Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 12. novembris
Kaija, Kornēlija

Skābi kāposti ziemas ēdienos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skābu kāpostu un biešu salāti ar mārrutkiem

Sastāvdaļas 2 personām: 50 g skābu kāpostu, 50 g marinētu biešu, 1/2-1 tējk. mārrutku, 1/2 glāzes vārītu vai konservētu pupiņu, 1 ēd. k. pētersīļu zaļumu, 1 ēd. k. eļļas, sāls pēc garšas
1. Traukā kārto skābus kāpostus, marinētas bietes. Pievieno pupiņas.
2. Mārrutkus sajauc ar eļļu, pievieno sāli, iemaisa zaļumus.
3. Sagatavoto mērci pārlej pāri salātiem un ceļ galdā.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 8 personām: pildījumam - 150 g skābu kāpostu, 2 sīpoli, 1 daiviņa ķiploka, 1 tējk. bez kaudzes hmeli-suneli garšaugu maisījuma (nopērkams lielveikalos), 6-7 žāvētas melnās plūmes, 4 ēd. k. novārītu rīsu, 2 ēd. k. tomātu mērces, 1 ēd. k. eļļas; mīklai - 80 g auksta sviesta vai margarīna, 250 g miltu, 1/2 tējk. cepamā pulvera, no katra pa šķipsnai - sāls, ķimeņu, 1-3 ēd. k. skābā krējuma
1. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un ķimenēm.
2. Sviestu vai margarīnu sakapā, tad ar pirkstiem saberž kopā ar miltiem drupačās. Pievieno krējumu un samīca mīklā. Liek ledusskapī.
3. Sagatavo pildījumu. Skābos kāpostus smalki sagriež, sakapā sīpolu, ķiploku, sagriež mazos gabaliņos plūmes.
4. Pannā sakarsē eļļu, apcep tajā sīpolu kopā ar kāpostiem, maisot pasautē piecas minūtes, tad pievieno pārējās sastāvdaļas, kārtīgi samaisa.
5. Mīklu nedaudz izrullē, liek veidnē, ar pirkstiem piespiež pie pamatnes un sānu malām, veidojot maliņu. Vidū izlīdzina pildījumu.
6. Cep 200 grādos apmēram pusstundu.

Apelsīnu sulā sautēti kāposti tiem, kas skaita kal

Sastāvdaļas 4 personām: 1 kg skābētu kāpostu, 0,3-0,5 l apelsīnu vai ābolu sulas, 2 lauru lapas, 3-4 smaržīgo piparu graudi, 1 rīvēts burkāns, sauja dzērveņu, 30 g baltā (vai muskovado) cukura, sāls pēc garšas, kaltēta apelsīna miziņa
1. Katlā lej apelsīnu vai ābolu sulu, liek kāpostus, burkānus, dzērvenes, kā arī lauru lapas un piparus.
2. Uz lēnas uguns sautē apmēram 2 stundas, līdz kāposti mīksti, pieber sāli.
4. Ja izmanto balto cukuru, to uz pannas iepriekš karamelizē un tad pievieno kāpostiem. Muskovado cukuru nav nepieciešams karamelizēt, to uzreiz pievieno kāpostiem, izmaisa un pagaida, līdz kāposti uzmet burbuli. Tad noņem no plīts.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Salivans: Baidens ar Trampu runās par atbalstu Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens, trešdien Baltajā namā tiekoties ar prezidenta vēlēšanu uzvarētāju Donaldu Trampu, kā sagaidāms, mudinās Trampu turpināt atbalstu Ukrainai, telekanālam CBS sacīja prezide...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?