Rubeņa baklažāni ar malto gaļu
Nepieciešamās sastāvdaļas: baklažāni, paprika, gurķi, tomāti, selerijas, olīveļļa, maltā gaļa, Parmas siers, sāls, maltie pipari, sīpoli, ķiploki
Kā pagatavot? Baklažānus pārgriež gareniski uz pusēm, ar saldējuma karoti izgrebj sēklas. Izgrebtajā viducī iesmērē nedaudz olīveļļas un liek gabaliņos sagrieztu papriku, gurķi, tomātus un seleriju. Neaizmirstiet pievienot sīpolus un ķiplokus! Saknēm pāri liek liesu malto gaļu, pirms tam pievieno maltos piparus un sāli. Baklažānu pārrīvē ar Parmas sieru. Cep uz restēm vai cepeškrāsnī uz pannas aptuveni 4-5 minūtes, līdz baklažāns kļūst mīksts, bet nešķīst. Pasniedz kopā zaļumiem vai kādu aso mērcīti un glāzi baltvīna.