Visu procesu atkārto ar nākamajām ogām - 500 g ogu, 250 g cukura, bet tagad tikai puse no 0,7 l pudeles ruma. Jūlijā un augustā var pievienot persikus vai aprikozes, septembrī - plūmes, oktobrī - svaigus ananasus. Četras nedēļas pēc pēdējo augļu pievienošanas uzlej vēl pusi pudeles ruma un atstāj. Pēc dažām dienām ruma pods ir gatavs lietošanai, taču, jo ilgāk tas stāvēs, jo aromatiskāks kļūs. Pods jātur vēsā vietā. Rums darbojas kā konservants, un ogas var glabāties ilgi - līdz pods izēsts. Šādi sagatavotas ogas var ēst ar saldējumu, putukrējumu, vaniļas pudiņu, tēju utt.
Ruma pods ar ogām un augļiem
Kad ogu laiks pilnā plaukumā, meklēju savu ruma podu - lielu stikla vai māla trauku. Vispirms ogas lieku bļodā, pieberu 250 g cukura un atstāju kādu stundu, lai sasulojas. Ja gatavo lielāku daudzumu, cukuru liek pusi no ogu svara. Tad lieku sacukurotās ogas podā un pārleju ar gaišo rumu tā, lai tas būtu kādus 2 cm virs ogām. 500 g ogām vajadzēs 0,7 l pudeli ruma. Uzlieku uz ogām šķīvīti, lai tās neceļas augšā, aizvākoju podu un nolieku vēsā vietā. Palaikam apskatu, vai šķidrums turas pāris centimetru virs ogām. Ja ne, atkal pieleju rumu.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.