Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Saulainas dienas palīdzēs grūtā brīdī

Labdarības akcijā Saulainas dienas saziedotie līdzekļi palīdzēs ģimenēm, kuru bērniem nepieciešama steidzama ārstēšanās ārzemēs. Laikraksts Diena piedalīties akcijā Saulainas dienas aicina jau kopš 1998. gada. Šī labdarības akcija norit sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu. Šoziem ziedojumi vākti ar mērķi palīdzēt ģimenēm, kas bērna slimības dēļ nonākušas ārkārtas situācijā - mazulim steidzami nepieciešama medicīniskā palīdzība, kādu var saņemt tikai ārpus Latvijas, vismaz vienam no vecākiem jādodas mazajam sirdzējam līdzi, bet nepieciešami ievērojami finansiālie līdzekļi, kādu ģimenes rīcībā visbiežāk nav.

Ziedojumi īstajā brīdī

Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa stāsta, pagājušajā gadā secināts, ka fondā nav palicis daudz līdzekļu ģimeņu atbalstīšanai ārkārtas gadījumos, tāpēc ziedojumi nāk īstajā brīdī. «Bērna ārstēšana ārzemēs bieži ir ilga, pavadošajai personai jābūt mazulim līdzās. Bērna ārstēšanās izmaksas ārzemēs sedz valsts, bet mātes vai tēva nokļūšanu klīnikā kopā ar bērnu un uzturēšanos pie mazā pacienta, kā arī dažādu analīžu apmaksu, reizēm pat medikamentu iegādi finansē Bērnu slimnīcas fonds,» stāsta L. Dambiņa. Vērtējot akcijas Saulainas dienas rezultātus, L. Dambiņa uzsver, ka tie ir ļoti labi. «Domāju, ka ar saziedotajiem līdzekļiem pietiks vairāk nekā diviem gadiem. Priecē tas, ka cilvēki saprot - vajag atbalstīt bērnus smagos brīžos,» gandarījumu pauž Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja.

Aicinājumam ziedot akcijā Saulainas dienas atsaukušās gan privātpersonas, gan uzņēmumi. «Rīgas Tirdzniecības osta ziedoja projektam «ārkārtas gadījumiem medicīnas palīdzībai ārpus Latvijas, ārstēšanās gadījumiem, kādus nav iespējas saņemt Latvijā». Rīgas Tirdzniecības osta jau iepriekš atbalstījusi Bērnu slimnīcas fonda rīkotās labdarības akcijas, tā ka uzskatām, ka tas ir ieguldījums Latvijas bērnu nākotnē,» norāda Rīgas Tirdzniecības ostas pārstāve Kristīne Vizule. SIA Kurekss administratīvais direktors Jānis Apsītis izklāsta, ka uzņēmums ziedo līdzekļus tad, ja tiek lūgta tiešām būtiska palīdzība. «Visus, kuri lūdz ziedojumus, atbalstīt diemžēl nav mūsu spēkos, tāpēc ziedojam tiem, kam palīdzība ļoti nepieciešama. Mēs uzskatām, ka ziedot Bērnu slimnīcas fondam - tas ir svarīgi,» saka J. Apsītis.

Ziedojumi vākti arī Rimi un Supernetto veikalos īpašās ziedojumu kastītēs. «Aizsākot ziedojumu vākšanu, mēs no sirds cerējām, ka ikviena pircēja vēlēšanās palīdzēt bērniem un viņu vecākiem ārkārtas situācijās būs tikpat stipra kā mūsu,» pauž RIMI pārstāve Ilze Leimane. Akcijā Saulainas dienas iesaistījās arī Ziedot.lv.

Turpina atbalstīt

Akcijas Saulainas dienas ietvaros līdzekļi tika vākti dažādos pasākumos. To vidū ir labdarības balle Burns Supper, ko janvārī organizēja Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā. Bet aizvadītajā sestdienā tirdzniecības centrā Spice notika Lāču tēta pēcpusdiena. «Šis pasākums Spicē pulcēja tiešām daudz ģimeņu, šajā dienā Spici apmeklēja vairāk nekā 24 000 cilvēku. Spice ir pasaule ģimenei, tāpēc mēs ar prieku atbalstījām šī jautrā, ģimeniskā pasākuma mērķi - popularizēt laikraksta Diena labdarības projektu Saulainas dienas. Atzīstam, ka ideja par līdzekļu piesaisti Bērnu slimnīcas fondam smagi slimu bērniņu vajadzībām ir ļoti humāna, katram no mums saprotama,» izklāsta tirdzniecības centra Spice direktore Iveta Lāce. Līdz 4. martam Spicē pie Lielā lāča naudiņu Bērnu slimnīcas fondam vēl var iemest arī ziedojumu kastītē. Labdarības akciju Saulainas dienas atbalsta arī deBusul music, no katras pārdotās grāmatas/CD «Lāču tētis» Ls 1 pārskaitot Bērnu slimnīcas fondam. Grāmatu/CD vēl iespējams iegādāties.

Liene Dambiņa uzsver, ka ar Dienas starpniecību vēlas pateikt paldies ikvienam, kas atsaucies aicinājumam ziedot akcijā Saulainas dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?