Rudens ražas receptes
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Reņģes piena zupā
4-5 personām vajadzēs: 1,2 l ūdens, 1,2 l piena, 250 g burkānu, 300 g kartupeļu, 15 g sīpolu, 700 g reņģu, sāli, piparus, lauru lapas, dilles, lociņus un selerijas lapiņas
Burkānus (griezti gareniski uz pusēm) un kartupeļus vāra pienā. Kad kartupeļi nāk mīksti, tad ar šūmkaroti uzliek notīrītas reņģes. Pēc 10-15 minūtēm, kad reņģes mīkstas, tās ceļ ar šūmkaroti ārā. Zupu salej šķīvjos, ieliek reņģes un apkaisa ar zaļumiem. Ja vēlas, var uzliet zupai nedaudz sviesta.
Kartupeļu pļera ar gaļas grībiņām vai ievārījum
4-5 personām vajadzēs: 1 l piena, 1 l ūdens, 1 kg zaļu, sarīvētu kartupeļu, sāli.
Piedevām: cepta (sačurkstināta) cūkas gaļa ar sīpoliem vai cauraudža šķēlītes
Nosaukums «pļera» radies kara laikā un būtībā nozīmē to pašu, ko putra. Grībiņas ir gaļas gabaliņu nosaukums, kas nācis no Zemgales.
Ar smalko rīvi sarīvē kartupeļus. Katliņā uzvāra ūdeni ar pienu, pieliek sāli. Tad lēni iemaisa sarīvētos kartupeļus un uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, vāra 15-20 minūtes, līdz zūd zaļu kartupeļu garša. Tad liek uz šķīvjiem, klāt ēd ceptu gaļu jeb saceptas grībiņas (gaļas gabaliņus) ar sīpoliem. Šo putru var ēst arī ar brūkleņu vai ābolu ievārījumu.
Burkānu ķīselis ar pienu
4-5 personām vajadzēs: 800 g sarīvētu burkānu, 1 litru ūdens, 0,5 litrus jāņogu vai kādu citu skābu ogu sulas, 400 g cukura, 200 g kartupeļu cietes, citronu, apelsīna miziņu
Sarīvētus burkānus liek katlā, uzlej ūdeni un vāra, līdz burkāni ir mīksti. Tad pieliek sāli, cukuru, pierīvē citrona, apelsīna miziņas, pielej suliņu un pavāra 10-15 minūtes. Pēc tam pielej izšķīdinātus kartupeļu miltus un tur uz uguns, līdz ķīselis uzmet burbuli. Atdzesē un pasniedz ar aukstu pienu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri