Salātiem - zilā siera un šā rudens bumbieru kārtojums. Bet desertam - garda un kalorijām visai bagāta plūmju, marcipāna un kārtainās mīklas kūka.
Rudenīgas pusdienas
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bumbieru un zilā siera salāti
4 personām vajadzēs: salātiem - 1 galviņu lapu salātu, 1 lielu
bumbieri, 1 ēd. k. svaiga citrona sulas, 175 g gabaliņos sagriezta
bekona. Uzlējumam: 3 ēd. k. baltvīna etiķa, 1 ēd. k. sinepju,
svaigi samaltus piparus pēc garšas, 75 ml olīveļļas, 175 g
sadrumstalota zilā siera
Salātu lapas nomazgā, saplucina
gabaliņos un liek lielā bļodā. Apklāj ar papīra dvielīti un liek
ledusskapī.
Bumbieri nomizo, izņem serdi un sagriež gabaliņos.
Liek bļodā un apslacina ar citrona sulu.
Uz vidējas uguns cep
bekonu apmēram 5 minūtes, nosusina uz papīra dvielīša.
Tai pašā
pannā, nepārtraukti maisot, mazliet apcep valriekstus - kādas 2
minūtes.
Sagatavo uzlējumu:
mazā bļodiņā sakuļ sāli, etiķi un
sinepes ar pipariem. Pamazām pievieno eļļu.
Bļodā samaisa
bumbieri, riekstus, bekonu un sieru, pārlej ar uzlējumu un liek uz
salātu lapām.
Plūmju un marcipāna rausis
6 personām vajadzēs: 25 g sviesta, 25 g brūnā cukura, 800 g zilo
plūmju (pārgrieztas uz pusēm, kauliņi izņemti), 100 g marcipāna, 40
g maltu mandeļu, 500 g saldētas sviesta mīklas
Sasilda krāsni uz
200° C. 23 cm panniņā izkausē sviestu, pievieno cukuru un 1
ēdamkaroti ūdens un uz lēnas uguns maisa, līdz sāk brūnēt. Noņem no
uguns un panniņu pilda ar plūmēm, grieztās puses uz augšu. Sagriež
marcipānu tik gabaliņos, cik plūmju, un katras plūmes vidū iesēdina
marcipāna gabaliņu. Pārkaisa ar maltajām mandelēm.
Izveltnē
mīklu 3 cm lielāku nekā panniņas virsa un pārklāj plūmēm. Ieloka
mīklas malu starp plūmēm un panniņas malu. Cep 35 minūtes, līdz
virsa zeltaini brūna.
Atdzesē kādas 10 minūtes. Formai uzliek
šķīvi un apgāž kūku ar pekām gaisā. Ēd siltu.
Pupiņu un bekona zupa
Četrām personām vajadzēs: 2 tējk. olīveļļas, 1 smalki sakapātu
sarkano sīpolu, 2 sakapātus selerijas kātus, 2 saspiestas ķiploka
daiviņas, 100 g sakapāta žāvēta bekona (cūkgaļas krūtiņa), āda un
liekie tauki nogriezti, 400 g bundža sakapātu tomātu, 750 ml ūdens,
400 g bundža jauktu pupiņu, 100 g spinātu, 2 ēd. k. sakapātu
pētersīļu, 2 tējk. sarīvētas citrona miziņas
Sakarsē eļļu vidēji
lielā katlā uz vidējas liesmas. Pievieno sīpolu un seleriju un
maisot cep 6 minūtes. Pievieno ķiplokus un maisot cep 1 minūti.
Pievieno cūkgaļu un maisot cep 5 minūtes, līdz bekons
kraukšķīgs.
Pievieno tomātus un ūdeni, uzvāra un samazina
liesmu. Vāra daļēji segtu 15 minūtes. Pievieno pupiņas un vāra
daļēji segtu 10 minūtes.
Pievieno spinātus un vāra pāris minūšu.
Pievieno piparus pēc garšas.
Mazā bļodiņā sajauc pētersīļus un
citrona miziņu. Lej zupu bļodiņās un dekorē ar pētersīļiem un
citrona miziņu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!