Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Skanstes ielas trīs nākotnes versijas

Gaišā dienas laikā, ierodoties Skanstes ielas rajonā, piemēram, Arēnas Rīga tuvumā, sastapt cilvēkus nav nemaz tik vienkārši. Rajons ir plašs, blakus augstceltnēm ir lieli, neapbūvēti laukumi, un jautājums, kāda ir šīs apkaimes nākotnes vīzija, patiesi ir vietā. Rīgas dome šovakar rīko semināru, kurā spriedīs par trim dažādiem Skanstes apkaimes attīstības scenārijiem - maksimālo, mēreno un rūkošo. Līdz gada beigām tiek solīts izstrādāt telpisko koncepciju un Skanstes apkaimes lokālplānojumu.

Godīgi sakot, man kā cilvēkam, kurš nedzīvo šinī rajonā, bet ir dzirdējis par tā attīstību, bija ilūzija, ka visas tās labās lietas, kas tagad tiks izstrādātas, jau sen eksistē - gan teritorijas izmantošanas un apbūves veidošanas vadlīnijas, pieļaujamās apbūves raksturojums, ēku izvietojuma principi un iespējamās to funkcijas, transporta kustības un auto novietošanas principi, tirdzniecības ielu izveidošanas nepieciešamība un tā tālāk. Galu galā Skanstes virsotnes un vairākas banku ēkas jau nosaka zināmus spēles noteikumus apkaimes vizuālajam tēlam kopumā, un eksistē taču konkrētas vairāku attīstītāju ieceres. Piemēram, SIA Merks ir plānojis gan dzīvojamo ēku, gan biroju ēku celtniecību. Novērojot cilvēkus, kas iemaldās šinī pusē, top skaidrs, kāda ir šī lielā rajona dzīve pašlaik. Pusstundas laikā mēs sastapām divus cilvēkus, kuri mēģināja atrast Arēnas Rīga kases, taču visas zīmes rādīja, ka viņu pūles ir veltīgas. Grostonas un Skanstes iela ir piemērotas pastaigām ar bērnu ratiņiem, un divas māmiņas man tā arī pateica - te nevajadzētu neko daudz būvēt, jo tā, kā ir tagad, ir ļoti labi - miers, klusums un ērta teritorija pastaigām. Tāpat pa kvartālu nesteidzīgi un netraucēti pārvietojas sievietes ar suņiem. Ik pa brīdim garām paskrien kāds sportists, šķiet, te starts dots veselai komandai. Taču skaidrs ir tas, ka zemesgabali tik tuvu centram ilgstoši nepaliks neapbūvēti un, krīzei beidzoties (kādreiz taču tā beigsies, vai ne?), te sāksies dinamiska attīstība. Vairāki iedzīvotāji uzsver, ka te trūkst sabiedriskā transporta un vismaz nākotnē, par apkaimes attīstību domājot, būtu vēlams uz šejieni novirzīt kādu maršrutu. Ko te vēl vajag? «Muļķīgi teikt, ka lielveikalu, bet, godīgi sakot, uz šo pusi nav labu tirdzniecības centru,» spriež Harijs. Olimpiskā sporta centra peldbaseina vadītāja Inese Ļubinska uzskata, ka jāļauj sporta centram attīstīt plānotās aktivitātes.

Pats par sevi fakts, ka attīstītāji varēs saskaņot savā starpā ieceres, ir iepriecinošs. Jācer, ka iedzīvotāji nebūs pasīvi un šovakar piedalīsies domes rīkotajā seminārā, lai vēlāk nenāktos secināt, ka «mēs nezinājām» un «mums nepatīk».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?