Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Šīs receptes izgrieziet! Noderēs

Nu beidzot! Pavasaris klāt, saulītei vaigs aizvien mīlīgāks un siltāks. Pārbaudīts - labā laikā jo mazāk gribas stāvēt pie plīts. Taču ģimene gaida gardu mielastu jebkurā gadalaikā. Nesatraucieties! Restorānu 4 Rooms un Zilā govs šefpavārs Rolands Rudzāts ir gatavs palīdzēt. Viņam padodas ne tikai sarežģīti pagatavojami ēdieni, bet arī visvienkāršākie.

Šis receptes izgrieziet un ielīmējiet savā recepšu krātuvītē. Ieteikto būs pa spēkam pagatavot arī jaunām un nepieredzējušām namamātēm. Receptes noderēs arī vasarā, rudenī un ziemā! Galvoju, jo pārbaudīju savā virtuvē. Manējiem īpaši iegaršojās līdakas filejas muss. Lai arī jums laba ēstgriba!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kazas siera un kaņepju krēms ar krāsnī ceptām bie

Četrām porcijām vajadzēs: 300 g kazas siera, 50 g kaņepju pavalga, 100 g skābā krējuma, 800 g biešu, 20 g olīveļļas, 50 g aveņu, 5 g etiķa, 10 g medus, 60 g olīveļļas, 150 g salātlapu, sāli, cukuru un piparus pēc garšas.
1. Kazas sieru samaisa ar kaņepju pavalgu un skābo krējumu. Bietes sagriež daiviņās, sajauc ar olīveļļu un sāli, pipariem un cep krāsnī 180 °C ~ 15 min.
2. Avenes ar putojamo slotiņu sajauc ar medu, etiķi un, lēnām lejot klāt eļļu, maisa, tad izkāš sēkliņas.
3. Visu kārto uz šķīvja, dekorē ar salātlapām un pasniedz.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 800 g puķkāpostu, 1/2 l piena, 60 g sviesta, 1 olu, 50 g diļļu, pētersīļu un spinātu, 1 ēd. k. miltu, 1 ēd. k. cukura, 160 g ķirštomātu, sāli, piparus un cukuru pēc garšas.
1. Puķķāpostus vāra pienā, līdz tie mīksti, tad nokāš, pievieno sviestu un garšvielas un sablendē viendabīgā masā.
2. Biskvītam sablendē zaļumus, pievieno ar cukuru saputotām olām un iesijā miltus.
3. Masu lej uz cepamā papīra un liek krāsnī cepties 180 °C aptuveni 8 min. Izņem un, kad biskvīts atdzisis, sablendē vai saberž drupačās.
4. Visu kārto uz šķīvja, dekorē ar ķirštomātiem un pasniedz.

Līdakas filejas muss ar ceptiem sparģeļiem, kuskus

Četrām porcijām vajadzēs: 600 g līdakas filejas, 1 olu, 100 g saldā krējuma, 50 g diļļu, pētersīļu, 600 g sparģeļu, 50 g sviesta, 200 g kuskusa, 1 olu, 100 g sviesta, 5 g citrona sulas, 50 g vītinātu tomātu, sāli, cukuru un piparus pēc garšas.
1. Līdakas fileju sablendē ar olu, saldo krējumu un garšvielām, ietin plēvē kā desiņu un liek vārošā ūdenī uz aptuveni 15 min. Tad izņem, desiņu apviļā sakapātos zaļumos.
2. Sparģeļus apcep sviestā.
3. Kuskusu pārlej ar verdošu sālsūdeni, lai uzbriest.
4. Mērcei izkausē sviestu un lēnām lej klāt saputotam olas dzeltenumam, nepārtraukti maisot. Tad pievieno sakapātus vītinātos tomātus, citronu sulu un garšvielas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?