4-6 porcijām vajadzēs: mīklai - 1/2 gl. uraddāla vai 1 gl. turku
zirņu, 1/2 tējk. ķimeņu, 1 tējk. svaiga rīvēta ingvera vai čili pēc
garšas, 1 daiviņu ķiploka, 1-2 ēd. k. zirņu miltu (cita veida milti
nederēs), sāli pēc garšas, augu eļļu vārīšanai. Mērcei: 500 g
jogurta bez piedevām, 3 ēd. k. sasmalcinātas kinzas, sāli. Pēc
vēlēšanās mērcei var pievienot arī 1 ēd. k. svaiga (skaidiņas
neder!) rīvēta kokosrieksta, šķipsniņu uz sausas pannas apgrauzdētu
maltu koriandra sēklu un kuminu, 1 ēd. k. rīvētu sarkano redīsu
1. Zirnīšus pa nakti izmērcē ūdenī (vismaz astoņas stundas).
Notecina, samaļ blenderī kopā ar garšvielām viendabīgā mīklā, pēc
vajadzības pievienojot mazliet ūdens. Tad iemaisa zirņu miltus.
Mīklai jābūt mīkstai, bet veidojamai, apmēram kā biezam lauku
krējumam.
2. Uzkarsē eļļu un ar mitru karoti ņem mīklu (ar otras
mitrās karotes palīdzību var piegludināt, lai veidotos bumbiņas
forma)un met eļļā bumbiņas (raugieties, lai mitrā karote nenonāk
eļļā, tad eļļa ļoti sprakšķēs).
3. Vāra no visām pusēm
sarkanīgi brūnas: apmēram 5-7 min. Ar putu karoti izņem, saliek uz
papīra dvieļa, lai liekā eļļa notek. Tad kārto pasniegšanas traukā
- vienā slānī.
4. Samaisa mērces sastāvdaļas, pārlej vēl siltām
zirņu bumbiņām, ļauj 5-10 min ievilkties, tūlīt arī pasniedz,
piemēram, kopā ar zirņu un karija biezeni.
5. Pēc vēlēšanās var
pasniegt klāt arī kādu saldskābu, asu čatniju - man bija pašas
gatavotais no Kaukāza plūmītēm, bet derēs arī mango, dateļu,
tamarinda, ananasu vai kādi tamlīdzīgi eksotiskie čatniji.