Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sezonu sāk pirmie

PIRMAIS TEĀTRIS, kas Latvijā sāk dialogu ar skatītājiem, šosezon ir Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija. 1.augustā izrāde Mēs pēc A.Ostrovska Negaisa motīviem viesojās Liepājā, savukārt šodien, 4.augustā, T.Viljamsa Ilgu tramvaja iestudējums atgriezīsies spēles telpā Tērbatas ielā. Līdzīgi kā citi Latvijas teātri, arī Observatorija sezonu sāk ar dalītām jūtām - prieku, atgriežoties pie skatītājiem, un nedrošību, nākotnē skatoties.

Īpašu baiļu gan neesot - _Observatorija_ darbu šajā sezonā turpinās par katru cenu, cerot, ka skatītāji to novērtēs. Pirmās pazīmes liecina - novērtē. Augusta izrāžu biļetes teju izpārdotas.

«Observatoriju jau krīze nevar īpaši ietekmēt,» uzsver teātra mākslinieciskā vadītāja režisore Gaļina Poļiščuka. «Mums ir ļoti maza zāle. Protams, mums tāpat kā citiem teātriem ir samazināts finansējums, bet mēs arī agrāk piecdesmit procentus nopelnījām paši, tāpēc mums ir izdevīgāk strādāt, spēlēt, nekā iet neapmaksātos atvaļinājumos. Protams, nevienu jaunu aktieri neņemsim štatā, mūsu aktieri būs ļoti noslogoti, bet, ja izdosies pārdot biļetes...» režisore ir pārliecināta par saviem domubiedriem gan trupā, gan skatītāju zālē. Pirmā satikšanās ar, iespējams, jauniem skatītājiem šosezon teātrim jau notikusi - Mēs viesizrādes Liepājā trupu uzlādējot. Atpūta, jūra un māksla - saka G.Poļiščuka. Par nākotni īpaši domāt negriboties, jo «noskaņojums, protams...», tomēr trupas mākslinieciskā nākotnes perspektīva šķiet intriģējoša. To, cik lielā mērā plāni īstenosies, gan ietekmēs ekonomiskā situācija, jo šobrīd ar pārliecību trupa saka - noteikti pirmizrādi piedzīvos Andra Buļa monoizrāde Lidojums.

Aktieris sevi apliecinās ne vien uz skatuves, bet arī debitēs jaunās «lomās» - kā dramaturgs un režisors. Skatītāji, iejūtoties lidmašīnas pasažieru lomās, varēšot izbaudīt, «ka daudzas lietas ir radītas, lai cilvēks kaut ko panāktu uz savu baiļu rēķina», raksta Observatorijas mārketinga speciālisti.

Citi teātra plāni krīzes apstākļos diemžēl var neīstenoties. Iestudēt Ernesta Hemingveja Ardievas ieročiem bija piekritis Mihails Gruzdovs, Observatorija gatavojās arī pirmajam «lielās formas» iestudējumam - mūziklam Sārtās buras. Pēc Aleksandra Grīna garā stāsta motīviem libretu uzrakstījis Normunds Beļskis, mūziku komponē Jānis Lūsēns. «Mums līdz šim ir tikai mazie projekti. Gribējās šogad vismaz vienu lielu - uz Kongresu nama skatuves,» stāsta režisore. Vai A.Grīna romantiskais sižets režisores inscenētājas talantam ļaus izpausties jau šogad vai arī skatītājiem nāksies pagaidīt, izlemts vēl neesot: «Iestudējumu gatavosim, bet realizēsim, skatoties, kāda valstī būs situācija.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teātris

Tenesija Viljamsa Ilgu tramvajs
Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorijā, 4.-9.VIII plkst.19

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?