Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Shu shu skan kā čuksts

Grozot rokā cepuri, kam viena puse ir violeta, otra - zaļa, Diāna Liepniece stāsta, ka apģērbu kolekcija un jaunais dizaina projekts, kam dots nosaukums Shu shu, tapis, domājot par brīvo laiku. «Daļai cilvēku noteikti parādījies vairāk brīvā laika, daļa droši vien cer sev tādu atrast. Arī es, lai gan pati piederu pie darbīgā tipa.

Tāpēc sāku tādu plānot, lai varētu atpūsties un atgūties.» Māk-sliniece ir pārliecināta - ja brīvajā laikā cilvēks jūtas labi, tad visi resursi atjaunojas divtik ātri. Viņasprāt, atpūšoties vajadzētu uzvilkt arī kādu skaistu apģērba gabalu, nevis kopš padomju laikiem tik ierasto rītakleitu vai treniņbikses. Vienkāršo, ērto un praktisko apģērbu darināšanai Diāna izmantojusi vietējos audumus; te nebūs nekā no Ķīnā vai Taivānā tapušā. «Galvenā doma, veidojot kolekciju, bija - tām jābūt lietām, kas šajā ne pārāk priecīgajā laikā var mūs iepriecināt, motivēt kaut ko darīt. Kas tad to cits darīs, ja ne mēs paši?!» Nosaukums Shu shu kolekcijai dots, iedvesmojoties no sačukstēšanās, klusuma un jūras šalkām. «Nu, iedomājieties, kā viens otram ausī čukstam kādu jauku noslēpumu. Tā, lai paliktu kāda maza intriga…»

Māksliniece savā kolekcijā piedāvā gan brīvi krītošus kreklus, ko var valkāt gan vīrieši, gan sievietes, gan sasienamas bikses un ērtas kleitiņas - apģērbus, kas piemēroti jebkurām ķermeņa formām. Gandrīz visus apģērbus var valkāt no abām pusēm, izvēloties dienai un noskaņojumam atbilstošāko krāsu.

Interesanti, ka šopavasar notikušajā jauno modes dizaineru konkursā Habitus Baltija Diānas Liepnieces kolekcija Shu shu jau izpelnījusies atzinību, izcīnot Grand Prix. Māksliniece turpina studijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā un audzina meitu. Diānas Liepnieces vārds līdz šim presē izskanējis ne tikai saistībā ar modes dizainu, bet arī bijušā vīra - sabiedrisko attiecību speciālista Jurģa Liepnieka - aktivitātēm.

Nupat mākslinieces veidoto tērpu kolekciju papildinājuši arī ar tekstiem latviešu valodā apdrukāti apģērbi. «Piemēram, apakšsvārciņi ar uzrakstiem «Es esmu skaista!», «Es esmu veiksmīga!»,» kolekcijas autore min piemērus un ar smaidu piebilst - apkārtējiem gan apakšsvārki nebūs redzami, jo galu galā šie pašapziņu rosinošie teksti ir svarīgi pašai svārku valkātājai, nevis citiem. Vēl uz kolekcijas apģērbiem būs atrodami citāti - tā, lai katrs var izvēlēties sev piemērotāko.

Būtiska jaunā dizaina projekta sastāvdaļa ir mājaslapa www.shushu.lv, kurā interesenti kolekciju varēs aplūkot un, ja kāda lieta iepatiksies, arī to pasūtīt. «Priecāšos, ja lapas apmeklētāji dalīsies ar savām idejām!» Tā kā, viņasprāt, cilvēki esot kļuvuši atvērtāki, varētu veidoties laba sadarbība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?