Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Sardīnijas salas ēdieni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dm
d
Lieliski! Beidzot kāds auna zirņus (cicer arietinum) sauc par auna zirņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Biezpiena kūka

4 PERSONĀM VAJADZĒS: 150 g ricotta (itāļu) biezpiena, 150 g miltu, 2 olas, 150 g cukura, 20 g sviesta, 1 citronu, 20 g valriekstu, 5 g rauga pulvera, sāli pēc garšas.
Bļodā ieber miltus, iemaisa olas dzeltenumus, pievieno cukuru un biezpienu. Visu samaisa, tad pievieno citrona sulu un sāli pēc garšas, atkal visu samaisa. Pieber raugu un atkal samaisa. Uzputo olas baltumus un uzmanīgi iemaisa sagatavotajā masā.
Tortes veidni ieziež ar sviestu, liek iekšā sagatavoto kūkas masu un cep 160 grādos 35-40 min. Kad kūka gatava, ļauj tai veidnē atdzist, tad liek uz šķīvja un dekorē ar valriekstiem.
Minētais produktu daudzums paredzēts kūkai, kura tiks cepta 20 cm diametru platā tortes veidnē.

Sāļā vīriešu kūka

Nelielai kūkai, kuru ceps 20 cm tortes veidnē, vajadzēs: 1 kg kartupeļu, 200 g salami desas, 150 g mocarellas siera, 50 g kūpināta siera, 3 olas, 3 ēd. k. rīvmaizes, sāli un piparus pēc garšas.
Notīra un izvāra kartupeļus, siltus tos sastampā un iemaisa olas, kūpināta siera kubiciņus, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Tortes veidni apkaisa ar rīvmaizi, tajā kārto pusi no sagatavotās kartupeļu masas. Uz tās kārto mocarellas siera šķēlītes un ripiņās sagrieztu salami desu. Tad virsū kārto atlikušo kartupeļu masas pusi. Uz kūkas ar dakšiņu savelk dekoratīvus ornamentus. Kūku 170 grādos cep cepeškrāsnī 20 min.

Auna (turku) zirņu zupa

4 PERSONĀM VAJADZĒS: 200 g kaltētu auna zirņu, 300 ml dārzeņu buljona, 3 ēd. k. olīveļļas, dažus rozmarīna zariņus, 1 ķiploka daiviņu, 2 ēd. k. tomātu mērces, svaigi maltus melnos piparus, 200 g makaronu.
Informācija: auna zirņus Latvijā pazīst arī ar nosaukumu turku zirņi, spāniski runājošajās zemēs tos sauc par garbanzo pupām, Itālijā - ceci. Turku zirņi ir sātīgs, veselīgs un olbaltumvielām bagāts produkts.
Kaltētos auna zirņus nakti mērcē remdenā ūdenī, tad to nolej, zirņus noskalo un vāra 1 l ūdens, kamēr zirņi mīksti. Sagatavo dārzeņu buljonu (var no kubiciņiem).
Pusei izvārīto zirņu pievieno 150 ml dārzeņu buljona un masu sastrādā blenderī, kamēr izveidojas biezenis.
Sālsūdenī izvāra itāļu makaronus (chifferini rigati vai citus), nolej.
Dziļā pannā olīveļļā apcep 1 rozmarīna zariņu un ķiploka daiviņu, kamēr tā kļūst zeltaina. Tad ķiploku izņem, pievieno izvārītos veselos auna zirņus un sablenderēto zirņu biezeni, kā arī izvārītos makaronus (kad zupu gatavoju mājās, ņēmu mazāku daudzumu makaronu - T.Š.), atlikušo dārzeņu buljonu, kuram pievienotas 2 ēd. k. tomātu mērces, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
Visu vāra vēl 2 min. Veģetāro biezo un tumīgo zupu pasniedz rotātu ar rozmarīna zariņu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?