Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Rudens raža

Cilvēkam, kurš nekad nav stāvējis pie plīts, nekad neko citu nav vārījis kā vien tēju, ieteicams beidzot sākt gatavot ko garšīgu un veselīgu tieši rudenī, jo it viss, kas dārzā novākts un novietots omes pagrabā vai priecē acis ar dažādu krāsu mirdzumu veikalu plauktos, izmantojams garda ēdiena pagatavošanā.

Turklāt cenas ir pieņemamas jebkuram maciņam. Arī receptes - pilni žurnāli un avīzes, internetā jebkurā gardajā portālā to ir pārpārēm, un, ja vēl ko savu knifīgu ieteic populārs pavārs, piemēram, izcils sava amata lietpratējs ar 27 gadu darba stāžu - Ladig's Cafe šefpavārs Ingmārs Ladigs -, atliek tikai uzlikt priekšautu, sarindot galdā ķirbi, dzērvenes, bumbierus, sīpolus, ķiplokus, kabaci un visu citu, kas minēts receptē. Veiksmīgu darbošanos! Jums noteikti izdosies!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 4 olu dzeltenumus, 4 tējk. cukura, 200 g tumšās šokolādes, 100 g rupjmaizes rīvmaizes, 150 g saldā krējuma, 4 ēd. k. kaltētu ābolu, 15 g želatīna, 2 olu baltumus, 2 tējk. pūdercukura, 2 vidējus ābolus, 150 g dzērveņu, 15 g cukura, rudens ogas dekorēšanai
Olu dzeltenumus saberž ar cukuru, pievieno saldo krējumu un ūdens peldē karsē, līdz sabiezē. Pievieno izkausētu šokolādi un rupjmaizes rīvmaizi, kas sajaukta ar kanēli un cukuru. Pieliek sasmalcinātus kaltētos ābolus. Beigās pievieno uzbriedinātu un izkarsētu želatīnu, liek formās un atstāj ledusskapī, lai sastingst.
Ābolus liek cepeškrāsnī un cep, līdz mīksti, izberž caur sietu, atdzesē. Olu baltumus uzputo kopā ar pūdercukuru līdz stingrām putām, pirms pasniegšanas iemaisa ābolu biezenī.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 400 g ķirbja (cepta), 1 sīpolu, 2 ēd. k. sviesta, 1 tējk. etiķa (baltvīna), sāli un piparus pēc garšas, 400 g kāļa, 1 nelielu kabaci, 2 pastinakus, 2 burkānus, 2 ķiplokus (nelobītus), 2 sīpolus, 200 g piena, 2 olas, 150 g miltu, 0,5 l eļļas cepšanai

Ceptam ķirbim noņem mizu, nospiež lieko šķidrumu un sajauc ar sīpoliem, kas apcepti sviestā. Pievieno etiķi, sāli un piparus, sastrādā virtuves kombainā un izberž caur sietu, tad liek katliņā un uzglabā karstu līdz pasniegšanai.
Rudens dārzeņus nomizo, sagriež vienādās daļās (ķiplokus uz pusēm) un liek cepeškrāsnī cepties pusstundu (var pievienot sviestu un garšvielas).
Sīpolus nomizo, sagriež ripiņās, pienu sajauc ar olu. Uzkarsē eļļu līdz 160 grādiem, sīpolu gredzenus mērcē olā, apviļā miltos, atkal olā un atkal miltos, liek karstā eļļā un cep līdz gaiši brūnai nokrāsai. Ņem nost no pannas, lieko eļļu nosusina papīra salvetē.
Uz šķīvja liek ķirbju mērci un dārzeņus pamīšus ar ceptiem sīpolu gredzeniem, dekorē ar apceptu ķirbi un zaļumiem.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 300 g 9% pilnpiena biezpiena, 1 tējk. ķimeņu, 50 g sviesta, garšvielas, 2 olas dzeltenumus, 30 g kaņepju sviesta, 4 bumbierus, 200 g dzērveņu, 30 g cukura, 8 šķēlītes cūkgaļas bekona, 4 ēd. k. ķirbju ievārījuma ar cidonijām

Pilnpiena biezpienu liek katlā un vāra, līdz izgaro mitrums, pievieno uz pannas apsildītas ķimenes, sviestu, garšvielas (sāli un piparus). Liek biezpienu marlē vai caurdurī un nospiež, lai veidojas siers. Kad siers kļuvis stingrs (atdzisis), apziež ar kaņepju sviestu un liek cepeškrāsnī 60 grādos cepties vēl kādu stundu, lai veidojas cieta garoziņa. Atdzesē un griež gabaliņos.
Bumbierus nomizo, no dzērvenēm un cukura savāra marinādi. Liek bumbierus karstā marinādē un noņem no plīts. Nav ieteicams vārīt, jo bumbieriem ir mīksta struktūra un tie var izjukt. Bumbierus marinādē atdzesē un uzglabā vēsā vietā.
Bekonu cep cepeškrāsnī, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
Visas sastāvdaļas servē uz šķīvja. Uz bumbiera liek ķirbju ievārījumu ar cidonijām, kas labi saderēs garšā ar cepto sieru un bekonu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?