Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Šī nav reklāma, bet pamudinājums baudīt!

Pagājušās nedēļas nogalē gatavoju mūsu ģimenē iecienīto garneļu buljona zupu ar kokosriekstu pienu, kas man pašai arī ļoti garšo. Šoreiz mazliet pamainīju fenheļa un seleriju proporcijas, tā kā nebija mājās citronzāles, iztiku tikai ar laimu, labas extra virgin olīveļļas (izbeigusies!) vietā izmantoju gī sviestu - ļoti labi iederas garšas buķetē.

Pieliekot gatavai zupai mazliet sviestā un ķiplokos apceptu Sky veikalā nopērkamo (nesaldētu) lielo tīģergarneļu, viss izdevās lieliski un garšīgi. Lai arī esmu šo zupu gatavojusi neskaitāmas reizes un zinu, kā to gatavot, ieskatījos savā iemīļotajā interneta portālā, varbūt ieraugu kaut ko jaunu, ieskatījos kādā blogā un pāršķirstīju Dienas Ēdienus. Kāpēc? Tāpēc, ka viss, kas saistās ar ēdiena gatavošanu, ir «nebeidzami pozitīvs stāsts». Mani tas iedvesmo «jauniem sasniegumiem».

Latvijas publiskā telpa ar vairākiem ēdienu žurnāliem, interneta portāliem, blogiem un, protams, TV ēdienu šovu, kas ir katrā sevi cienošā TV kanālā, nav unikāla. Viss, kas saistās ar ēdienu gatavošanu, ir populārs. Piedāvājums ir tik plašs, ka noteikti var apmierināt katra interesenta gaumi. Nemaz nav jāmeklē plašākos starptautiskos ūdeņos. Piekritīsit, ka divu dažādu pavāru gatavots viens ēdiens nekad nebūs identisks. Visticamāk, ka cepetis, ko gatavojat jau gadiem ilgi pēc vienas un tās pašas receptes, katru reizi būs ar mazliet citu «piesitienu». Nav jau McDonalds hamburgers, kas visur garšo vienādi, tāpēc ir garlaicīgs.

Vai atceraties filmu Džūlija un Džūlija par leģendāro Džūliju Čaildu ar brīnišķīgo Merilu Strīpu? Tikai mēģinot ir iespējams sasniegt rezultātu - vai tā nebija viena no galvenajām filmas tēzēm? Diezgan droši apgalvošu, ka katrs no mums māk uzsmērēt sviestmaizi, uzcept kartupeļus un droši vien zina, kā izvārīt olu. Vai ar šo mazliet pārspīlēto minimumu pietiek? Bet varbūt var kaut ko radošāk? Kaut kā savādāk? Kas tās par tādām modīgām ārišķībām ar «ārzemju ēdieniem», ja mums pašiem ir sava kotlete, kartupeļi un sautēti kāposti, kāds noteikti teiks. Man nav iebildumu arī pret to, bet es no sirds apsveicu jebkuru vēlmi dažādot ēdiena gatavošanas prasmi, produktu izmantošanas daudzveidību un rezultātā - garšas baudu.

Vakar vakarā man pa rokai gadījās jaunākais Dienas Ēdienu žurnāls. Ticiet vai ne, izlasīju no viena gala līdz otram! Lūk, daži jaunieguvumi - kā cept smalkos meringus (vai, cik saldi!), kā mājās pagatavot zefīru (varbūt uzdrošināšos...), kā top extra virgin eļļa (zināmu patiesību nostiprināšana), kuru tekilu un kāpēc man pirkt (nodomāju, kāds izskatījās Havjers un citi eksperti pēc tekilu degustācijas, ja viņi to darīja «pa īstam»), kas slēpjas aiz katra no gaļas ēdienu apzīmējumiem (piemēram, šnicele, antrekots, bifšteks) un vēl, un vēl. Lielu daļu no tā es zināju, jo par to regulāri interesējos un daudz gatavoju. Lasiet arī jūs un lieciet to lietā, gatavojot burvīgus ēdienus. Izdošanos, un sazināmies, lai apspriestu veiksmes...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?