Sēņu laika ēdieni
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Svaigu gaileņu salāti
Astoņām personām vajadzēs: 500 g gaileņu, 125 ml augu eļļas, 4
ēd. k. galda vai baltvīna etiķa, 2,5 ēd. k. kaperu, 4 ēd. k.
sakapātu sarkano saldo piparu, 1/4 tējk. Kajennas piparu pulvera,
sāli un piparus pēc garšas, galviņu lapu salātu, 2 cieti novārītas
olas, 2,5 ēd. k. sakapātu pētersīļu
Ar mitru lupatiņu noslauka
sēnes un sagriež plānās šķēlēs.
Sajauc eļļu, etiķi, kaperus,
saldo piparu, Kajennas piparu pulveri, sāli un piparus. Pievieno
gailenes un viegli sajauc. Atstāj marinēt divas stundas.
Nomazgā
salātu lapas un saplūkā gabaliņos. Liek lielā bļodā un pārlej ar
sēņu marinādi. Sagriež olas un pārkaisa sēņu salātiem. Visam
pārkaisa sakapātos pētersīļus.
Gaileņu un puravu sacepums
Četrām personām vajadzēs: 1 tējk. olīveļļas, 1
tējk. sasmalcinātu ķiploku, 2 tējk. smalki sakapātas šalotes, 250
ml Marsalas vīna (var aizstāt ar citu saldenu sarkanvīnu), 2 tējk.
svaigi spiestas citronu sulas, 250 ml vistas buljona, 500 g svaigu
gaileņu, 250 ml purava baltās daļas, sagrieztas strēmelītēs
(žiljens), 2 ēd. k. sviesta, 250 ml bazilika lapu
Lielā pannā
sakarsē eļļu, pievieno ķiplokus un šaloti un maisot karsē, līdz
kļūst zeltaini brūni. Pievieno vīnu, citrona sulu un buljonu un
vāra, līdz šķidrums novārījies uz pusi. Iejauc gailenes un puravus
un vāra, palaikam apmaisot, piecas minūtes. Iejauc sviestu, sāli un
piparus pēc garšas.
Vista brendija krēmā ar gailenēm
Trim personām vajadzēs: 75 ml miltu, sāli un piparus pēc garšas,
2 vistas filejas, sagrieztas gabaliņos, 4 ēd. k. sviesta, 8 lielas
gailenes, pārgrieztas uz pusēm gareniski, 75 ml brendija vai
konjaka, 250 ml svaiga krējuma, 2 ēd. k. kečupa, 3 pilienus Tabasko
mērces, 1 tējk. cietes, kas iejaukta 1 ēd. k. ūdens, 75 ml smalki
sakapātu pētersīļu
Sajauc miltus, sāli un piparus. Apviļā gaļas
gabaliņus miltos. Pannā sakarsē divas ēdamkarotes sviesta un
apbrūnina gaļas gabaliņus. Liek pannā pārējo sviestu un gailenes.
Maisot cep piecas minūtes. Izņem gailenes no pannas un noņem pannu
no uguns. Lej pannā brendiju, krējumu, kečupu, Tabasko mērci,
izkausēto cieti un visu labi sajauc. Liek uz lēnas uguns un maisa,
līdz mērce sabiezē. Pievieno sāli, piparus, gaļu un gailenes.
Maisa, līdz viss sakarsis.
Pasniedz ar rīsiem vai uz
apgrauzdētas maizes šķēlēm.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!