Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sarežģī situāciju grupā

Kļūdas pirmā seta galotnē un trešajā setā liedza Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam jau grupu turnīra otrajā kārtā nodrošināt dalību izslēgšanas turnīrā, turklāt izšķirošajā spēlē mūsu medaļu pretendentiem būs jāspēlē pret spēcīgajiem laukuma saimniekiem Evandru un Pedru. Spēlē pret Nivaldo Diasu un Reinaldo Gonsalesu otrdien piedzīvots zaudējums ar 1-2 (21:23, 21:19, 9:15).

Kopakapanas pludmalē sacensību otrā kārtā kungu turnīrā iesākās ar pamatīgu šoka terapiju mājiniekiem, jo vispirms pasaules čempioni un olimpiskā turnīra galvenie favorīti Alisons un Brunu ar 21:23, 21:16, 13:15 piekāpās austriešiem Klemensam Dopleram un Aleksandram Horstam, bet otrs brazīliešu duets Pedru un Evandru cieta jau otro sakāvi turnīrā, ar 21:17, 18:21, 14:16 piekāpjoties kanādiešiem Šeimam Šalkam un Benam Sakstonam. Otrā spēle vistiešākajā mērā ietekmēja arī Latvijas vadošo duetu, jo tā bija Samoilova un Šmēdiņa pārstāvētās D grupas spēle. Brazīliešu Pedru un Evandru neveiksme palielināja otrās kārtas spēles likmi, jo tās uzvarētājiem panākums nodrošināja dalību izslēgšanas turnīrā, bet Latvijas duetu zaudējuma gadījumā gaida ārkārtīgi sarežģīta izšķirošā cīņa pret laukuma saimniekiem ceturtdien.

Pludmales volejbols pagaidām piesaista lielāko uzmanību Latvijas Olimpiskajā komandā. Tribīnēs bija ikdienā pie mazliet zemāka tīkla spēlējošā tenisiste Aļona Ostapenko, kura atzina, ka viņai bīčvolejbols interesē. Uz spēli Kopakabanas arēnā viņa ieradās ar drošu «apsardzi» - džudistu Jevgeņija Borodavko un Artrūra Ņikiforenko pavadībā, gluži kā miesassargu ielenkumā. Apstākļi spēlē būtiski atšķīrās no pirmā mača ar Kanādu. Saule dienas vidū gaisu uzkarsēja līdz 27 grādiem, turklāt nebija vairs mākslīgā apgaismojuma. Kubiešiem gan arī bija līdzīga situācija, jo viņi pirmo spēli sāka vēlā pēcpusdienā, kad jau sāka krēslot. Lai gan Brazīlijā populārais pludmales volejbols esot otrs izpārdotākais sporta veids olimpiādē, tribīnēs, latviešiem un kubiešiem atklājot vakara sesiju, bija daudz brīvu vietu. Atmosfēras un emociju ziņā spēle stipri atpalika no pirmās kārtas spēles pret Kanādu, tāpēc pašiem vien nācās piestrādāt pie emociju uzkurināšanas.

Sākumā tas izdevās itin labi, jo pirmajā setā izdevās labi izmantot pretinieku vājāko serves uzņēmēju, turklāt kubiešu labākā servētāja Diasa sekmes nebija pārāk labas, jo kļūdas krājās straujāk par bīstamiem uzbrukumiem no gala līnijas. Pretinieku brāķi izdevās pārsvērst trīs punktu pārsvarā, taču ļoti neveiksmīgā galotnē, kurā netika izmantota arī setbumba, to neizdevās noturēt (21:23). Vilšanās galotnē pārcēlās uz otrā seta sākumu, taču ātri vien izdevās atgūties un arī otrā seta vidū atkal iegūt trīs punktu pārsvaru. Tas gan atkal neļāva izvairīties no saspringtas galotnes, taču īsti laikā servē kļūdījās Diass, ļaujot aizvadīt trešo setu. Tā sākumā pretinieki labi izmantoja Samoilova kļūdas uzbrukuma noslēgumā un ar daudzveidīgiem prettriecieniem ātri ieguva trešajam setam ļoti lielo četru punktu pārsvaru, ko pēcāk tikai attīstīja (9:15).

Izšķirošajā spēlē par dalību izslēgšanas turnīrā Latvijas duets ceturtdien pusdivpa-dsmitos naktī pēc Latvijas laika spēlēs pret mājiniekiem brazīliešiem. Tālāk tikšanai iespējami dažādi scenāriji, tostarp pat pēc zaudētas spēles, taču tik spraigā grupā labāk būtu paļauties tikai uz uzvaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 1
Kuba 2

21:23, 21:19, 9:15
Olimpiskā pludmales volejbola grupu turnīra 2. kārta
D grupa
Kuba 2-0 4-2 117:109
Kanāda 1-1 3-3 105:107
---
Latvija 1-1 3-3 105:108
Brazīlija 0-2 2-4 111:114
11.VIII Kanāda - Kuba, Brazīlija - Latvija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?