzimtenē un gara ceļa galamērķī nācies sastapties ar dažādiem pārsteigumiem.

Iepriekš plaši izskanēja Austrālijas delegācijas nedienas, jo tā cerēja laikus ievākties olimpiskajā ciematā, bet tur vēl bijušas bloķētas tualetes, tekošas caurules un sienas, veidojot peļķes uz grīdām, kā arī karājušies elektrības vadi, bet slavenais austrāliešu basketbolists Endrū Boguts, kurš pēdējās sezonās pārstāvējis vienu no NBA līdervienībām Goldensteitas Warriors, sociālajos tīklos izcēlies ar to, ka salāpījis savā numurā esošos dušas aizkariņus. Centra uzbrucējs atklājis, ka gultu izmēri olimpiskajos apartamentos ir pieticīgi pat vidēja auguma sportistiem, par viņa 213 centimetru vajadzībām nemaz nerunājot. Austrālijas sportisti ciematā arī aplaupīti, iespējams, viltus ugunsgrēka laikā.

Par pirmajiem Latvijas olimpiskās delegācijas iespaidiem jau otrdien rakstīja laikraksts Diena, bet pēdējais spilgtākais notikums bijis riteņbraucējam Tomam Skujiņam, kurš treniņa laikā uz ielas redzējis cilvēka līķi. Viņš gan norāda, ka kopumā apstākļi ir gana labi: «Viss ir līdzīgs tam, ko pirms gada redzēju Eiropas spēlēs Baku. Vienīgā atšķirība ir kvalitātē un uzņemamo cilvēku skaita ziņā. Patīkami, ka neatrodamies pilsētas centrā, tāpēc ir pateicīga vide, lai aizvadītu treniņus.» Pirmie Latvijas žurnālisti, kuri ieradušies spēļu mājvietā, atdūrušies pret pamatīgu rindu uz akreditāciju iegūšanu olimpiskajā ciematā. Lielākā daļa delegāciju gan vēl ieradīsies Riodežaneiro vai tikai pošas ceļā.

«Vietējā Brazīlijā» Rīgā otrdien uz Rio tika pavadīti pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kuri ir starp nedaudzajiem godalgu pretendentiem Latvijas delegācijā. Netālu no lidostas esošajā Pludmales sporta centrā Brazīlija tika atklāta simboliska olimpiskā lāpa, turklāt tur olimpisko spēļu laikā būs līdzjutēju telts, kurā uz lielajiem ekrāniem notiks spēļu tiešraides, kā arī noteiktos laikos būs pieejami bezmaksas volejbola laukumi. Olimpisko spēļu laikā plānoti arī vairāki fanu pludmales volejbola turnīri. Šmēdiņš un Samoilovs uz Rio izlidoja ļoti labā noskaņojumā, jo pirms pāris dienām uzvarēja prestižajā Klāgenfurtes Major turnīrā. «Šis turnīrs bija ļoti noderīgs, jo puiši ne tikai ieguva pārliecību, uzvarot turnīrā, bet arī priekšsacīkstēs piedzīvoja vēl vienu zaudējumu pret Krievijas komandu, kas liks sapurināties un neļaus zaudēt modrību,» Dienai stāstīja sportistu treneris Andris Šmēdiņš. Viņu mazliet uztrauc olimpiskā turnīra priekšsacīkšu tumšais zirdziņš kubieši Nivaldo Diass un Serhio Gonsaless, kuri ir mazāk redzēti, turklāt aizvadījuši vairākas labas spēles pret ļoti spēcīgiem duetiem. «Labi, ka mums būs iespēja viņus novērtēt pirmajā kārtā pret brazīliešiem,» norādīja treneris.

Pludmales volejbolisti Rio ieradīsies trešdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?