Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

«Sarkanie velni» Olimpu neieņem

Nedroša spēle aizsardzībā un pārāk primitīvi centieni uzbrukumā Mančestras United futbolistu izpildījumā noveda pie sarkano velnu negaidītā zaudējuma UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla mačā izbraukumā pret Grieķijas Olympiacos ar 0:2. Pirmais zaudējums šosezon Čempionu līgā mančestriešiem nācis īsti nelaikā. Atbildes spēlē mājās 19. martā būs krietni jāpasvīst, lai uzlauztu pretinieku aizsardzību. Lai nu ko, bet noturēt spēles rezultātu un mazināt spēles tempu grieķi māk lieliski.

Kopš sera Aleksa Fergusona aiziešanas pensijā Mančestras United ar negatīviem rezultātiem pārsteidz biežāk nekā pozitīvā ziņā, taču «sauso» zaudējumu izbraukumā pret nebūt ne izcilo Olympiacos diez vai paredzēja pat lielākie kluba skeptiķi. Daudzi futbola eksperti jau paguvuši šo maču nodēvēt par United sliktāko trenera Deivida Moiza vadībā, taču pats skots uzskata, ka Anglijas robežās komanda ir spēlējusi vēl sliktāk. «Mančestras United komandai neapšaubāmi ir nepieciešamā kvalitāte, taču mēs to šodien neparādījām. Esmu pārsteigts, es negaidīju šādu sniegumu. Uzņemos atbildību par zaudējumu, mums jāspēlē labāk,» katram futbola līdzjutējam acīmredzamo atzina arī treneris Moizs.

Pēc United kārtējās izgāšanās ar jaunu sparu uzvirmojušas runas par iespējamajiem Moiza aizstājējiem pie sarkano velnu vadības grožiem. Nīderlandes laikraksts De Telegraaf ziņo, ka par pašreizējā «oranžo» izlases galvenā trenera Luisa van Gāla pakalpojumiem interesējas vairāki angļu klubi un arī pats speciālists gribētu izmēģināt spēkus līdz šim vēl neapgūtajās Britu salās. Humora cienītājiem - bukmeikeri pat pieņem likmes uz to, ka par Mančestras United galveno treneri kļūs pazīstamais tiesnesis Hovards Vebs...

Bet pagaidām viss paliek pa vecam, un tā būs vismaz līdz atbildes spēlei. Starpība abu komandu spēlētāju meistarībā ir pietiekami liela, lai vēl neteiktu «hop!» par vieniem vai «finito» - par otriem. «Ikviens, kurš iedomājies, ka ar 2:0 ir pietiekami, lai kvalificētos nākamajai kārtai, maldās: ar 2:0 vēl ir par maz, lai tiktu pāri United viņu Old Trafford stadionā,» uzreiz pēc mača Olympiacos galvenais treneris Mikels izmeta pār sava kuģa bortu piesardzības enkuru.

Grieķijas klubs lielāko spēles daļu organizēti spēlēja aizsardzībā un labi presingoja, dzenot mančestriešus tālāk prom no saviem vārtiem un neļaujot viņiem izveidot kaut ko patiesi bīstamu uzbrukumā - pirmo un vienīgo reizi United futbolisti mājinieku vārtu taisnstūrī sita bumbu pamatlaika priekšpēdējā minūtē... Un arī tas viņiem padevās ne tikai pašu, bet arī pretinieku palīdzības dēļ - sajutuši uzvaras tuvošanos, grieķi ierakās aizsardzībā, izteikti spēlējot uz rezultāta noturēšanu. Kā tas futbolā nereti mēdz notikt, spēlējot šādā manierē, Olympiacos bija tuvāk vārtu zaudējumam nekā ar iepriekš pielietoto aktīvo presingu. Šoreiz grieķi izspruka sveikā, bet mača pēdējās 15 minūtes nepārprotami parādīja, ka atbildes mačā Olympiacos klubam nevajadzētu paļauties uz šādu taktiku.

Otrā otrdienas mačā pagājušās sezonas finālists Dortmundes Borussia spēra platu soli pretī ceturtdaļfinālam, viesos ar 4:2 uzvarot Čempionu līgas mačos neierasti bieži smagas kļūdas pieļaujošo Sanktpēterburgas Zenit.

Trešdien vēlu vakarā astotdaļfināla pirmos mačus aizvadīja arī Schalke - Real Madrid un Galatasaray - Chelsea.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Olympiacos 2
zenit 2
Man. united

Olympiacos 2
Man. United 0
UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmā kārta
Vārti: Domingess 38., Kempbels 55.

Olympiacos 2
zenit 2
Man. united

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmā kārta
Vārti: Šatovs (57.), Halks (11 m) 69. - Mhitarjans 4., Reiss 5., R. Levandovskis 61., 71.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?