Taču abi pārējie ir vienkārši pagatavojami. Konditore iesaka nenobīties un pašiem pamēģināt pagatavot mājās arī zefīru. No receptē minētajiem diviem olbaltumiem sanākšot krietna un ļoti garšīga porcija.
Romantiskiem saldummīļiem
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pavlovas kūka ar šokolādes krēmu un ogām
Četrām porcijām vajadzēs: Pavlovai - 2 olu baltumi, 115 g smalkā
cukura, 0,5 tējk. etiķa, 0,5 tējk. kukurūzas (vai kartupeļu) miltu,
200 g dažādu ogu
Šokolādes krēmam - 100 g piena šokolādes, 125
ml saldā krējuma, 1 olas dzeltenums, 1/2 citrona sulas
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 120 C. Uz plāts izklāj cepamo papīru, uz
kura uzvilkti divi apļi.
2. Lielā traukā mīkstās putās saputo
olu baltumus, pamazām pievieno cukuru.
3. Sajauc etiķi ar
kukurūzas miltiem un saputo kopā ar pēdējo cukura devu, pievieno
masai.
4. Caur konditorejas maisu saputoto masu izspiež
uzzīmētajos apļos (vai citā formā, kas iepatīkas) un liek cepties
vienu stundu 120 C.
5. Izslēdz plīti un ļauj abiem cepumiem
atdzist pilnībā.
6. Pa to laiku gatavo šokolādes krēmu. Izkausē
piena šokolādi ūdens peldē, pievieno viegli uzputotu olas
dzeltenumu un putotu saldo krējumu. Visu kārtīgi izmaisa.
7. Ņem
atdzisušos Pavlovas apļus - vidu pilda ar šokolādes krēmu un
ogām.
8. Dekorē arī kūkas virsu - ar konditorejas maisiņu
izspiež krēmu uz Pavlovas un bagātīgi dekorē ar svaigām ogām.
9.
Klāt var pasniegt kādu skābenu mērci, piemēram, cidoniju.
Šokolādes dobulis ar brūkleņu sorbertu
Divām personām vajadzēs: 150 g tumšās šokolādes, 100 g saldā
krējuma, 25 ml lazdu riekstu liķiera, 50 g cukura, 2 olu
dzeltenumi, 5 g želantīna, apaļš metāla gredzens (apm. 7-8 cm
diametrā) šokolādes apļu izspiešanai
Šokolādes mērcei - 100 g
cukura, 100 ml ūdens, 50 g labas kvalitātes kakao
Brūkleņu
sorbertam - 50 g brūkleņu biezeņa, 50 g cukura sīrupa, 25 g ūdens,
5 g citronu sulas
1. Izkausē daļu šokolādes ūdens peldē (apmēram
100 g) un uz gludas virsmas, piemēram, silikona vai pergamenta,
izlej plānā kārtā.
2. Atdzesē ledusskapī apmēram piecas
minūtes.
3. Kad šokolāde gandrīz sastingusi, ar metāla gredzenu
izspiež četrus šokolādes apļus.
4. Tad gatavo krēmu. Uzbriedina
želantīnu, atsevišķi uzputo saldo krējumu, pievieno izkausētu
atlikušo šokolādi, liķieri, viegli uzputotus olas dzeltenumus ar
cukuru, beigās pievieno pienā izkausētu želantīnu.
5. Visu
kārtīgi izmaisa.
6. Metāla gredzena pamatnē liek šokolādes
apli, pilda krēmu gandrīz līdz augšai.
7. Kad krēms sastindzis,
ar karoti izdobj vidu un pārliek pāri otru šokolādes apli. Uzglabā
ledusskapī.
8. Pasniedzot uzlej karstu šokolādes mērci, ko
gatavo šādi -
uzvāra cukuru ar ūdeni, putojot iemaisa kakao,
puto nepārtraukti, līdz mērce ir uzvārījusies, vēl nedaudz pavāra.
9. Šokolādes virsmas vidus karstās mērces dēļ ielūzīs, tādējādi
veidojot iedobi - deserts izskatīsies interesantāks. Taču varat arī
iedobi neveidot, deserts bez iedobes un ielūzušās šokolādes virsmas
garšos tikpat labi.
10. Desertu pasniedz ar brūkleņu sorbertu,
ko gatavo šādi - brūkleņu biezeni sajauc ar sīrupu, ūdeni un
citronu sulu. Visu izmaisa un gatavo vai nu elektriskajā saldējuma
mašīnā, vai atdzesē saldētavā trīs četras stundas, ik pēc 30 min.
apmaisot, lai sorberts būtu krēmains.
Bumbieris sarkanvīnā ar zefīru un smiltsᅡᆳērkšķu m
Divām porcijām vajadzēs: 2 vidēji bumbieri, 200 ml sarkanvīna
(sausā), 250 g cukura, 0,5 l ūdens, vaniļas pāksts, citrona miziņa
Zefīram - 225 g cukura, 75 ml ūdens, 2 olu baltumi, 10 g
želantīna, 35 ml ābolu sulas, 8 g vaniļas cukura, 1,5 g
citronskābes
Smiltsērkšķu mērcei - 65 ml baltvīna, 75 ml
smiltsērkšķu sulas, 50 g smalkā cukura,
3 olu dzeltenumi, 30 ml
apelsīnu sulas
1. Bumbierus nomizo, liek katliņā ar sarkanvīnu,
cukuru, ūdeni, vaniļas pāksti un citrona miziņu. Uz lēnas uguns
vāra 1,5 stundas. Izņem bumbierus, šķidrumu turpina vārīt vēl 30-40
minūtes, līdz tas ieguvis mērces konsistenci - sācis biezēt.
2.
Gatavo zefīru. Iemērc želantīnu ābolu sulā, cukuru aplej ar 75 ml
ūdens un vāra sešas septiņas minūtes.
3. Olu baltumus sāk kult,
kad sīrups gandrīz gatavs, pievieno vanilīna cukuru un
citronskābi.
4. Karstu sīrupu lej pie uzputotiem olu baltumiem.
Bļodu liek uz ledus (ienesiet sniegu virtuvē vai ņemiet ledusaukstu
ēdienu) un turpina kult 10 minūtes, pēc tam pievieno izkausēto
želantīnu un kuļ vēl septiņas minūtes.
5. Zefīru ar konditorejas
maisiņu izspiež uz pergamenta un pārkaisa ar pūdercukuru. Atstāj
siltumā, istabas temperatūrā, lai virsma apkalst. Apkaisa ar
samaltām pistācijām vai dzērveņu pulveri.
6. Visas mērcei
paredzētās sastāvdaļas sajauc kopā un ūdens peldē karsē, līdz masa
sāk biezēt.
7. Uz šķīvja kārto bumbieri, zefīru, smiltsērkšķu
mērci un, ja vēlaties, saldējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!