Skābi kāposti ziemas ēdienos
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Skābu kāpostu un biešu salāti ar mārrutkiem
Sastāvdaļas 2 personām: 50 g skābu kāpostu, 50 g marinētu biešu,
1/2-1 tējk. mārrutku, 1/2 glāzes vārītu vai konservētu pupiņu, 1
ēd. k. pētersīļu zaļumu, 1 ēd. k. eļļas, sāls pēc garšas
1.
Traukā kārto skābus kāpostus, marinētas bietes. Pievieno
pupiņas.
2. Mārrutkus sajauc ar eļļu, pievieno sāli, iemaisa
zaļumus.
3. Sagatavoto mērci pārlej pāri salātiem un ceļ
galdā.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 8 personām: pildījumam - 150 g skābu kāpostu, 2
sīpoli, 1 daiviņa ķiploka, 1 tējk. bez kaudzes hmeli-suneli
garšaugu maisījuma (nopērkams lielveikalos), 6-7 žāvētas melnās
plūmes, 4 ēd. k. novārītu rīsu, 2 ēd. k. tomātu mērces, 1 ēd. k.
eļļas; mīklai - 80 g auksta sviesta vai margarīna, 250 g miltu, 1/2
tējk. cepamā pulvera, no katra pa šķipsnai - sāls, ķimeņu, 1-3 ēd.
k. skābā krējuma
1. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un
ķimenēm.
2. Sviestu vai margarīnu sakapā, tad ar pirkstiem
saberž kopā ar miltiem drupačās. Pievieno krējumu un samīca mīklā.
Liek ledusskapī.
3. Sagatavo pildījumu. Skābos kāpostus smalki
sagriež, sakapā sīpolu, ķiploku, sagriež mazos gabaliņos
plūmes.
4. Pannā sakarsē eļļu, apcep tajā sīpolu kopā ar
kāpostiem, maisot pasautē piecas minūtes, tad pievieno pārējās
sastāvdaļas, kārtīgi samaisa.
5. Mīklu nedaudz izrullē, liek
veidnē, ar pirkstiem piespiež pie pamatnes un sānu malām, veidojot
maliņu. Vidū izlīdzina pildījumu.
6. Cep 200 grādos apmēram
pusstundu.
Apelsīnu sulā sautēti kāposti tiem, kas skaita kal
Sastāvdaļas 4 personām: 1 kg skābētu kāpostu, 0,3-0,5 l apelsīnu
vai ābolu sulas, 2 lauru lapas, 3-4 smaržīgo piparu graudi, 1
rīvēts burkāns, sauja dzērveņu, 30 g baltā (vai muskovado) cukura,
sāls pēc garšas, kaltēta apelsīna miziņa
1. Katlā lej apelsīnu
vai ābolu sulu, liek kāpostus, burkānus, dzērvenes, kā arī lauru
lapas un piparus.
2. Uz lēnas uguns sautē apmēram 2 stundas,
līdz kāposti mīksti, pieber sāli.
4. Ja izmanto balto cukuru, to
uz pannas iepriekš karamelizē un tad pievieno kāpostiem. Muskovado
cukuru nav nepieciešams karamelizēt, to uzreiz pievieno kāpostiem,
izmaisa un pagaida, līdz kāposti uzmet burbuli. Tad noņem no
plīts.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri